Herr & Fru

Då är det snart augusti och helt plötsligt slår tanken mig att snart har jag varit änglamamma i 2 hela år. De två senaste åren har helt klart varit de tuffaste i mitt liv och troligen kommer jag inte att behöva uppleva sådan smärta igen. Men det finns som sagt inte några garantier men rent statisktiskt sett så borde olyckan slå till hos någon annan nästa gång.

De två senaste kvällarna har jag verkligen levt loppan. I torsdags hade skyttetjejerna en liten get together tillställning i Hpda. Först i Vuono på skjutbanan där vi skjöt med korthållsvapen(skidskyttevapen) och sedan åkte vi vidare till Kirveskari fyr/lotsstuga där vi badade i havet, badade bastu, åt en jättegod middag och hade jättetrevligt. Hur mysigt ställe som helst och den fantastiska utsikten över havet var så... bedövande vacker. Bara ett lugnt och stilla stort hav med några små öar i horisonten. Kvällen avslutades strax efter midnatt så det blev inte så många timmars sömn den natten. Dessutom hade vi något av en tropisk värme i sovrummet/huset för hela jag var alldeles klibbig när jag vaknade.

Igår, fredag, var det dags för min kollegas 30-årsfest/bröllopsfest. Åkte dit och hade inte några som helst förväntningar på kvällen. Det största misstaget jag gjorde den kvällen var att jag körde bil. Hade jag vetat att det skulle bli en sådan kanonkväll och att kvällen skulle vara precis en sådan där kväll som jag gillar så hade jag kunnat festa loss ordentligt!! Det mesta var bara så perfekt i mina ögon sett, det kan väl hända att de som titt och tätt går på festligheter inte tyckte att det var så märkvärdigt men jag tyckte det var det.
Det var god mat(recepten kommer jag och hämtar!) många skratt, välorganiserat, bra bordsgrannar och festdeltagare och en väldigt mysig miljö, en stor grillkåta vid Filipsborg.
Så jag kan inte annat än att tacka och bocka för den trevligaste bröllopstillställningen jag någonsin varit på!!!

Det har hänt något i vår familj. Förut var det relativt lugnt och skönt rent ljudmässigt. Så är det inte längre...Albin(som är en väldigt ljudkänsligt kille) har det ganska jobbigt på morgonen vid frukost. Bilden talar sitt tydliga språk och orsaken till hörselkåporna är...... en vild och galen Helmer som skriker rakt ut för full hals så fort han ser Albin på morgonen. Än så länge kommer han just och just bara upp i den decibelhalt som får trummhinnorna att vibrera lite lätt. Snart lär hela familjen sitta med kåpor på för det är rätt så öronbedövande ljud han frambringar. Gissar att han är väldigt stolt över sin röst.8 dagar

Nu är jag alldeles yr av färg och målande. Den som funderar på vad jag målar nu får fundera lite till och den som redan vet något är bara tyst, tyst som en mus. Känner att med lite hjälp från semesterfolk så händer det grejer och idag har det hänt jättemycket! Känns väldigt skönt för det var som en liten sten i min kappsäck att jag har så mycket som jag vill göra men så väldigt lite tid. Men nu har jag antingen blivit starkare eller så har kappsäcken tömts på några stenar.

I söndags damp det ner ett fint kuvert med en inbjudan till kalas och bröllopsfest! Det tackar vi för och det betyder 2 bröllopsfester inom 8 dagar. Sist jag gick på bröllopsfest var för 4 år sedan. =)

Förra veckan köpte jag ett nytt vardagsrumsbord. Det är fint, det är runt och det har en våning nära golvet. Idag kröp/hasade Helmer in där och snurrade runt där i en hel evighet. Han höll även på att dra ner en duk från köksborden.

Nu är datorn inte så kall så jag måste stänga av det....

Limeräkpaj

Tjejmiddag på det lokala var trevligt. Premiärsmakning på Rosévin för min egen del och det fick godkänt - lättdrucket och svalkigt. Sällskapet var Systers väninnor och andra bekanta som kringelikrokat in sig till bjudningen.

Vitlöksbröd, BBQ-burgare och chokladfudge m fruktspett slank ner i magen och en nöjd och glad Anna lada sig i sängen på onsdagkväll. Uppe med tuppen var en inte fullt lika pigg Anna, men är man Nanny till sina egna barn så är man. När jag tittade mig i spegeln så upptäckte jag en röd, intorkad fläck med rödvin i hårfästet. Det gick vilt till på partyt och några stänk rödvin i mitt ansikte, på mina kläder och ett trasigt vinglas kan vittna om händelsen. Nej då, det var inte jag som spillde ut vinet. Jag vara bara en oskyldig gäst som råkade sitta mitt emot fel person, i alla fall när hon ska prata om pizzadegar. Ett karatehandslag, vin i vinglasen och en Anna mitt emot så får du själv bilda dig en uppfattning om hur det hela gick till...

Kan ju meddela att det börjar kännas att F inte är ledig denna sommar. Hade varit kul med lite tid att förverkliga olika projekt under sommaren men vad är väl ett projekt?

Ikväll bjöd jag på en fräsch och kall räkpaj. Fick receptet av min kusin L och det visade sig att den är hur lätt som helst att göra och hur god som helst!

valfri pajdeg

en mellanstort paket Philadelphiaost
saften och skalet från en lime
salt och peppar

räkor
kräftstjärtar
gravad lax

Var ut en sväng till stugan ikväll och visade upp den för Syster och kompisen N. Fick några goda råd och tips på hur vi kan göra med altaner och bastu och ditt och datt vilket kändes kul. Min inspiration är inte så kreativ och på huggen som hos en del andra. Jag kan se saker som är fina hos andra men kommer sällan på det själv. Jag kör mer på att kopiera allt jag tycker ser fint ut.


Skepp o´hoj alla pirater

1 st tårtbotten
hallonfyllning
godisfluff grädde värms och godis smälts ner. Sen ska fluffet stå kallt i minst 6 timmar innan det vispas och breds ut på tårtan som ett lager fyllning. Jag testade att smälta ner lite mashmallows, mintkolagodisar och några chokladbitar från en chokladask.
grädde
garnering

chokladmuffins
i piratformar

skattjakt

maskerad
för den som vill

- Skepp o´hoj alla pirater!

- Alle man på däck!

- Se upp! Pirater i sikte!!


Modet fanns hos damen!

Här händer det grejer. De senaste dagarna har det varit besök som präglat våra dagar. Lek och bad för hela slanten. En och annan glass har oxå smakat bra!

Idag åker vi på studiebesök på M´s jobb. Något Albin längtar efter väldigt mycket, kan väl hända att han gör det för att det var hans egen idé från första början. =)

Igår hade Albin och Moster en skaparnas stund. Dom målade monster och bildbevis kommer alldeles snart...

Gamla kompisen A m lillebror H från när och fjärran var på besök hos Albin igår och det enda han kan prata om är att hon faktiskt vågade klättra in i Bustern, den röda lilla traktorn på vår gård.


RSS 2.0