VINTERKRÄKSJUKAN

Friday... Idag har jag hunnit med mycket! Albin vaknade pigg och glad redan strax efter 5 så då var det god morgon hos oss! Innan klockan var 8 hade jag hunnit få klart alla morgonrutiner och bakat saffransskorpor. Skorporna var sådana där som Leila brukar baka, ni vet hon i "Leilas jul" och "Leila bakar" och hon med massor av roliga kokböcker. Supergott är betyget på skorporna.
Vid åtta ringde Albin sin moster för att fråga vilken tid hon kommer till Luleå. Hon svarade inte och när hon väl ringde upp så meddelade hon dystra besked - beskedet stavas VINTERKRÄKSJUKAN. Hon hade gått hem tidigare från jobbet för hon mådde så hemskt illa... Urk! Snabbt räknade jag ut att vi kan träffa henne tidigast på söndag, om ingen annan i familjen Strömberg drabbas. Drabbas någon annan ligger jul i Karlsborg pyrt till. Jag tänker inte dra på mig eller någon annan i familjen Lundbäck Strömberg vinterkräksjuka.
För några veckor sedan satt jag och några vänner i en liten diskussion om julmat, när vi åt julmat, och då tyckte jag att det värsta som skulle kunna hända mig är att jag får magsjuka under jul och att därmed avsmak för all julmat. Julmat är min absoluta favoritmaträtt!

Än en gång måste jag säga att det är trevlig att så många av mina läsare blottade sig när jag frågade vem som läser min blogg. Själv brukar jag vägra blotta mig, men det kanske iofs beror på vems  bloggar du läser. Vems bloggar brukar Anna läsa, tänker du nu. Nej du det kommer jag inte att avslöja, men jag har några som jag troget följer! Kul att min blogg kan ge en lite annan syn på livet eller få upp ögonen på en del, det är det som är meningen samt att den kan vara till hjälp för någon annan än mig. För om sanningen ska fram så är det så otroligt skönt att blogga och få skriva av sig det som snurrar runt i mitt huvud - för snurrar runt det gör det stundvis.

Efter saffransskorpor och vinterkräksjukan dumpade jag Albin på dagis. Idag skulle dom på ett juläventyr/julvandring här i Påläng. Vet inte så noga hur den gick till mer än att dom fick två paket av Tomten och att dom åkt bakom en häst, och träffat Albins farfar med traktorn. Efter juläventyret bjöds det på julmat i gympasalen för hela skolan. Albin år inte en smula mat, han hade tydligen fullt upp med att se så att alla andra på hela skolan skötte sig. Åt gjorde han efter han vilat middag ute i vagnen... skinnfri varmkorv! Måste ta och förhöra mig mer om juläventyret vid senare tillfälle och inte av Albin, han ger mig en, hur ska vi säga, väldigt sparsam variant av äventyret.

När han var på äventyr i Påläng var jag på äventyr i Kalix. Jag åkte på Coop och shoppade mat, Systemet och shoppade vin och till graven och tände ett ljus. På graven var några gubbar i full rulle med att gräva upp en grav till i närheten av vår grav. Jag stannade inte så länge utan fixade lite med hjärtat jag köpt, tände ljuset, sa hej och hej då och åkte hem. Vi ska ju ändå tillbaka dit på söndag med den lilla julgranen och lite julpyssel... Hanna; jag ska ockå testa fejkljusen. Har sett dom, men varit väldigt skeptisk till dom tills nu!

Väl hemma åt jag lunch och sen sandade jag gården och begav mig iväg för att hämta hem gossen. Efter det hände det mkt, gossen var på bra humör efter vilan och det var "Mamma, vet du?" hit och dit, kalsonger på huvudet, pink i pottan och utanför pottan, pärlor över hela köksgolvet... en helt vanlig dag med andra ord.

Imorgon var det julklappsinköp i Haparanda inplanerat, mormor & morfar som barnvakt. Men med en vinterkräksjuk moster i huset får dom inte ta hand om Albin, han följer med på shoppingen och håller oss sysselsatta. Tyvärr är det även jag som får springa efter honom nu. När jag fortfarande var gravid med Vilmer hade jag sådan foglossning så då kunde jag småskrattande se hur Albin susade fram i affärerna med pappan hack i häl.
Erkänner att jag hade himla kul vid flera tillfällen... =)

Förkylningen håller ännu i sig och jag håller den i schack med ett glas chill out. Känns fortfarande ovant att dricka vin, men jag måste ju passa på medan det är tillåtet... har precis kommit över tröskeln vad gäller vin. Jag har en kompis som lärt mig drick vin och hon tipsar alltid om bra smaker för mig som är nybörjare!

Jag har ännu inte laddat över bilderna från resan och Lucia till datorn, men den som väntar på något gott...



väntar tills dom dyker upp!

Kommentarer
Postat av: Hanna

Rödvinet "Mauro" är jätte gott!

2008-12-19 @ 19:38:16
Postat av: Blommig

Blää för kräksjuka! Hoppas ni slipper den och att ni får en riktigt god jul!

Hälsa moster Sara :)

kram

2008-12-20 @ 18:23:34
URL: http://shipp.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0