Namnsdagsiver

Idag var det VAB på schemat och en mycket sliten Helmer har åkt runt i min famn hela dagen, som en lite snuttetrasa. Få se när nästa famljemedlem drabbas av den vidriga kräksjukan. Igår fick jag frågan hur mycket jag skulle kunna betala för att slippa magsjuka och mitt svar blev 10 000:- per år och barn. Sambon sa 15 000:- men ville ha garanti mot alla sjukdomar.

Imorgon blir det jobb för min del för att de tinte ska bli alldeles kaos på alla håll och kanter, sen VAB på onsdag och jobb på torsdag. Fredag är det redan lov som gäller - om inte fler drabbas vill säga.

I dagens underbara väder vaknade mina vårkänslor och jag drömde mig bort för ett kort ögonblick till varmare platser och lugn och ro.

Nu ska jag dra i mig några nötter, har till och med börjat gilla wasabinötter. De får gärna vara av den mindre storleken för att de ska falla mig i smaken. Sen ska jag kanske ta och... torka lite kräkmojs i köket.

Just det, Albin har namnsdag imorgon och det är stort pådrag. Albin firar det likt vi vuxna firar Nobelmiddagen. Uppspeltheten är enorm och besvikelsen total när han förstår att Moster inte kan leverera sin namnsdagspresent på den aktuella dagen. Fattar inte varifrån denna iver över namnsdagen kommer???

Somewhere

Många bäckar små... bidrar till ett nytt liv. Eller det där lät ju för konstigt, jag menar bara att många nya händelser ger livet den där lilla extra kryddan.
Här kommer mina kryddor, några gamla några lite nyare;

1) Jag måste verkligen få fart på min träning. Jag har anmält mig till Tjejmilen 3 september så nu finns det inte någon återvändo.
2) Jag måste ännu mer verkligen få fart på min träning. Jag har gjort en intresseanmälan om att få gå Nijmegenmarschen sommaren 2012. 40 km per dag i 4 dagar. Gissa om det finns risk för skavsår och ajjjajjj i fossingarna. Träning och övning ger färdighet så det är bara att bita ihop och ta tag i saken. Jag får en medalj för genomförd prestation. Och nu tänker ni att hon måste vara den enda dåren som gör en sådan där sak. Men si ni har fel... vi är ett gäng som åker till Holland, så det så!! Fler människor med samma skruvar lös.
3) Att leva med två st dagisbarn i familjen går hur bra som helst. Jag jobbar 76% och är hemma tidigt på tisdagar och hela fredagar. Båda barnen älskar dagis(vilket jag själv också gör) och det känns bara så bra. Puss på dagis!
4) Jag utbildar mig till professionell dansare. Jag och brudarna dansar Street varje tisdag och hur kul är inte det på en skala. För att aktiviteten ska vara perfekt i mitt liv krävs det några mindre justeringar vad gäller tiden, men vad tusan - jag kan inte få allt. Ett diplom som utger mig för diplomerad dansare duger gott åt mig.
5) Snart  är det dags att ta tag i stugan säsong 156. Ser fram emot vad min egen inredningsarkitetkt tänkt ut. Själv hinner jag inte tänka så mycket på projektet men jag vet så mkt som att bastu och altan snickras ihop under våren/försommaren. Sen är det bara att njuuuta.
6) Min hjärna vill lära sig något nytt. Distanskurs på något universitet, skrivkurs, hobby?? Har inte riktigt bestämt mig, men det kostar ju ingenting att söka kurser.
7) Det känns som om den där bubblan jag befunnit mig i de senaste åren börjar spricka. Det är bra för nu kan jag ta till mig saker som händer ute i världen. Senast idag funderade jag över varför jag stöter på ordet "nanoteknik" hela tiden. Det ordet verkar vara inne så det ska jag kolla upp.
8) Min garderob behöver förnyas men det känns som att jag ska ta tag i det senare. Inte nu... det är på tok för många brädor som ska köpas så min hjärna skriker något i stil med "nej nej inte kläder - bara bräder!!"

Äh det var nog allt. Nu väntaren påse med nötter på mig. Ni vet väl att man ska äta mycket nötter. Det är bra för kroppen. Sa någon. Eller så läste jag det någonstans.


Tornenäbben

Helgen är fullspäckad med aktiviteter; F fyller jämt och det ska firas på hans vis. Idag dyker släkten upp på middag och imorgon är det lunch för nära och kära. Ser fram emot båda sittningarna.

Med resten av mitt liv så är det helt okej för tillfället. jag har på något mirakulöst sätt tagit mig ur "jag vill ha fler barn" känslan och det kan nog inte någon förstå hur skönt det känns. Barn är söta och rara och kan driva vilken vuxen männsika som helst till vansinne på väldigt kort tid. Sömnbrist, sjukdom, mat och sovklockan... men söta är dom allt.

Helmer har börjat prata fast det är inte så hemskt jättelätt att förstå vad han säger alla gånger. Kanske blir lite lättare med tiden. Han klättrar ff som en dåre och senast igår hittade jag honom på köksbordet där han lekte med salladen som ingen städat av. Behöver jag nämna hur köriga mina mornar är innan vi väl kommer till dagis? HAr stora funderingar på att äta någon slags snabbdryck t frukost, bara att blanda och hälla i sig. Just nu springer jag mest omkring och försöker hindra Helmer från att klättra över allt, byta bajsblöjor, torka bajsrumpa, servera frukost, klä på, klä av, skynda på, platta ner mitt hår som står åt alla håll och kanter. Jag brukar gilla att ta det lugnt och få mig själv i ordning. Nu är jag påklädd(med bebiskladd på axlarna) håret är rent(men står hit och dit) borstade tänder(kanske en klick tandkräm kvar på läppen). Men jag ska härda ut till sommare. Efter sommaren är allt sååå mycket bättre. Då ska barnen äta frulle på dagis.

Albin växer så det knakar och Moster är hans favorit. Han gillar bokstäver och kommer hem med gåvor till sin mamma varje dag. Jag har väl ca 325 halsband och 852 pärlplattor som jag inte vet vad jag ska göra av. Vore kul om de kunde bli en del av inredningen, men hur får man pärlplattor i alla möjliga färger att passa in någonstans?

Har en altanplan för stugan och min far ska förverkliga den. Han blir pensionär om några dagar så då behöver han sysselsättning. Han och Albin ska bygga och skruva.

Alldeles nyss råkades jag vinna en auktion på Tradera. Ett par näbbstövlar blev mina. Först skulle jag bara bjuda och se hur högt priset kunde gå och sen ville jag hjälpa säljaren att få upp priset. Det hela slutade med att det var jag som vann. Vill egentligen ha ett par från Keros läder i mörkbrunt/svart men priset på dem är 3300:- så just nu får de vänta. Fyller ju jämt om några år så det vore en fin present! =) Om någon kommer ihåg det då! Jag får lita på att B och M kommer ihåg det, det brukar ju sällan glömma att jag är äldst i gänget så då kan de gott och väl komma ihåg att jag önskar mig bidrag till ett par näbbstövlar, "Tornenäbben" heter modellen.

PS
Jag kan dansa street nu.

RSS 2.0