Nej

... ingen bebisleverans ännu. Jag hoppas i säng och drömmer om att vattnet ska gå eller värkar komma smygande. Håll alla tummar nu för att det drar igång snart!

På ett annat sätt

Idag är det en stor dag. Det är "Nallens dag" på förskolan! Det var en sur kille som minsann inte skulle ha med sig något mjukisdjur t dagis. Väl framme plockar han stolt fram sin älsklingskatt. Ja så mkt älsklingskatt ett mjukdjur kan bli för vår son. Det är mest hårda grejer som låter illa och luktar olja som faller honom i smaken.

Natten har varit angenäm. Jag har sovit gott med bara en pisspaus och Albin blåste på t närmare 7 innan han vaknade. Vi hann t dagis före kl 9 och det var underbart. Kan ju bero på min förändring i frukosschemat - nu har vi återgått i utvecklingen och serverar fil i nappflaska istället för på en tallrik. Jag vet att det kanske inte är det smartaste men med tanke på att vi sparar 40-45 minuter varje morgon på det sättet så känns det som ett bra alternativ. Skulle filen serveras i tallrik äter han ca 2 skedar i minuten... en flaska tömmer han på någon sekund! Smörgåsfrukost är inte att tänka på för det tar ännu längre tid och det blir liksom inte någon mättnad om man bara äter tre tuggor av en smörgås. Inte för någon lång stund i alla fall!

Jag väntar på bebis och det ser segt ut. Ser fram emot att träffa Bertil om två veckor då han glatt kommer att meddela att vi sätter igång dig och allt kommer att gå jättefort - du kan åka hem redan imorgon!

Som synes har jag inte mkt vettigt att skriva om... det bli t att tända några ljus på graven t helgen för att ljusa upp Vilmers tillvaro. Här en dag konstaterade Albin att Vilmer faktiskt hör allt vi säger och det är ju sant i alla fall i vår historia om Vilmer. Han hör allt vi säger men vi kan inte höra honom och vi får träffa honom när vi dör fast vi har inte tänkt dö riktigt än om vi får bestämma.
Sen avslutade han med att berätta för mig att han blir storerbror igen fast på ett annat sätt, som han själv uttryckte det.

Så sant så sant min son.

Tuff tuff tåget

Tänk småirriterad mamma. Tänk väldigt gravid. Och tänk min-sambo-jobbar-över-jättelänge-även-denna-vecka-singelmamma. Då har ni den rösten klar för er. Här kommer repliken(kanske inte jättepedagogisk dock är skrämselpegagogiken min bäst fungerande taktik just nu):

- Nu städar du upp dina leksaker fortare annars kommer du att missa Bolibompa!!!

Nu ska du ställa om till att du hör en 3-årinsgröst. En 3-åring som alldeles just precis kom på hur fantastiskt det är att få plocka upp rälsen till tågbanan som löper runt HELA vardagsrummet. 3-åringen plockar upp rälsen med gripen som sitter fast i en kran som i sin tur sitter fast på en skogsvagn. Lägg även till att 3-åringen tagit av sig alla kläderna och leker nakenfis, skuttar runt och är allmänt tja... glad.

- Men mamma, jag är ju så gullig att jag kan städa upp leksakerna åt dig!


Är undrens tid förbi?

Måndag.
Ny vecka nya möjligheter och givetvis nya chanser till bebis.

Omställningen av klockan gör att mina sovmorgonar t kl 7 är passé. Ett minne blott. Nu är det hederliga vanliga kl 6 som gäller... enda fördelen med det är att vi slipper stressa med att hinna t dagis t kl 9!

Helgen som varit har varit pappans och sonens helg. Den lille har varit överlycklig över att ha fått lite tid tillsammans med pappsen och vice versa. Ett konstaterande från pappan igår var att det är rena rama lyxen att jobba övertid i Vidsel och vara hemifrån mellan kl 5-20 dagligen. "Det här tar knäcken på mig och då är jag inte ens gravid".

Det var då jag efterlyste en glittrande present som uppskattning för det "jobb" jag(och alla andra hemmaföräldrar) faktiskt utför här hemma, varje dag för en lång tid framöver.

Jag tänker fortsätta vänta och hoppas på att ett under ska ske!

PS
Nej, ingen bebis har kommit ännu...

Lördag

Här firar vi lördag för fullt! Sovmorgon för pappan, lördagsgodis på Albin och morgondusch för mamman med en avslutande parfymtouch... Lyx!

Nu ska vi njuta vidare av dagen och far och son ska ta igen en massa missad tid och det tror jag båda ser fram emot lika mycket.

Världens bästa!

Då var det fredag och än så länge ser det ut som att Fredde inte måste jobba under helgen. Det betyder skönt skönt för tjocka mamman.

Idag har vi besökt lille A och mamma J i Storön. Allt var jättekul tills lille A vaknade. Då ville Albin hem. Han förstod inte riktigt charmen med en liten gosse som tyckte Albins glittriga t-shirt var jättefin. Det blev lite för mycket för Albin som kanske inte hade sin bästa dag idag. Men vi gör ett nytt försök en annan gång för det är inte första gången vi bli lite överkänsliga när vi hälsar på hos andra människor. Vi tackar i alla fall så mkt för de goda plättarna och det trevliga sällskapet och säger på återseende! ;-)

Just nu är Albin utlånad och jag funderade lite på att det är nog det bästa sättet för att fö chansen att vara barnvakt åt vår son. Jag är inte alls så bra på att låna ut honom hit och dit... det blir bara inte mer än när det verkligen det finns behov. Så alla ni som längtar efter att vara barnvakt - hör av er när ni vill ta med Albin på något eller bara ta med honom hem för en lekstund vilket han säkerligen uppskattar lika mycket som ett "äventyr". Tror det konceptet är mer vinnande än att jag ska ringa och fråga om det passar. Alltid lär man sig något om sig själv.
Tack Mormor & Morfar, Moster och Farbror för att ni gett mig idén! Säkert har någon fler försökt tidigare men mitt teflonminne har inte fått det att stanna i min hjärna helt enkelt, tack till dig också!

I natt har jag fått en försmak av förlossningen. Jag har vaknat säkert 7 gånger av att det värkt i magen och ryggslutet. Antar att det är härliga sammandragningar som börjat vakna till liv. Fast det är ju fel att säga att dom vaknat till liv; de har funnits där men nu gör dom ont.



Alldeles nyss nattade jag Albin och avslutade med ett;

- Natti natti världens goaste Albin.
- Natti natti världens bästa mamma
, löd svaret så då vet ni! Jag är världens bästa mamma åt Albin!

Torsdag

Idag har jag ont. Riktigt ont. Det brukar alltid vara en lättnad att lägga sig på kvällen och veta att imorgon när jag kliver upp så har jag inte ont första halvan av dagen i alla fall. Så var det inte denna dag, då var det ajaj från första stund. Det känns ungefär som att det bor en vattenmelon i min livmoder och alla vet ju hur tunga sådana är. Det trycker ganska mkt neråt och varje steg jag tar gör ont. Som om någon placerat ut taggtråd i mitt skelett... Ibland viker sig benet och jag måste ta stöd mot något i närheten. Hade jag ägt ett par kryckor hade jag utan tvekan använt dom idag!

Skönt blir det att F kommer hem vanlig tid ikväll, kl 18. Ska bli lyxigt med sällskap och lite avlastning. Sen är det bara fredag kvar och sedan tar jag helg.

Mormor och Morfar önskade att få ta med sig Albin på en shoppingtur till Luleå/Boden på lördag och det vore ju onekligen skönt för alla parter - utom för Fredde som får träffa Albin idag för första gången sedan i söndags. Inget är bestämt ännu.

Vaccinerade mig igår och det gick förvånandsvärt snabbt, 40 minuter från början till slut. Idag är jag öm i sticket men har inte märkt av det på något annat sätt. Nästa dos ska tas om minst tre veckor så då har jag kanske med mig en lite bebis som sällskap.

Albin är inne i en klipparperiod. Han klipper med vanliga saxar och med mönstersaxar. Alla ni som har barn som genomgått en klipparperiod kan kanske ana hur det ser ut i vårt hem just nu. Hur ofta vi måste dammsuga! Har även märkt tendenser till att det inte bara är papper som klipps utan även hår från den lilles ben och liknande. Får försöka hålla ett vakande öga så att det inte klipps på något olämpligt helt enkelt.

Namndiskussionen fortsätter och nu har vi reducerat förslagen ytterligare. Jag har inte bestämt mig helt säkert men jag har två alternativ. Vilka de är tänker jag inte berätta men de finns med bland de namn jag pratat om tidigare.

Nej nu måste jag vara en god patient hos Dr Albin som ska plåstra om mina skadade fötter/ben. Han fick ett gäng riktiga plåster igår och plåstrar om allt i hans närhet! =)

Kladdkaka a la Anna

Annas specialkladdkaka

Smet 1

3 dl socker

2 st ägg

1 krm salt

1,5 tsk vaniljsocker

Blanda ihop ingredienserna.

Smet 2

4 msk cacao

1,5 dl vetemjöl

100 g smält margarin


Blanda ihop ingredienserna.

Blanda ihop smet 1 och smet 2. Häll i muffinsformar av aluminium eller en rund form. Muffins gräddas i 160 grader i 15-20 minuter och den större runda formen behöver mer tid. Du får helt enkelt kolla av hur kladdig kaka du vill ha! Under tiden kakan gräddas gör du krämen...

Kräm
100 g smält margarin

2 tsk vetemjöl

4 msk socker

4 tsk cacao

2 dl mjölk/grädde

Kokas i ca 3 minuter.


När kakan är färdiggräddad häller du ut krämen på kakan alternativt klickar ut en klick på varje muffins. Låt svalna och sedan är det bara att njuuuta!

Kakan är extra god om den stått kallt/svalt och serveras dagen efter...


Bebisklädspiller

Idag leverades ytterligare bebisplagg så nu är första tidens garderob fixad. Har suttit och drömt mig bort med de små plaggen i mina händer och funderat över hur små de egentligen är. Svårt att föreställa sig med en 3-åring som både pratar och springer omkring hela dagarna.

Inatt har vi tagit hand om Albinkräk två gånger så ja, vi har en lightform(som tur är) av magsjuka. Alternativt annan magåkomma... Risig mage hos den lille förekommer också så det bli då inte något dagis för oss. Jag tänker inte vara boven som smittar ner hela dagiset och låter magsjukan går runt runt runt en längre tid.

B var och hälsade på idag och det var supertrevligt, alltid kul med besök och lite tjejskvaller. Det får jag alldeles för lite av nowadays. Det är nog sådant jag ska roa mig med sista tiden så att dagarna blir fort avklarade. På tisdag ska jag lyxa till det med middag på stan med brudarna och det ser jag fram emot helt enormt. Håller bara tummarna för att vi får vara friska. Dagtid denna vecka ska jag satsa på att försöka bli vaccinerad mot den nya influensan. Det ska bli spännande och se om jag lyckas eller om jag får ta det nästa vecka.

Albin fick en hel del nya leksaker av B idag och han befinner sig fullkomligen i de övre skiktet av vår atmosfär. Det var traktorer och släp, skogsvagnar och hen typ av "bilgaragebana". Helt perfekt eftersom vi blir hemma i alla fall på måndag.

Efter en helg med lite sällskap känns humöret bättre och livet fram tilll 8 november överkomligt. Med lite tur behöver F inte jobba över alla kvällar i veckan och i och med det blir mitt humör gladare. Får försöka lura hit någon när F ska jobba över så jag får lite sällskap...

Imorgon lägger jag ut ett recept på min specialkladdkaka så glömt inte att titta förbi då också! =)

Om 30 år skrattar jag...

åt lördagens konstaterande av min sambo.

Under förmiddagen blev vi bjudna på rökt lax hos svärföräldrarna. Vi tackade glatt ja till inbjudan och tog oss an lördagens bestyr.
Ett av bestyren var att byta ut ett par fodrade arbetshandskar vi tidigare köpt åt Albin. Efter bara några dagars användning gick handskarna sönder och igår bytte vi dem mot ett par hela, rena och nya på Granngården.
Det andra uppdraget var att veckohandla. Vi lämnade Albin hos Moster och åkte mot ICA Näsbyn. När vi handlat och fått in alla varor i bilen konstaterar sambon med en stor lättnad i rösten:

- Åh vad skönt att slippa laga middag idag.

Det snurrade till i mitt hormonfyllda huvud och jag fick inte fram ett ljud. Det gick några sekunder och sedan hörde jag:

- Det måste ju du också tycka eftersom det är du som alltid lagar mat.

- Mmm...

Du leker med döden hann jag tänka. Du yttrar något om matlagning åt en höggravid kvinna som kämpar sig genom de sista dagarna av en graviditet. Samtidigt som din arbetgivare tvingar dig att jobba övertid och att pendla utanför arbetstid vilket gör att din arbetsdag börjar när du lämnar hemmer strax innan 5.00 och återvänder kring 20.00 på kvällen. Din gravida kvinna känner sig pressad till bristningsgränsen och hon vill bara ha dig nära och krypa upp i din famn i soffan på kvällen för att känna trygghet, lugn och ro innan en omvälvande händelse i deras gemensamma liv. Jag vet att det inte är ditt fel.

Skit åt arbetgivaren.


Jag lovar att jag inte skrattade åt det hela sekunderna efter, inte heller timmar och dagar efter. Men kanske kanske skrattar jag åt händelsen om 30-35 år när fler rynkor gjort entré.


6.50

klev Albin och jag upp denna morgon.

Summan av fredagen;
- Grannens skrotupplag med skrotbilar har minskat. Hux flux var två bilar bortforslade. Tidigare i veckan försvann en lastbil från gården och nu återstår bara... få se... en bil!
- Julhälsningen(ja jag vet att det är tidigt men jag är rastlös) som Albin delar ut till nära och kära kom med posten igår. Hur gullig som helst. Fast lite gnager det i mammans samvete att bara han ska hälsa god jul till nära och kära. Bebbsan då? Tröstar mig med att han ädå inte fattar någonting om julen och julhälsningar och att han får sin chans senare, ett annat år så han vet bättre.
- Albin tog varje chans som gav för att förpesta min tillvaro. Vi bråkade X antal gånger och ljudnivån överskred bullergränsen kraftigt. Jag blev glad när F´s kusin klev in genom dörren och tog över leken med gossen. De spelade spel och verkade ha kul. När pappan kom hem la jag mig på soffan för resten av kvällen! Jepp, han känner på sig att jag är helt slut och bara vill spy. Funderar på att ändra dagisdagar från måndag, tisdag, osndag till tisdag, onsdag, torsdag. Då slipper jag två dagar direkt efter varandra med honom själv och kanska fixar det bättre. Alternativet dagis måndag-torsdag finns givetvis också och det skulle Albin bara tycka var kul men det är jag som inte vill jobba som taxichaufför ännu. Jag tar det hellre när bebisen kommit och mitt behov förmodligen ökat... Eller så gör jag på något annat vis då som passar ännu bättre för att mina förlsag just nu är helt värdelösa! =)
- Idolkväll och nej jag har inte någon favorit ännu. Förra året var ju Kevin den som gav ljus i mörkret varje fredagkväll men i år lyser ljuset med sin frånvaro. Eller är det jag som håller på att växa ur Idol?
- Fredagsbastun värmdes självklart upp och jag snabbastade. Är inte mycket för värme ännu men om några veckor ångar jag ut vem som helst.
- Personalfest på jobbet och jag var inte med i år igen. Ett annat år ska även jag ta del av imperiumets årliga personalfest i Luleå!
- Dammsugaren åkte ett varv på nedervåningen och sög upp lösa partiklar.
- Namndiskussionen fortsatte igår och involverade F´s kusin som skrev upp några förslag på listan... Det här kommer bli jättelätt, eller så inte... Fast jag kanske får några sekunder över när jag ligger på BB i väntan på att få åka hem och då kanske jag kommer på det ultimata namnet!

Lördag so far;
- En gammal elev till mig pryder NSD´s helgbilaga. Reportaget handlar om unga mammor. Hade inte kännt igen henne om jag inte läst namnet. Det hade jag aldrig trott om mig själv, att jag inte skulle känna igen en elev på äldre dar. Men tji fick jag.
- Älgsteken är färdig och har varit det i några timmar redan. Morgonstund har guld i mun...
- Barntv avklarat!
- Familjen ivägskickad på uppdrag utomhus och ja gnjuter av lugnet en stund.
- Storhandliingen inför nästa vecka ska ske efter lunch idag. Har kommit på att det är trevligare att veckohandla på lördag än på söndag. Söndag har blivit en dag med ont om tid i vår familj så vi prövar något nytt. Har även testat att handla på måndag när jag lämnat Albin på dagis men då har inte affärerna hunnit fylla på varor inför veckan och många grejer saknas... Idag är det lördagshandlig som gäller i alla fall! Nästa vecka kan något annat passa bättre. Bästa av allt skulle det passa om varorna bara blev hemkörda. En sådan tjänst skulle jag lätt prenumerera på. Maila in listan över veckans varor och vips så står dom på bron i kassarna!
- Middag hos svärföräldrarna; rökt lax och magen skriker redan efter mat! Smarrens...


Tempot idag är lugnt, jag ska vila och slappa. Kan tänkas att det blir en film som avrundar kvällen... Nu ska jag bara surfa vidare i cyberrymden.

Tack och hej leverpastej!

Klart jag vet att...

det finns flera kandidater som kan ställa upp och skjutsa till Sunderbyn om det skulle krisa! Tack i alla fall, jag ringer om det uppstår behov.


Papperstraktor

Idag är jag inte glad. Som en följd av att Albin inte längre sover på dagen kan han som bekant bete sig minst sagt odrägligt just på grund av trötthet. För sover man när man är svintrött? Jo, jag gör det men inte han. Igår var en mindre rolig dag för det var protester om ALLT och gnissel och gnäll och provokationer till tusen. Som tur var har min förkylning blivit mycket mycket bättre så jag har lite ork i alla fall, men inte mycket och absolut inte tillräckligt för att vilja fajtas med en som inte vet sitt eget bästa. När Albin är för trött så sover han av någon konstig anledning inte längre på dagen utan han sover pissdåligt under morgontimmarna. Imorse vaknade han kring 5 och bara skrek att han skulle ner och det var såå jobbigt för honom att ligga kvar i sängen. Sen var han hungrig. Sen skulle jag klia i knävecket. Sen tappade jag humöret och bjev aningen högljudd och sa att han får stå ute i hallen och skrika för jag ska sova. Efter drygt en timme gav han sig och somnade om och som tur var gjorde även jag det. Vi sov till strax innan 8 och nu verkar han vara betydligt gladare... Men fortfarande irriterar det mig att världen är för spännande för att man ska slumra till några minuter för att kunna bete sig på ett bättre sätt. Fast å andra sidan så märker jag att vi är helt klart på rätt väg bort från middagsvilan. Jättestor skillnad nu jämfört med för några veckor sedan - då var han ordäglig titt som tätt.

Eftermiddagen tillbringade vi hos Moster. Albin hade längtat hela dagen och kvällens höjdpunkt var badkaret. Vår lille badkruka förvandlades till badkarest härskare och vattnet sprutade och stänkte åt alla håll. Det skulle simmas på mage, flytas på rygg, sprutas vatten i ansiktet med duschslangen, lekas med "Nillan"(ni vet den där plastnyckelpigan m badskum i) bubblas med munnen i vattnet och hoppas!
Mamman undrar bara vad som hände med han som vägrar duscha i våran duch? Han som skriker så fort han får vatten i ansiktet?

Idag kommer F hem först kl 18 så vår myskväll blir ju hur lång som helst. Förstå vad trevlig vecka vi kommer ha nästa vecka. Massor av tid tillsammans när vi kan göra alla saker som finns på den berömda listan(som faktiskt blir kortare).

Positiva tankar, positiva tankar Anna! Hmm... visst tror jag på tankens kraft men just nu tror jag mer på den läkande och på den välgörande sömnens kraft. Jag tror på avslappning och mental förberedelse i lugn och ro.

Nu ska jag hjälpa Albin och limma ihop en traktor han klippt ut i färgat papper. Lite pyssel med andra ord! =)

Torsdag

Drömmarnas trädgård, Charlie och Lola, Fåret Shaun och en massa andra barnprogram är avklarade. Inklusive frukost som tog rekordkort tid idag! Klockan är inte ens 8 ännu och detta kommer att bli en lååång dag. Vi fyller den med besök hos Moster efter kl 15 och vad gör vi innan det? Leker ute, matar djuren, städar och plockar, vilar under stora protester(men den här mamman måste bara få vila lite), lunchar, leker med favvotraktorn Claas...

Här kommer några ord från Albin till Moster, så håll i er;
.,mnbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb

Betydelsen är fortfarande okänd.

Måste på Biblioteket idag och lämna in böckerna innan dom knackar på min dörr och hotar med att jag aldrig mer får låna böcker där. MÅtte minnet vara med mig i den frågan.

Läste i NSD idag att vaccinering av riskgrupperna börjar på tisdag så då blir det till att köa i många många timmar gissar jag. Ska hur som helst till BM och lab på tisdag så jag finns ändå i lokalerna och ska givetvis ta mig en tur förbi vaccineringen bara för att kolla läget. Nytt försök på onsdag efter besök hos kuratorn så jag hoppas att jag kan få mig en spruta ganska snart. Jag är inte speciellt sugen på att vara däckad med en bebis och en 3-åring...

Nu lite oviktig info om en arbetgivare som jag ofta nämnt i bloggen. Det handlar inte om min egen arbetgivare utan en arbetsgivare till en person jag håller väldigt kär och har tre barn tillsammans med. För några veckor sedan så blev F förflyttad t Vidsel. Han och en annan kille fick ett okej/bra erbjudande om att pendla på arbetstid vilket i praktiken betyder att F åker samma tid hemifrån och kommer hem samma tid som om han skulle jobba i Luleå.
Igår kom en arbetsledare ut t Vidsel och meddelade att det är beordrad övertid från och med imorgon(läs idag) och inga resor på arbetstid. Det betyder att F kommer åka kl 5 på morgonen och vara hemma kring 20-21-tiden de närmaste veckorna. Eventuellt blir det till att jobba över på helgerna också. Mysigt! Till saken hör att killen som F jobbar med ropat efter extra folk redan för någon vecka sedan när han upptäckte att erbetet ligger efter i planeringen. Igår kom det två extra killar.
Hade det inte varit för att vi ska på BB när som helst hade den enklaste lösningen varit att F sover över i Vidsel några nätter i veckan för att slippa köra så mycket. Det blir ju trots allt drygt 30 mil varje dag tur och retur... Men nu ska vi ju föda barn inom 4 veckor och nog vill jag ha honom nära när det drar igång.

Nu måste jag agera doktor åt en "sjuk" Albin. Det är plasthandskar och doktorsväskan som gäller!!

Eddie? Elmer? Alfons?

Jag vill inte låta gnällig men det är inte kul att vara förkyld. Kan bero på att det är evigheter sedan jag var rejält förkyld senast och faktiskt har glömt hur det var...

Morgonen förflöt på i ett ohyggligt segt tempo. Min första tanke när vi klev upp strax e 6 var att idag är vi färdiga i tid och kan åka på dagis tidigare. Men nej, det skulle ätas frukost framför tv´n hur länge som helst, sen var det kräm och mjölk och efter det avslutade vi hela ceremonin med ett halvt äpple. Vi kom till dagis sent... till och med för sent och det brukar inte hända ofta. Men någon gång ska vara den första och det lär inte bli den sista heller. Fast å andra sidan gillar jag när jag bara kan möta dagen i mitt eget tempo och speciellt nu när jag inte kan hålla ett högt tempo för då blir magen hård som en sten och jag blir snabbt påmind om vad som komma skall.

Försökte fixa lite med fotona som min gamla elev tog på Albin i våras. Tänkte göra några förstoringar att pryda väggarna med i vardagsrummet men tror ni jag lyckades? Nej, inte idag i alla fall för göra ett nytt försök senare när tålamodet är bättre. Är lite sugen på att testa göra en Canvastavla av något foto men jag har aldrig sett någon sådan bild live så jag är lite osäker. Någon av er som gjort eller sett det med egna ögon och vill delge er synpunkt?

Igårkväll disskuterade vi namn. Igen. Och vi är inte eniga. Jag har hur många bra förslag som helst(tycker jag) och varje gång jag nämner ett nytt namn så rynkar pappan på ögonbrynen och säger att det var minsann det konstigaste namn han hört. Mina förslag igår mellan kl 21.15-22.05 var; Alfons, Alfred, Helmer, Elmer, Eddie eller Hjalmar. Sen finns det givetvis en himla massa namn som är superfina men upptagna av andra i vår närhet. Omröstningen igår gav utslaget Alfred för pappans del och jag hade en cool Eddiedag... alternativt en Alfonsdag. Gaah det här kommer bli svårt!! För några dagar sedan var jag helt säker på att jag ville att han skulle heta Elmer så ni ser ju hur lätt jag har det.

Å nu blev jag hungrig också... typiskt. Var är smörgåstårtan jag är sugen på? Fattar inte att den där matprenumerationen kommit igång ännu.


Här kommer ett smakprov på en av bilderna som ska förstoras...


Långsiktiga drömmar

Förkylningen fortsätter och det är inte svininfluensan som drabbat mig, än så länge. Misstänker att jag kommer vara en av dem som står först i kön för att få vaccinera mig när det drar igång till veckan. Jag tänker nämligen inte tillbringa mer tid i ett vakuum och med en näsa som är helt igentäppt och helt utan ork. Nej tack!

Idag var det fotografering på Albins dagis och redan i måndags hade han valt ut vilka kläder han skulle ha. Hans nya svarta chinos med hänglsen och den lila tröjan med svart tryck på. Han ser ut som en späd liten gräshoppa i de kläderna för han är tillhör ju inte den grova typen av människor. Kan bero på arvet... Själv var jag som ett grässtrå väldigt länge och pappan själv har inte heller direkt anlag för att lägga på sig hull. Men har är hur söt som helst i kläderna och speciellt när han ska se lite viktig ut och stoppar händerna i fickorna! =)

Bebisen i magen fortsätter med sina gymnastiska övningar i magen. Svårt att förstå att om 5 veckor så har vi honom här, i vår famn och kan njuta av hans sällskap. Det ska bli så spännande att se hur han ser ut och vem han kommer vara lik. Men om det är som med de två första gossarna så vet vi redan svaret och han kommer inte att likna sin mamma. Jag har varken lockigt eller mörkt hår.

Igår städade jag ur min garderob och det blir en hel sopsäck med kläder som ska slängas. Jag har bara sparat en massa jeans jag ärvt av min syster och förmodligen aldrig kommer i men målet är att jag ska göra det, någon gång. Sedan finns det en hylla med riktiga amningsplagg i garderoben och en hylla med amningsplagg jag kan svassa omkring hemma i. Ganska skönt att få fylla på med nya kläder när bebben kommit ut och när jag börjar anta en mer tillfredsställande kroppsform. Det ska bli trevligt att inom sinom tid börja kunna arbetet tillbaka mot "min" kropp. En kropp som inte ska innehålla ett annat liv(på ett långt tag) eller ge föda åt en liten kille. Annas kropp, ni vet den där året-runt-solbruna-slanka-vältränade-kroppen. Den som ingen sett röken av på många, många år. Jag vet att jag kommer att få kämpa och jag vet att det inte alls är säkert att jag kommer att nå hela vägen fram men jag måste ju få drömma. En del drömmar tar tid att uppfylla och om jag når mitt mål och tre år så får det ta tre år. Eller fem... =)

Nästa vecka har jag tid hos både kuratorn och BM. Har funderat på att efter nästa gång hos kuratorn boka in ett möte efter jul någon gång. Kan vara ganska skönt att bara koncentera sig på att få koll på tillvaron och slippa passa tider innan jul. Sedan finns ju alltid möjligheten att boka in ett extra besök om det skulle finnas behov. Har funderat på hur länge jag kommer att gå på samtal hos henne och jag har inte något svar på det men det känns som om jag börjar närma mig slutet. Jag ville ha med mig henne graviditeten ut och fram till bebisleverans. Snart är vi där. Men jag är osäker på om jag vill klippa banden helt eller om jag ska ha 3-4 samtal per år under kommande år... bara för säkerhetens skull. Ska fundilera vidare på det!

Nu ska jag försöka njuta av lugnet men det är inte helt lätt måste jag erkänna. Jag längtar efter när jag kan slappna av och bara njuuta när jag är själv. Nu känns bara som en bit av mig saknas när Albin är på dagis, jätteknäppt jag vet men jag jobbar på att lära mig chilla utan barn. Har helt och hållet glömt bort hur man gör det med gott samvete.


Förkylt läge

Idag har vi haft ett riktigt toppenkalas! Varmkorv, tårta, presentpapper i hela huset och barn som lekte(eller sov) hur bra som helst. Me like sådana kalas! =)

Jag har dragit på mig en förkylning som just nu yttrar sig i halsont, aj i huvudet och en rinnande näsa. Håller tummarna för att jag inte kommer att bli helt däckad för det skulle kännas fint att vara ganska pigg i några veckor till. Har för övrigtr insett att det finns flera saker som jag skulle vilja hinna med innan leveransen men som kanske inte blir av riktigt än. Jag skulle vilja se "Luftslottet som sprängdes" eftersom jag alldeles nyligen läst ut boken och den filmen kommer någon gång i november. Mitt förarbevis för bandvagn MÅSTE förnyas helge 26-27 någonting november och hur det ska gå vet jag inte. En liten bebis med i en badnvagn känns inte rätt... har försökt få tag i han som ska hålla kursen för att ev kunna göra bort någon teoridel nu men svaret väntar jag fortfarande på. Sen föreslog syster att vi skulle åka till Stockholm och julhandla och det verkar ju mysigt. Men för vilka pengar... men jag funderar på förslaget så det är inte helt ratat ännu. Sen fanns det något mer jag ville göra men som jag har glömt bort i skrivande stund.

Idag går vi in i vecka 37(36+0) så nu är det pirrigt nästan jämt. Under veckan ska jag ta tag i BB-väskan och fylla den med lite smått och gott. Allt för att liva upp tillvaron i ett tv-löst rum... fast om jag får bestämma så vill jag inte stanna så hemskt länge. Bara lagom länge för jag vill ju hem och mysa med resten av familjen.

Nu ska jag mysa med min täppta näsa och mitt underbara halsont.

Till minne av

Då har jag snart gjort bort hela 7 oktober. Det datum jag för all framtid kommer att avsky. 7 oktober 2009 var det datum jag längtade som mest efter 7 oktober 2008. För mig har det varit viktigt att klara av det första året för jag har hela tiden inbillat mig att det är det värsta, sorgeåret.
Nu har det året passerat men självklart lever jag fortfarande med det faktum att jag förlorat mitt barn under graviditeten. Jag få leva med det resten av livet och jag hoppas att den erfarenheten gör mig till en ödmjukare människa.



Så här firade vi Vilmers 1-årsdag... En ny stor lykta och en mjukt och gosigt mjukisdjur fick pryda den dekoration som redan fanns på plats. Om du tittar riktigt noga ser du en liten, liten sten hög bredvid den vita nallen. Det är Albins pynt. I rönnkvisten ser du något gult, rött och blått och det är sopbilen som Albin ville ge Vilmer för några veckor sedan.


Hip hip hurra!

Jennie; tack för gratulationen!

Linda; bilderna fick jag på en cd så det är bara här hemma hos mig dom finns. Kan ju lägga ut dem på facebook när jag fått ordning på dator och internet(men det lär ta tid!)

Idag var det Albins stora dag! Han förvandlades(enligt honom själv) från liten till stor. Han fick en grattishälsning från en gammal elev till mig som hade skrivit något i stil med "Grattis till lille Albin som fyller 3 år idag!"

Men mamma, jag är ju inte liten nå mer!

Nej just det... Vi har firat och firat sedan vi slog upp ögonen och jag tänker inte gå in närmare på det nu. Presenter har han fått i massor och dom tänker jag räkna upp; grävskopa i metall, traktor med släp i plast, liten traktorgrävare och en bok om grävmaskiner, två par byxor, en skjorta, ett pussel, en stor kexchoklad, mönstersaxar, pärlor, doktorslåda, vinterhandskar med ullfoder, Pigley Winksfilm och någon till sak som jag säkert glömt. Tack så mycket för de fina presenterna!
Favoriten hittills är doktorslådan som morfar kom med. Vi har tagit temp och kollat reflexen i benen och gett sprutor hela eftermiddagen.
Tårtan hade givetvis en traktor som motiv och den dekorerades med gelehallon enligt Albins eget önskemål.
Middagen blev tacos eftersom födelsedagsbarnet själv fick välja mat.
Imorgon väljer han om han vill stanna hemma och leka med sina leksaker eller åka på dagis och ha gymnastik. Den sista önskan innan han slog igen sina blå efter sin första dag som 3-åring var att han villa på "gymnastilen" med dagis... och ha fotbollskläderna på sig! =)

Imorgon firar vi Vilmer och den hysteriska känsla som jag trodde jag skulle ha är som bortblåst. Jag känner mig bara varm och lycklig och inser att vi gjort ett år som änglaföräldrar. Dessutom har vi haft vår familjehelg som vi ville ha lite som ett minne av Vilmer. Ett ljus på graven imorgon och sedan har vi gjort det vi önskade. Jag tror banne mig vi har skapat en fin tradition som gör att vi inte förnekar och tränger undan utan låter vilde Ville vara med oss på sitt lilla sätt. Det känns varm och gemytligt inom mamman.

Ja, förutom den där foten som någon håller på att sparka/trycka ut genom sidan på min mage. Det är inte skönt... men skrattar bäst som skrattar sist.


Festfixning

Ikväll drar vi igång de stora förberedelserna för kalaset imorgon! Det ska dekoreras tårta, slå in presenter, blåsa ballonger och festfixas. Festfixning betyder städa på vuxenspråk... inte det roligaste vi kan göra med en utav det saker som faktiskt behövs.

Idag har jag snusat på en liten kille som heter Lucas(tror det skulle stavas med c) som snart är 3 månader. Vad små dom är och våran lille kommer att vara ännu mindre.

Besöket hos barnmorskan gick i tecknet att hon tog om blodtrycket två gånger även denna gång. Hon tyckte att jag har så lågt blodtryck så hon ville kolla en extra gång även denna gång. Hjärtljuden var fortfarande 148 slag/minut och svar ja, han sparkade mot doptonen igen! Magen hade vuxit som den skulle och det var ju inte någon som har missat det direkt. Vid nästa besök om två veckor så bokar vi in en tid hos SMVC i Sunderbyn i 40 fulla veckor. Om jag inte redan fått ut bebisen men det tror jag inte att jag fått. Sådan tur att han är klar innan BF kommer vi inte att ha, men nog önskar jag att det vore så. Jag längtar så hysteriskt mycket efter vår tredje lillekille.

Småsaker som jag skulle vilja fixa inom kort;
- ljuslykta t graven
- utsmyckning t graven(lite granris, enris, mossa å någon fin pinne eller sten)
- födelsedagsnalle t Vilmer

Fast prio ett ligger på födelsedagsnallen och den ska vi nog kunna trolla fram t 1-årsdagen. Kort och gott så vill jag ha mer timmar på dygnet just nu eller en kropp som inte säger ifrån vid minsta lilla ansträngning. Det skulle jag klara mig långt med! =) 

God morgon!

Nu är jag proppmätt av hotellfrukosten. Tyvärr blev det ingen sovmorgon eftersom någon vaknade strax e halv sex... Tandborsten väntar och sedan lite frisk luft!

Helgblandat

Härliga fredag! Sitter i en soffa på hotellrummet och småtittar på tv. Självklart har vi hunnit med ett kort bad på äventyrsbadet och alla utom mamman hade superkul. Jag kände mig mest som en elefant och gick och satte mig i ångbastun istället, där passade jag in perfekt.
Ser fram emot hotellfrukosten imorgon där det kommer bjudas på en massa läckerheter som vi inte har hemma. Kvällen bjuder på Idol och mys med Fredde, kanske en godispåse om han vandrar ner till receptionen och köper en... annart kan jag ju alltid äta björnbärsfil!

Imorgon blir det frukost, utelek och bad efter lunch. Sen återvänder vi hemåt och hoppas på att min bil håller hela vägen hem. Idag när jag körde mot Luleå för att plocka upp F så började det gnissla som bara den. Tydligen håller ett hjullager på att gå sönder och kan låsa däcket vilken sekund som helst. Det känns ju perfekt när vi är en bra bil hemifrån. Extra bra att vi lämnade F´s bil hemma eftersom den skrapar och rasslar när man kör. Vi har inte någon vidare tur med bilarna just nu... Håll dina tummar att vi tar oss hem helskinnade hela familjen för jag orkar inte med att det skulle hända något tråkigt nu.

Albin fyller 3 år på tisdag och vi har planerat det så här i korta drag. I år blir det inget stort kalas utan vi fokuserar på släkten i första hand och hoppas att någon kan/vill komma den 6 oktober. För de som inte kan öppnar vi portarna söndag 11 oktober kring 14.00 och fortsätter firandet. Visst hade det varit smart att ta allt på samma gång men vi tycker att det känns viktigt att fira på rätt dag. Dessutom kommer årets firande att kännas lite speciellt med tanke på att det är 1 år sedan det tråkiga hände så om den riktiga kalaskänslan kommer infinna sig vet jag inte ännu - vi får se helt enkelt!

Onsdag 7 oktober ska vi också uppmärksamma på något sätt vet bara inte hur...

Nä nu ska jag lägga mig på sida i soffan och snaska i mig något gott. Jag ska bygga upp min kropp lite så den inte går upp för lite. Än så länge är det +10 kg så jag har väl ca 6 kilo kvar innan jag börjar gå ner igen.

Rapport från Prinsessan!

Dagens prinsessalyx;

- sovmorgon till 6.50 någonting och en luuuugn morgon.
- nyklippt hos frissan som fick tvätta mitt hår denna gång. Gissa hur skönt det är när någon pillar med håret... Jag skulle kunna sitta hur länge som helst hos en frissa!
- gullungen älskar sitt dagis(förlåt att jag tjatar om det men det betyder så mkt fö rmig att har diggar stället och trivs där)
- jag använde min nya parfym idag och har klarat av det utan att nysa bort näsan!
- kaninen har hållt sig på sin plats, hurra hurra!
- minisemester till Piteå är inbokad till helgen. Tyvärr blev det inte hotell utan en lägenhet med frukost i restaurangen och entré till äventyrsbadet istället. Hotellet var fullbokat... Men imorgon packar vi väskan och gör vår familjehelg!
- det var minusgrader i morse och det var så härlig luft! Påminn mig gärna om hur härlig luft det var idag när det är sisådär 28 minusgrader. Då lär jag inte var lika munter.
- gamla elever S kommer kanske på besök snart och det ser hela familjen fram emot. Kom bara ihåg att om du väntar lagom länge så kan vi vara på BB men vi kommer ju hem igen och då får du sniffa på bebis.
- kusinen T fick en likadan tröja som Albin fick igår. En helt vanligt tröja från Lindex med en massa bondgårdsdjur på. Gissa hur söta dom kommer vara när dom prickar in samma tröjdag?!
- vadmassage av båda vaderna= bort med det krypiga.

Dagen orpinsessalyx;

- grannens hund stod ensam ute i sin hundgård i natt och skällde i över en timme. Jag låg vaken och tvingades lyssna på skallen mellan 02 och 03 sen somnade jag om igen!
- bebis som "klöser" omkring med sina fötter i magen... läskigt

Förutom allt detta så har jag fått en massa grejer fixade som köpt hönsmat, fodrade arbetshandskar åt Albin(vilket var tänkt som födelsedagspresent men han hade minsann koll på att på Granngården finns det arbetshandskar med ull i) å sen var det typ inget mer. Jo, jag har tillagat en skaldjurslasagne för första gången. Vill du har receptet så finns det någonstans i bloggen. Det maträtten gör jag om men då bjuder jag den åt några som inte är så petiga med mat och en fräsch sallad till för den glömde jag bort nu.

Längtar efter kvällspromenader med barnvagn och trevligt sällskap. Om några veckor är jag redo var så säker!

Imorgon åker Moster till fjällen och jag är såklart lite avis på henne. Om ni kommer ihåg så fick hon en fjällvandring tillsammans med mig i 30-årspresent i våras men just i år så är jag inte lämpad för fjällvandring. vår resa blir av hösten 2010 alternativt 2011.

Tjing tjing


RSS 2.0