Trist inlägg

Sportlov ska jag njuta av nästa vecka... Sovmorgon och soligt väder varje dag är beställt!

I love you <3

Jag har fått med mig elevernas surr hem, dom finns i mitt huvud och jag får inte ut dom. Om jag inte kände mig så trött skulle en promenad pigga upp, men det jag är på tok för lat för... tyvärr. känner mig både trött och pigg på samma gång. Trött rent kroppsligen och pigg mentalt. För några månader sedan var det tvärtom.

Har längtat tillbaka till mitt gamla jobb väldigt mycket den sista veckan. Skulle jag bli erbjuden jobb där skulle jag fundera över det, fast jag skulle nog komma fram till samma slutsats - att både Fredde och jag inte kan pendla, samtidigt åt var sitt håll. Det blir väldigt många timmar i bilen varje vecka... Funderade även på vad det är som gör att jag längtar tillbaka. Kom fram till följande:
Haparanda är ganska tidiga med mycket i skolans utveckling. Många saker som jag tagit för givet är banbrytande här i Kalix. Ta exempelvis det här med Friends, det har funnits i minst fem-sex år i Hpda. I Kalix finns det inte en enda skola som är med i Friends, vad jag vet.
Stämningen bland både personal och elever och de två grupperna emellan var ljuvlig(för det mesta) i Hpda. I Kalix är det helt klart på väg mot det hållet, fast det kommer nog ta några år innan vi är i samma klass som M-lund, vilket är helt naturligt!

Så just nu går mina tankar väldigt mkt tillbaka till den gamla goda tiden. Fast när jag tänker efter ordentligt så var det rätt läge för mig att byta plats just nu för att kunna fortsätta utveckla mig och min roll som lärare och med tanke på hur arbetsmarknaden ser ut för en elektriker så fanns och finns inte möjligheten att Fredde får jobb på närmare håll.
Är glad att jag fick mina första år som lärare i Haparanda, det har gett mig mycket och mitt lilla inhopp på Norrskenet här i Kalix kanske följs av att jag åter börjar pendla när alla mina barn är så stora att dom klarar sig själv! =) En fördel är att jag kan hälsa på min arbetskamrater efter jobbet, det kunde jag inte när jag pendlade till jobbet. Eller jo, det kunde jag men det kändes lite mer komplicerat är det gör just nu.
Nu får jag både nya arbetskamrater och nya vänner, och en massa elever och föräldrar som springer på stan och ser vad jag handlar i Gallerian på fredagar! =)

Allt har två sidor. Nu är det slut på mitt nostalgiska inlägg.

P.S.
I måndags när Albin var hemma med sin pappa så såg han lite fundersam ut och till slut frågade han sin pappa

- Pappa.
- Ja?
- Älskar du mamma?
- Ja det gör jag, svarade pappan.
- Jag älskar också mamma, kom Albin fram till

Vår lille filosof har redan börjar fundera över de riktigt stora frågorna i livet, ganska sött faktiskt tycker en stolt mamma som jag(som älskas av både son och sambo)! <3
Bebislängtan

Nu längtar jag efter bebis! Hoppas att det inte tar allt för länge innan vi kan börja vänta på leveransen, fast ett litet tag till kan jag tänka mig att vänta... Vill inte vara med om en favorit i repris med samma datum och grejer, och risken finns att det kan bli om det sker snart. Vi får hålla tummarna så det sker vid rätt tillfälle... Som jag sagt tusen gånger tidigare så är det när jag blir gravid nästa gång som nästa jobbiga etapp börjar, den med massor av funderingar och månader fyllda av oro. Men än är vi inte där så nu ska vi bara hoppas att jag kan samla kraft och energi i väntan på nästa bebis. När jag väl är där kommer min kurator att bli en av mina bästa vänner tillsammans med andra jag känner som genomgått en graviditet som änglamamma.
Jag blir mer och mer säker på att jag vill ha två barn till, två levande barn rättare sagt. Jag vill ha ett hus fullt av barn, helst den modell som skriker med jämna mellanrum! =)

Kanske ska tillägga att det bara är jag i min familj som vill ha många barn... får jobba på det ett tag till!

Grattis till Daniel och Helena och deras nya bebis som hittade ut idag! Stort grattis till storasyster Agnes.

Tjingeling

Gott & bilder

Det finns några bloggar jag brukar följa, är det något jag vill kommentera gör jag det också - förutom på just din, för det går bara inte. Har försökt flera gånger men det kommer bara upp en sida om att någonting gick snett. Här kommer min kommentar till dagens inlägg:

"Jag tror helt och fullt på att kunna visa ALLA sina känslor inför barnen. Det är ju på något sätt det livet består av, allt är inte en dröm i rosa... även om man ibland önskar det!"

Idag har vädret varit ljuvligt, det blev massor av åkning i en av våra tre pulklbackar på gården. Jag passade på att fota lite när solen ändå sken. Så här kul hade vi det i backen!Semlor i form av två stycken har proppats ner i min mage och var smaskens som Albin brukar säga. Idag är gossen feberfri och det är full fart med spring i benen och prat i munnen. Inte en vattkoppa i sikte så vad den kortvariga febern beror på vet vi inte ännu, hur som helst är den ju borta nu och det är huvudsaken!Igår monterade en elektriker upp mina nya kökslampor från IKEA, fick för mig att vi behövde nya nu när bordet blev större och så här ser det ut nu. Försök tänk er en vaxduk i äppelgrönt med vita små prickar på istället för den färgkavalkad som just nu förpestar köket. Man kan ana mitt finska påbrå...Det var någon som ville "hjälpa till" och varför inte?! Klart att pappsen behövde någon som lånade han mejslar och skruvade fast skruvar i tripp trapp-stolen, med pannlampan i högsta hugg. Att alla andra i familjen blev halvblinda efter att i all hast råkat titta in i den starkaste pannlampa som finns hör ju inte hit...Fast nog är jag allt bra sugen på NORDEN från IKEA... Suget verkar inte ge med sig heller! Men den som väntar på något gott väntar tills det finns massor av pengar på kontot och sambon är lycklig - då slår man till. Det betyder i klartext att antingen gör jag slag i saken under vårfisket eller älgjakten! Smart va?! Får se till att muta honom ordentligt innan med massor av fritid utan familjen i släptåget.

Nu väntar några minuter i mitt favvorum - BASTUN!

Allt om inget

Igår, söndag blev Albin och jag jagade av en plogbil. det var en mindre trevlig upplevelse. Speciellt eftersom den jagade oss uppför en av avfarterna från E4:an. Jag såg den på långt håll när jag svängt av E4:an och vanligtvis brukar chaufförerna vara väldigt bra på att se om de finns bilar bakom när dom ska backa. Det var inte denna chaffis. Han lade i backen och sedan var det gasen i botten bakåt... full fart. När det var tjugo meter mella våra fordon så insåg jag att han inte sett oss så jag fick börja backa i ilfart uppför en sluttning som svängde, samtidigt som jag försökte göra honom uppmärksam på att jag faktiskt fanns där, bakom honom. Vi kan mild uttrycka det som att jag låg på tutan för det var vad jag gjorde... Till slut kunde jag inte backa mer för jag var på väg ner i diket, det kändes så i alla fall, och då måste han ha uppfattat vår existens i sista sekund för då girade han över till andra sidan av den smala vägen och jag kunde köra vidare. Så här i efterhand hade det hela kunnat sluta hur illa som helst och jag har(som vanligt) kommit på tusen olika saker jag kunnat göra för att visa min ilska gentemot chauffören. Men efter att ha övervägt alla alternativ så har jag kommit fram till att det enda som jag egentligen vill veta är om han såg bilen eller inte?

Efter att ha hälsat på dagis en dag när jag fann Albin djupt försjunken i tågbanorna där gav jag mig in i leken "jakten påtågbanor". Jag har med ljus och lykta letat efter tågbanor eftersom det verkar vara det som är populärt just nu för den lille. Kollade även på nätet och förstod att en del märken inte är av det billigaste slaget, men får vi bara tag i ett grundutbud kan vi alltid köpa till det som saknas om intresset är jättestort. Såg även att det var rekommenderat från 3 år och då hoppade mina tankar till. Vaddå 3 år? Han är ju fortfarande mammas lilla kille... Kommer inte ihåg om jag berättat om att vi fick post från folktandvården där rubriken löd "Till dig som har barn som fyller 3 år i år!" Varför skickar dom detta till oss? var min första tanke. Sedan började jag räkna (Albin föddes 2006) 2007, 2008 och 2009... Ja, det ser inte bättre ut än att han snart fyller tre och jag är åtskilliga år äldre än jag känner mig!

Var förbi till graven i helgen och hälsade på Vilmer. Nu kan han leka för fullt med lilla E som fått sin plats väldigt nära honom. Jag tror att dom badar idag, för där uppe får man välja vilket vädet man vill ha... puss puss

Idag har Albin varit hemma från dagis med sin pappa. Han har feber och är inte alls pigg och kry... Får väl se om det ploppar ut några vattkoppor de närmaste dagarna?!

Nu ska vi njuta av en blåbärspaj och lite glass. Känns som att vi behöver en aning sommarkänlsa i detta snöoväder!

Blåbärspaj - here I come!

Fettisdag på lördag

06:29 får väl anses vara sovmorgon! För mamman och pappan var det det... för mostern var det pest och pina. Hon kände sig "illamående och spyfärgid av att kliva upp så tidigt!!. Albin var fortfarande så uppslpelt att av välligfrukosten blev det inte så mycket förtärt, han hade chokladen färskt i minnet och satt och mumsade på den istället. Ja, jag vet att det inte är en bra och näringsrik frukost men han åt ägg och yoghurt senare... =)

En morgon tidigare i veckan var jag med om följande dialog mellan mig själv och sonen, direkt han slog upp ögonen

- Mamma, hur mår du?
- Jo, jag mår faktiskt bra. Själv då?
- Mm, bra. Ligger Leons lekland i Lule?
- Ja, det gör det...
- Jag vill åka dit med pappa och vara på pappas jobb.
- Fråga pappa om det går bra sen när han kommer hem.
- Jag ska göra det. Var ligger Kallax?
- Det ligger också i Lule och det är där pappa ska hämta moster på fredag.
- Just det.

Nu är det semmelbak i mitt kök så snart ska vi njuta av mina första hembakta semlor med hemmagjord mandelmassa. Hemkunskapsläraren på min förra skola gjorde alltid egen mandelmassa och den var ljuvligt och oförglömligt god...
Efterlängtade choklad...

Nu har en mkt trött och uppspelt lite kille kommit i säng. Efter massor av bus med mormor & morfar, chokladätning i kojan farfar byggde bakom soffan och presentöppning med pappan. Jag håller tummarna för en sovmorgon imorgon!

God natt

Den goda maten

Åh vad lättad jag är! Skolans egen jag-är-intresserad-av-häftiga-och-nyttiga-data-program har varit på minikurs i Luleå igår. Han lärde sig mer om ett schmaläggningsprogram så nu är vår nya schema som börjar gälla efter sportlovet klart. äntligenhar någon satt sig in i hur det fungerar och nu är det gjort! Jag och en kollega har suttit med papper och penna och linjal och fixat åtskillida nödlösningar för år 7-9... Visst får vi till nödlösningar men inte mer än så. Fram tills idag. nu uhar vi en som kan programmet och fått lite tips kring schemaläggningen och det är så himla skönt att släppa den biten. Släpp! Bort med dig schemabekymmer! Schas!

Nu blev jag genast lättare, typ fem kilo.

Imorgon blir det en intensiv dag. Här är mitt program på Freddes födelsedag:

8:10 besök på biblioteket med en mindre grupp elever, 15 st
10:10 gör alla elever i klassen prov i engelska med mig som provvakt
11:10-12:10 lunch
12:13:00 spåkval med ett roligt läxförhör på progammet, läxförhöret är halvklart men idén är glasklar
13:30-14:30 kuratorbesök
15:00-16:00 möte på jobbet m flertalet inblandade(hoppas att jag har energi att gå dit efter kuratorbesöket, ska styra det åt ett positivt samtal så jag håller tummarna...)
ca 17 äter jag, mamma, pappa och Albin middag. SIV 1 enligt bloggrecepten
ca 18 kommer Fredde med en nyss hemflugen moster till Påläng. Chokladutdelning till Albin
ca 19 Natti natti för den yngste. Moster drar vidare på nästa kalas, mormor och morfar är lediga från sin barnvaktstjänst och jag kanske hoppar in i fredagsbastun

Min allra första planer var att Fredde skulle hämta Albin på dagis vid 14 och få en tidig fredag på självaste födelsedagen. Det satte han fackförbund stopp för när dom lade in ett obligatoriskt fackmöte i Luleå kl 14. Då fick mormor och morfar hoppa in som barnvakt mellan 14-15, som senare ändrades till 16:30 eftersom jag ska infinna mig på möte kl 15-16. Den gemensamma födelsedaggsmiddagen blev inte heller av eftersom Fredde fick uppdraget att hämta moster på Luleå airport 16:45 och bara därför ska ni se att fackmötet som börjar 14:00 kommer att sluta 15:25 så det blir riktigt segt för honom att vänta på planet från Stockholm...

Imorgon är inte den planerade dagen, inte på något sätt. Men självklart ska jag överleva den också! På allt detta börjar Albin smyga sig in i trotsåldern och det ser jag verkligen fram emot. Än så länge är det rätt hanterbart men det lär inte stanna här om jag får gissa. Fast visst har det sin tjusning, efter den perioden kanske han kan ta ytterligare ett steg från mammsi och pappsis trygga famn.

Ja, en grej till. Det börjar verkligen kännas som att döden jagar mig. Den är inte efter mig(får jag hoppas) personligen men den slår till i min närhet. Först med Vilmer, sedan en ung killes pappa, sedan våra bekantas bebis och nu vår grannes äldsta(?) dotter. Iofs kanske det senaste dödsfallet var något många gick och väntade på, jag är inte så insatt i hur länge männskior med olika svåra handikapp brukar leva, men det gör det ju inte på något sätt mindre sorgligt för det. Det är en förlust för den famljen på samma sätt som för oss. Tänker inte skriva mer om det för jag är som sagt inte alls insatt i det mer är så. Dödsfall som dödsfall, åk till månen med dig!

Igår var det årsmöte med SKBR. Det hölls på Bowlingkompaniet i Kalix. Först ett snabbt möte, sen god middag och efter det bowling. Det är kul att bowla men mot slutet blev det lite segt... fast jag inte blev sist!
Igår är dessutom första gången det blev väldigt konstig stämning. De som befann sig på mötet är medlemmar i SKBR. Det var första gången jag träffade alla efter Vilmer så det blev också ett sista minuten beslut om att åka dit. Känns alltid lite gruvensamt att träffa folk första gången, även om de är sjyssta människor. På mötet fick jag btw träffa A-C som jag inte träffat på 2,5 år. Nu hade hon bebis i magen och bosatt sig på Cypern- Det är A-C och jag som ska ta guld i SM Ak4 skytte om några år! Allvarligt så har vi sådana planer. Mer om skytte om en liten stund, nu tillbaka till middagen.
Under middagen satt jag mella två personer, vi kan kalla dom A och B. Det hela började med att A frågade hur detä rmed mig. Jag svarade att det känns bättre än jag trodde och att jag känner mig glad just nu, det är lätt på något sätt. hon frågade även om jag börjat jobba och jag drog hela jobbsituationen om 50% hit och 75% dit. Efter en stund säger B något i stil med att visst har du fått barn? Det snurrade till i mitt huvud och jag hann tänka att denna kvinna VET att jag fått Albin för jag har träffat henne efter det. Jag svarade så sakligt jag kunde att ja, det har jag. Ett dött barn. Den reaktionen kommer jag aldrig att glömma, då kom hon på sitt misstag(som förmdligen inte är det första och sista enligt mig) och började prata om hur fruktansvärt det var och oj så sorgligt och det är ju inte sant. Jag satt tyst och det gjorde alla andra också. Väldigt märklig stämning blev det. Okej, samtalen tog ny fart efter några sekunder och jag åt min goda mat. Person B kunde dessutom inte släppa ämnet utan började fråga mer om när det hade hänt och då sa jag 7 oktober, han var beräknad till december. Jaha, säger person B, då föddes han för tidigt då. JA, HAN FÖDDES FÖR ATT HAN VAR DÖD, blev mitt svar i en väldigt lugn ton. Tystanden kring bordet återkom för några sekunder och jag fortsatte äta min goda mat.

Följande text gäller dig som är medlem och har avtal(är placerad i hemvärnet)i en militär frivilligorganisation, SKBR, Lottorna, FMCK eller annat alternativ:

" Den 3 mars 18:30 hålls ett möte för alla intresserade skyttar på Frivilliggården på Rolfsbacken i Kalix. Med alla menas gammal, ung, proffs, nybörjare - du som känner dig intresserad av att träna skytte vid några tillfällen under våren/sommaren kommer på mötet. Tränare blir en eldsjäl med massor av erfarenhet och tålamod, ett riktigt proffs!"

Jag vet att det finns en bland mina läsare som uppfyller dessa krav, hänger du med - vi brukar ha superkul!? =)

Knack knack!

Jag fortsätter livet i den positiva anda från igår. Solen skiner och jag bar längtar efter myspys i stugan med bobåkning och madrasrace i skolsken. Gott sällskap är inte heller helt fel! Så alla ni som är ute och åker i solskenet under våren är välkomna till bygget, ta med en hammare och lite inredningstips och gå loss.
Ritade den senaste varianten på köket igår och nu närmar sig en slutgiltig lösning. Jag vet att jag tjatar om detta kök till stugan som om det vore köket i mitt hus men ni kan inte ana hur jag längtar efter att det ska bli klart där. Jag kommer att satsa varje ledig sekund i sommar på att måla och fixa och snickra så vi kan ha kräftskiva eller annat höstmys där.

Imorse har Albin och jag byggt snögrottor vilket mamman tyckte var superkul. Har glömt hur kul det egentligen är att leka med en spade i en stor snöhög. Vi har även hunnit med att baka "drömmor", städa, tvätta... Vi vaknade kl 5:09 så dagen blev lite längre än normalt.

Såg våra bekantas dödsannons för E i tidningen idag. Vi hade valt samma symbol högst upp, en ängel som spelar trumpet eller annat blåsinstrument. Då fick jag lite minnesbilder från första tiden med vilmer men jag tvingade faktiskt tillbaka reprisen av filmen. Inte nu, kanske sen orkar jag se den igen. Det var skönt att det inte bara sköljde över en som det brukar. Nu var jag aningen starkare och bad filmreprisen knacka på en annan gång, om inte jag hinner knacka på först förståss!

H tack för pizzatipsen! Ser fram emot att gör den... =)

Lycka <3

Jag är glad. Har inte hittat en anledning till det, glädjen bara finns där. Tänk att det snart gått fem månader sedan vi fick Vilmer och jag kan känna glädje. Jag trodde aldrig att jag skulle vara i det skick jag befinner mig just nu om du frågat mig för några månader sedan. Nej, jag trodde det skulle vara mer Anna på autopilot och Anna som zombie ett tag till. Skalet Anna som fanns och gick omkring och gjorde saker utan känsla.
Jag har snart klarat av 6 månader i mitt nygamla liv. Nästan hälften av sorgeåret är förbi. För det är faktiskt så jag känner det, bara jag klarar av första året så måste bara andra, tredje, fjärde... året vara annorlunda. Visst kommer säkert tankar och känslor tillbaka, men den första tiden kommer aldrig tillbaka. Det är jag oerhört tacksam för.

7 månader kvar

Igår kväll när jag kröp ner bredvid Albin i vår enorma familjesäng(180+90cm) låg jag bara där och njöt av att han fanns där. Lyssnade på hans andetag och snusade på hans händer som pillade på min kudde... Mitt i natten vaknade jag av att han pratade i sömnen "Mamma, traktorn!"

Mitt mammahjärta är varmt och klappar för mina två gossar och han som ska trycka in kylskåpet på rätt plats i köket...

<3

Armbandet...

Allt jag nyss skrev är borta så jag gör ett nytt försök... Suck, suck och dubbelsuck som en gammal kollega från tiden i Hpda brukade säga.

Lovade en trogen läsare att lägga ut länken till sidan där du kan göra egna böcker, fotoböcker, scrapböcker, minnesböcker och göra om din blogg till en bok. Här kommer den

www.solentro.se

Tre roliga alternativ på fredag - Fredde fyller år, moster(syster) kommer hem t stan och personalfest. Varför allt på samma dag? Är ju sugen på alla tre!

Albin önskar så innerligt att hans moster vill sova över hos honom, eller är det så att han längtar efter den utlovade chokladen?

Freddes happy birthday firas med middag för min mor och far eftersom dom ändå barnvaktar Albin.

Välkomna på Freddes våffelkalas lördag klockan 14 för nära och kära.

Min son verkar gilla att pyssla. För två veckor sedan kom han hem med sin första pärlplatta. Förra veckan färdigställdes ett halsband och idag fanns det ett armband runt handleden. Halsbandet har hängt runt halsen helgen...

Pizzakväll utlovas inom kort med vegetarisk pizza på menyn, köttätare får vända sig till en annan resaturang! Här kommer 2 nya recept...


Håll till godo, pizza och gratäng!

Tacogratäng

Portioner: 4

Ingredienser:

500g nötfärs
1 stor röd paprika
1/2 purjolök
1 burk krossade tomater
1 liten burk creme fraiche
1 liten burk mjukost (vitlök)
1 påse taco krydda
Utförande:
Stek nötfärsen och blanda i tacokryddan. Häll sedan i krossade tomater och paprikan som är hackad i mindre bitar. Låt små puttra tills paprikan mjuknat. Blanda crème fraiche och mjukosten ordentligt i en skål. Bred sedan ut krämen i en ugnsform och häll över färsen. Sen ska den strimlade purjolöken läggas på och strö över riven ost. In med det i ugnen på 175 grader i ca, 5-7 min eller tills det börjar bubbla i formen.
Servera med en god sallad till och ev. tacochips.

Pizza
1 pkt maizenas pizza (degpulver)

Kavla ut degen på bakplåtspapper (tunn)
Lyft över den på en plåt.

Bred ut 1 dl tomatpuré som du blandat med en riven vitlök och 1 tsk oregano.

Klicka ut 1 burk kesella.
Skär två mozarella "bollar" i skivor och lägg ut på pizzan.

Töm en burk kronärtskockshjärtan i ett durkslag. Skölj dem och dela dem. Lägg ut på pizzan.

Strimla en röd paprika. Lägg ut på pizzan.

Skär en el. två tomater i skivor. Lägg ut på pizzan.

Salta, strö svartpeppar och torkad basilika på pizzan. In i ugnen, 200 grader, 15-20 min.

Istället för att sätta på torkad basilika och salt innan du sätter i ugnen, kan du sedan sätta dit flingsalt och färsk basilika efter smak (när pizzan är klar).

Smaklig måltid!


Trivseldag?!

Vill bara förtydliga att gårdagens inlägg om att vara tillgänglig lärare absolut inte har någonting att göra med hur viktigt ärendet var. Jag vill inte på något sätt få det att låta som att ärendet var en skitsak för alla föräldrar vill sina barn det bästa och handlar efter det.

Idag blev det nöjeshopping på ikea och butikerna runt om. Hittade ett par fina walkingskor som var supersköna. När jag kom hem kom jag på arför dom var så bekanta och snygga. Min kollega har likadana! Eller snarare, jag har likandana...

Stor tack till Hustomten som fixat lite snöröjning och ljus på graven.

Albin har tillbringat dagen hos mormor för att jag och Fredde skulle få lite ensamtid tillsammans. Visst, vi fick ensamtid på var sitt håll. Fredde ville hellre laga sin skoter så han hyrde in sällskap till mig och skickade oss till ikea. Vi hamnade iaf i Haparanda(där jag träffade många gamla elever) självaste Fredde hamnade i systerysters källare bland en massa elkabel. Det var vår trivseldag tillsammans! =)

Hittade även minmarshmallows på Rusta och inhandlade tre påsar för framtida behov.

Kom på en annan sak jag länge funderat på vad gäller sorgen och Storyn om Vilmer. En del tappar hår(det har jag gjort periodvis), andra går upp i vikt eller ner i vikt(jag står still med en massa graviditetskilon kvar) och andra slutar att fungera i vardagen. Det finns mao hur många olika "biverkningar" som helst. Jag har hittat en som jag märkt hos mig själv. Jag har blivit sämre på att stava. Jag har alltid kännt mig ganska säker på hur ord stavas och endast vid några få ord får jag fundera på om det blir rätt och riktigt. Jag har vissa ord som ja galdrig blir riktigt säker på hur det eg ska vara. Nust nu har min hjärna rationaliserat bort den kunskapen, hoppas den kommer tillbaka så småningom. Ett färskt exempel är ordet "marshmallows" som skrivs som jag nyss visade. Jag har i bara farten skrivit "marschmallows" och trott att det är rätt. Förklaringen kan ligga i att i det tyska språket stavas en himla massa ord med "sch".... och just nu är det ganska mycket deutsch i mitt liv!

Igår var vi och tittade på grannen M´s hundvalpsbebisar, väldigt söta...

Att vara lärare...

Jag tycker om mitt jobb. Det är varierande, ger mig utmaningar, utvecklande, frihet under ansvar, ger mig chansen att lära känna nya människor. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om mitt jobb, en dag ska jag göra det. Det blir efter "Storyn om Vilmer".

Inom de flesta yrken tar man helg på fredag och tänker inte på jobb förrän måndag morgon. Vissa yrken innebär en slags jour och du som anställd är klart medveten om när du har den jouren. Visst kan jag själv välja att gå in och läsa in mail under helgen, men det är mitt val - abslout ingenting som krävs av mig som anställd lärare.
I en del människors ögon tar lärare aldrig helg. Lärare är alltid kontaktbara, speciellt på hemtelefonnummer som aldrig delats ut. Jag har en policy som lyder något i stil med "kontakta mig mer än gärna och kontakta mig på min arbetstid".  Även lärare har rätt till en skön, avkopplande helg. Jag tycker faktiskt att jag har rätt till det, hur viktigt ärende föräldern än må ha, de allra flesta ärenden kan faktiskt vänta till måndag morgon 7:30. 
Jag är inte någon jourlärare som vill prata med föräldrar och jobb på min lediga tid.

Speciellt inte en lördagmorgon strax efter klockan 8.
Särskilt inte en lördagkväll mitt i Bolibompamys med Albin.

Är jag en normal lärare?

Torsdagens error och sur, surare, surast...

Det var error på min blogg när jag försökte skriva tidigare idag(läs igår torsdag) så jag tog saken i egna händer och skrev ner i ett worddokument istället. Det går säkert bra i alla fall.

Igår när jag kollade runt i lite andra bloggar så hamnade jag hos en tjej som har cancer och hon berättade om sin behandling. I ett av hennes inlägg beskrev hon hur det kändes att skriva ett avskedsbrev till sin man och till sin son. I det inlägget nämnde hon att det finns möjlighet att trycka upp sin blogg till en bok. Sagt och gjort så kollade jag upp sidan! Visst var det så att jag kan trycka min egen bok där. Redan när jag började blogga så fanns tanken att trycka det jag skriver, bara för att det kan vara fint att ha det svart på vitt så att säga. Tanken på att göra en bok i bokform är helt och hållet för min egen skull.

Igår kväll bestämde jag mig, jag kommer att göra en egen bok av min blogg när jag har bloggat 1 år! Allt kommer att finnas med, alla inlägg, alla kommentarer och alla bilder. Jag kommer att trycka en bok till Fredde, en till Albin och en till mig själv. Det kändes så skönt att jag sprang på den här idén eftersom den funnits i mina tankar i ett bra tag. Skönt att den kommer att förverkligas och skönt att den kan flytta ut ur mitt huvud.


Annars då? Ja, Albin verkar ha gått i dvala eller liknande. Nu sover han som han aldrig gjort förut. Det är klockan runt och över en timme på dagis. Det resulterar i att han är hur cool som helst på eftermiddagarna! Men mina öron blöder, det ska ni veta... "Mamma, jag funderar. Ska vi kanske gå ut?", "Mamma, vet du?", "Mamma, får jag fråga en sak?" och alla dessa "varför" som sprutar ut den lilla munnen. Jag är bara en enkel liten mamma som faktiskt inte vet varför hans pappa måste gå på massage, varför han har ont i ryggen, varför K masserar, varför det är hennes jobb, varför tuschpennan har torkat utan kork, varför det är "hjärtans alla dar" på lördag...

Ibland har jag bara lust att svara - därför, men det kan jag bara inte.


Idag gav vi våra elever uppgiften att skriva ner en positiv sak om alla i klassen, inklusive mig och min kollega. Ska bli spännande att se vad dom kommit fram till imorgon när alla får var sitt hjärta. Fiskarna i vårt akvarium lever fortfarande, ifall du undrade. Den stora "palmen" i vårt klassrum behöver vatten, men får den bara det så kommer den att blomstra innan maj månad är över! =)


Blev lite jobbigt idag när jag hämtade Albin från dagis. Utanför skolan stod det en tjej som hälsade glatt på mig. Hon var bekant på något vis men ändå inte. Till saken hör att OM det var hon jag långt senare kom på att det KAN vara, så är det Freddes barndomsväns tjej med tillhörande bebis i magen. Kanske även ska säga att hårfärg och frisyr såg helt annorlunda ut än för sju månader sedan då jag sist såg henne. Om det var hon känner jag mig trög och dum, om det inte var hon så hälsade jag i alla fall glatt på henne och kanske verkade trevlig i hennes ögon! Nåja, jag är väl inte den första som missar en bekant?! Eller?


Fredag:
Idag firade vi alla <3-ansdag på skolan. Jag och min kollega bjöd på marschmallowskladdkaka med rosa polkagrädde, allt för att släta över vår taskiga fikavecka. På mitt jobb betyder fikavecka fylla, starta och tömma diskamskinen varje dag, nyttigt fika på onsdagar innan personalmötet och att hålla ordning i fikarummet. Hmm, vi har tömt och fyllt diskmaskinen, en annan kollega startade den och vi bjöd på nyttigt fika på onsdag och sliskfika idag... Nåja, jag köpte i alla fall två fiskar till vårt akvarium, en hane och en hona så snart har vi fiskbebisar också! Man kan säga att dagen gått i mysppys hela dagen. Middagen bestod av SIV 2 i nedre delen av ugnen, ett recept i min bloggsamling, dundergott och precis i min smak. Korkade även upp en miniliten flaska Rawson´s retreat som tog slut, allt hamnade i min mage bortsett från en liten klunk som Fredde smuttade i sig. Han konstaterade än en gång att han inte är en vindrickare. Det är synd för det skulle vara ganska mysigt att fira helgen med att dela en flaska vin. Som tur är finns det ju miniflaskor och det räcker precis för mina behov. Är ganska stolt över att jag börjat dricka vin, har inte riktigt gillat det förut men med åren så har det faktiskt blivit godare och godare. Med åren, jo, jag känner mig ganska gammal emellanåt. Fick igår reda på att en gammal elev till mig ska bli mamma. Visst, jag har redan gamla elever som har barn och familj, det är några utav mina allra första elever som är mammor och dom är runt 21-22 år nu. Den elev jag tänker på nu är en tjej som är 18-19 år i år... Jag beundrar deras mod över att i så unga år våga sig på att bli föräldrar! Jag känner mig bara gammal när jag ser gamla elever gå omkring med barnvagn, jag känner mig ju ff rätt så ung!

Idag när vi firade alla hjärtans så fick eleverna skriva ner en positiv sak om varje person i klassen, inklusive mig och min kollega. Jag fick kommentarer i stil med "du är bra på svenska och tyska, du har humor, är glad, är sträng och du är fin..." min kollega fick "du har roliga övningar, har fint hår, glad, bra på engelska och inte lika sur som Anna!". Jag? Sur? Fattar ingenting... Men märk väl att dom sa att hon inte är lika sur som jag, det måsta bara betyda att hon också är sur fast jag är några ynka futtiga millimetrar surare, typ... Men än så länge kan jag glida vidare på att dom tycker hon ser gammal ut. Dom tyckte tom att hon verkade för gammal för att skaffa barn!! =) Dessutom har hon för hängiga jeans för sin ålder.

Hur som helst, sur eller rynkig, gammal eller ung, rik eller fattig så är det helg nu och jag tänker bara slappa och såsa runt i mitt hus hela  helgen. Eventuellt ska vi titta på grannens hundvalpsbebisar som hon vaktar över helgen, Albin har längtat hela veckan ända sedan hon inviterade oss förra söndagen.

Heippa hei, molgot molgot... (Ja, jag vet att det kanske inte är rumsrent uttryck - skyll på min mamma hon gjorde så att jag trodde det betyder godnatt godnatt när jag var liten... när jag blev äldre(usch nu hamnar vi i åldersnack igen) fick jag veta att det betyder det inte, inte ens på långa vägar...)

Till Vilmer; Jag har fått ditt halsband och det är ljuvligt vackert. Albin gillar att pillra på hjärtat när vi myser i soffan. Skickar upp en present imorgon, en lastbil, som du kan leka med när du inte busar med domandra barnen och gravgrannen J.

Puss puss

Blekare än blekast

Hurra! Idag kom det med posten, "Ängel i mitt hjärta" och jag har ett till smycke till min generösa samling. Dagen har rullat på och det var skönt att få en paus mitt i veckan och bara slappa och njuta av vädret. För underbart har det varit idag. Kallt och klart, nej, varför inte säga strålande sol för det var just vad det var! Jag bara njöt av att äntligen få se en glimt av min bäste vän. Jag har skrivit tidigare om att jag eller snarare min kropp inte sett solen på år och dar. Jag är verkligen likblek och har varit det nu sedan flera år tillbaka. Har faktiskt funderat på att sola solarium nu för att få en grund och inte se blåvit ut. Det bästa vore naturligtvis en resa till soligare breddgrader kombinerat med bad och vila, men det får vänta tills jag vunnit på lotto.

Vi har även hunnit med att baka en godkaka(jo, den heter så) och den ska vi smaka efter middagen.

Nu ska Albin och jag gå ner i källaren och lägga i ved i pannan så vi får varmvatten i vårt hus och en varmare inomhusmiljö.

2 timmars sömn!

Det som jag aldrig trodde skulle ske har nu skett! Sex månader efter det att Albin började på dagis har han slagit sovrekord. Han har sovit i 2 timmar på dagis, ute, i vagnen och han har somnat om flera gånger!!! Jag fick till och med sitta i dagissoffan och vänta på att han skulle vakna. Äntligen kan han sova tills han är pigg och glad, även på dagis. nu kan inte ana hur glad jag är!

Idag har jag fått gjort jättemycket på jobbet! Eller när jag kom hem jobbade jag en timma för att jag skulle slippa känna mig stressad imorgon när jag har min hemmadag.
Testade en köttfärssoppa till middag och vi vuxna gillade den, Albin åt mest av skyn och petade bort resten.

Dagen avslutades med en skön bastu för hela familjen, Albin var mest nervös över att vi skulle ånga. Han fick ju sin beskärda del av ånga i bastu när vi besökte badhuset sist...

Inlägget blir inte längre än så här idag.

Till Vilmer; Albin har pratat om dig på dagis förra veckan! Jag sa till fröknarna att det är okej att prata om dig om några andra barn på Albins dagis vill veta något. Albin är ju väldigt stolt över att vara din storebror, det är ofta han berättar för mig att det är du som tänder stjärnorna på kvällen( M**** jag snodde din story, visst är det okej?!). Vi älskar dig gubben och Albin älskar även sin pärlplatta!

PLUS

Ja, vad kan man säga annat än att dagen varit intensiv. Då pratar jag om intensiv på ett positivt sätt, jag är ganska slut i huvudet och idag är jag glad att det är några dagar kvar tills jag går upp i tjänst. Kan bara säga att eleverna var superduktiga idag när dom skulle redovisa sina praoplatser muntligt. Blev mäkta imponerad av ett bildspel som en elev gjort och dessutom hade hennes praoplats inneburit en träff med Sverker Olofsson från programmet Plus. Han är en ikon och det finns inte någon som honom. Många gånger under mina filosofiska stunder har jag funderat över vem som egentligen kan ta över programmet efter honom. Det finns ju ingen som passar så bra där som just Sverker! Blev så glad när jag tror att jag hittat hans efterföljare. Just nu jobbar hon som nyhetsuppläsare i den lokala nyhetskanalen. Hon  Ann-Sofie Gälman(Kalixtjej för övrigt) och hon tror jag blir en bra efterföljare till Sverker den dagen han slutar med sitt progra

Som jag pratade om tidigare så har vi fått hem den första pärlplattan. Den går i regnbågens alla färger i formen av ett hjärta. Så här ser den ut:


Februari lika med kalas

Idag slog det mig i efterhand att igår, 7 februari, är det fyra månader sedan
Vilmer föddes och dog. Alla andra "månadsdagar" har jag kommit ihåg redan innan, men inte nu. Kanske är det ett tecken på att det lugnat ner sig en aning? Det lär väl visa sig. Håller som bäst på att fundera ut "vårtemat" för graven, dessutom håller vi på att kolla på gravstenar, inte ngn lätt historia, men jag har hittat några alternativ som jag gillar. Fredde tyckte oxå om dom, nu gäller det bara att hitta någon som kan fixa stenen som vi vill ha! Har tänkt att min morbror skulle få göra den, men jag är inte lika säker på det längre. Ska kolla runt lite och ta reda på vem som kan få stenen som vi vill ha den. Mer än så tänker jag inte berätta... Vad gäller graven under våren så ska jag snart plocka bort alla lyktor och arrangemang, lyktan har dessutom gått sönder så den får gå i pension(läs flytta ut till stugan). Har spanat på andra gravar och fått lite ideér om hur det kan se ut. När vårsolen tittar fram ska jag ta mig en lugn promenad på kyrkogården och kolla in gravstenar, bara för att ha lite koll på hur dom kan se ut och vad man kan göra med en sten.

Februari är en riktig kalasmånad. vi har bekanta eller släktingar som fyller år på följande dagar. 7, 8, 20, 21, 24 & 27 firar vi. Sedan finns det andra bekanta som fyller år den 6, 17 & 20. Hurra för alla er som fyller år i februari!

Middagen idag bestod av potatis, köttfärsbiffar och svamstuvning. Kom på att jag själv inte lagt ut ngt favvorecept. Det ska jag göra vid tillfälle!

Imorgon är våra elever tillbaka efter praon och vi har inte kommit ihåg att köpa stenar till akvariet. Vi kommer att bli hängda!! Jag kan redan nu se framför mig hur otroligt förvånade våra elever kommer att bli när vi säger att vi glömt köpa stenar... Suck, måste kolla upp vad en piraya kosta. Det är den fisk jag ska bidra med till akvariet! Jag släpper ner den sist av alla. =)

Simma lugnt!

Ladda batterier & Recept!

Kan ni tänka er att en badkruka som jag badat i stora bassängen på badhuset. Jag som alltid bruka frysa som en skamsen hund där tyckte faktiskt det var skönt. Idag var det dags för vårt andra besök på badhuset. Idag gick det ännu bättre och Albin guidade M som var på Kalixbaden för första gången. Sist vi var på badhuset satt Albin och jag och gottade oss i bastun ett bra tag efteråt. Idag gick det inte, en bastugalen äldre kvinna satt och öste på vattenskopa eftervattenskopa. Man kan säga att hon trodd hon ägde bastun och inte brydde hon sig om att Albin flyttade ner på den nedersta laven. Nej, hon gick ut och fyllde på hinken och kastade på ännu mer vatten. Som tur var hann vi äta upp våra clementiner(jag vet att man inte får äta i bastun) innan vi stektes.

Efter baden blev det lunch på Frasses, det var väldigt gott och vi var ganska utsvultna efter badpasset. När vi kom hem slumrade jag till i sängen en stund och det var säldigt skönt och välbehövligt. Just nu är jag så där trött som man kan vara i början av en graviditet, förlamande trött. Och nej, jag är inte gravid inte än på ett tag. Börjar känna mig mer och mer sams med känslan av att det inte gör något om det tar ett tag. Jag vill så gärna komma igång på jobbet och med ett normalt liv och hinna samla energi för allt vad en graviditet kommer att innebära för vår familj. För jag misstänker att det inte bara är jag som kommer att oroa hjärtat och hjärnan av mig... Nej, ladda batterierna känns helt rätt nu! Även om bebislängtan är ganska stor nu. Konstigt det där, i början efter vi förlorat Vilmer så ville jag bli gravid igen på stör, nästan till vilket pris som helst! Nu när det gått ett tag och jag fått lite perspektiv på det hela känner jag att jag måste ladda för att kunna gå igenom en till(helst flera...) graviditet(er). Jag känner mig inte desperat längre och det är en skön känlsa.

Igår avslutade jag arbetsveckan med att besöka kuratorn. Det blev ganska täta besök nu, förra veckan och nu i veckan men det var väldigt passande att det var så. Det kändes riktigt bra, som alltid, att prata av sig. Hade inte något jättespeciellt denna gång så samtalet blev av det filosofiska slaget. Det gav mig mycket!

I onsdags var A och N från Gbg här på besök. Det som var väldigt kul att se var att våra barn lekte tillsammans. Det var inte som det brukar vara, gnissel och gnäll om vem som ska leka med vems leksak och så vidare. Nej, dom klättrade upp i den stora snöhögen, sprang ut på ängen och gjorde snöänglar och klättrade upp på höbalarna. Mammorna sprang efter.

Just det, Albin har gjort sin första pärlplatta på dagis! Den var hjärtformad och i alla möjliga färger. Ska fota den så snart jag laddat kamerans batteri. Sedan fick jag se det påbörjade halsbandet... tänk guldtråd, färgglada pärlor, lila hästar, tärningspärlor. Fatta var jag kommer att vara snygg de närmaste åren, kommer inte att behöva ett smycke. Vad gäller pärlplattorna kan jag använda dom som drinkunderlägg när jag ska ha fest. Oej, jag kanske inte är känd för att vara festfixare nummer 1, men som saftunderlägg på barnkalas då... eller väggdekorationer. ått användningsområde kommer jag säkert att ha för dem.

Lovat är lovat och här kommer dom! Jag har fixat och trixat lite med texterna på en del recept...

Hittills har jag testat Kycklingpasta med fetaost(smaskigt!) och smakat Marinerad rostbiff(dundergott!)
Kom ihåg att det alltid är fritt fram att lämna in recept till mig. Jag är nämligen spyless på vår matsedel!

Kycklingpasta med fetaost                                                            

3 kycklingfiléer
1 vitlöksklyfta
1/2 ask coctailtomater
1 tsk salt
1 tsk oregano
1 krm svartpeppar
2,5 dl matlagningsgrädde
150 g fetaost


Skär kycklingen i bitar och bryn tillsammans med vitlöken.

När det är klart krydda med oregano, salt och svartpeppar.

Häll på grädden och låt koka några minuter.

Smula sedan ner fetaosten och lägg på de halverade coctailtomaterna.

Servera såsen med bandspagetti.


Jättegott!


Kyckling nachos                                             

2 grillade kycklingar (hackade)
1 burk salsa (mild el. medium)
1 gräddfil
1 påse tacokrydda
1 påse riven ost

1 Crème Fraiche
2 avokado
vitlök
salt och peppar

Nachochips
Skivade grönsaker efter smak och tycke.

Blanda kycklingen med salsan och sätt i en ugnsform.

Blanda gräddfil och tacokrydda och bred det ovanpå kycklingen.

Sätt in i ugnen på 225 grader ca. 15 minuter.

Strö på osten och sätt in igen tills den smält.

Mixa Creme Fraiche, avocado, vitlök, salt och peppar.

Ta ett chips, bred på lite sås, på med lite kyckling, toppa med en grönsak, och njut....

Chill outen passar säkert super till =)

Räkgryta 4 port.                                           

ca 2 cm färsk ingefära (finhacka)
1 vitlök (finhacka)
1 msk rapsolja
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
1 msk mild ajvar
1 burk krossade tomater
1 dl vatten
1 dl grädde
500 g skalade räkor

Stek vitlöken och ingefäran i oljan någon minut och tillsätt kryddorna och ajvaren. Blanda i tomater och vatten och låt koka upp.

Sänk värmen och koka i 10 min.

Tillsätt grädden och sjud en stund till.

Lägg i räkorna och smaka av med salt o peppar.
Servera med ris.

MUMS!


Palsternackssoppa 4-6 personer                            

1 msk margarin
1 gul lök
3 medelstora palsternackor
2 potatisar
1 stor morot
12 dl vatten
3 grönsaksbuljongtäringar
2 dl Crème Fraiche, lätt eller vanlig

1 pkt bacon
1 knippa salladslök

Skala och skiva löken.

Skala och riv rotsakerna grovt.

Fräs allt i margarinet i en gryta stor nog för soppkok.

Häll på vattnet (med fördel värmt i vattenkokare) och lägg i buljongtärningarna.

Låt koka 10-15 minuter och mixa soppan slät med mixerstav.

Häll i Crème Fraichen och låt soppan koka upp.

Stek baconet knaprigt och lägg i skivad salladslök mot slutet.

Toppa soppan med baconfräset och servera med ett gott bröd.

Lätt att göra i förväg, spara Crème fraiche och baconfräs till serveringstillfället.Köttfärssoppa                                                                                   

1 lök
1-2 vitlöksklyftor
4 stora mjöliga potatisar
2-3 morötter
2-3 palsternackor
en bit kålrot (om man vill)
1 köttbuljongtärning
1 l vatten
400 g köttfärs
2-3 tsk spiskummin (ska vara rejält)
salt, peppar
3-4 msk olja

Skala och hacka löken och vitlöken.

Skala och dela alla rotsakerna till ca 1 cm tärningar, potatisar till lite större tärningar.
Fräs lök, vitlök och spiskummin i oljan en liten stund.

Lägg i alla potatis- och rotsakstärningar och sleva runt så att de blandas med "lök-kryddoljan".

Häll i vattnet och buljongtärningen och låt puttra tills rotsakerna är mjuka.
Stek köttfärsen under tiden, salta och peppra.
Blanda köttfärsen i den nästan färdiga soppan, låt puttra ytterligare 5-10 minuter. Soppan ska vara simmig, salta om det behövs.

Soppan doftar härligt vitlök och spiskummin och är våra barns favoritsoppa. Originalreceptet finns i någon "Tinas mat" kokbok, jag har förenklat det till våran vardagssoppa.


Superenkelt favoritrecept                      

4 kycklingfiléer
1 matlagningsgrädde
1 Creme Fraiche franska örter eller vitlök
1 kycklingbuljongtärning
8 hela, skalade vitlöksklyftor
salt, peppar

Blanda ihop alla ingredienserna i en ugnsform och lägg i kycklingen.

Gör gärna dubbel sats av såsen så det inte blir för lite.

Sätt in i mitten av ugnen på 250grader i en timma, rör om några gånger.

Servera med ris, gärna av den klibbiga sorten och sallad.


Superenkelt, går inte att misslyckas med...


Vintersoppa 4-pers

2st lökar
2-3st potatisar
½ l vitkål
2 hg köttfärs
3 msk ris
1l buljong (2 tärn.)
1 burk krossade tomater

salt, peppar, oregano (ev. persilja)

1. skiva lök och potatis, strimla kålen.
2. bryn färsen, krydda
3. tillsätt lök + ris. Rör om och bryn lätt.
4. häll i buljong, tomat, potatis, kål och kryddor.
5. småkoka ca 20 min
6. serveras het

Gott till nybakt bröd.


Siv 1 mitten av ugnen 225grader 45min-1h

3 dl cremefraiche
1,5 dl grädde
1 msk fransk senap
1 msk soya
1-2 msk mango chutney (original taste)

Koka ihop ovanstående ingredienser och låt kallna lite.

Riven ost
Kycklingfilé 4-6 st
Salt, peppar

1. Lägg kycklingen i en ugnsform, salta och peppra
2. Häll såsen över kycklingen
3. Riven ost på
4. In i ugnen 45 min-1h (man får ta ut och vända dem en ggr samt kolla om de är klara)

Serveras med sallad, klyftpotatis och stekta grönsaker.


Siv 2 nedre delen av ugnen 225 grader, 45 min.

3 dl Crème Fraiche
2 msk chilisås
1 tsk senap
1 tsk curry
2 krm sambal oelek
3 vitlöksklyftor
salt, peppar

4-6 kycklingfiléer

1. Blanda ihop alla ingredienser i en skål (ej kycklingen och salt och peppar)
2. Lägg kycklingen i en ugnsform, salta och peppra.
3. Häll "röran" över kycklingen.
4. Strö riven ost på.

Servera med klyftpotatis, sallad, vitlöksbröd och vitlökssås.

Vitlökssås

3 dl Crème Fraiche
salt, peppar
2 pressade vitlöksklyftor


  

Marinerad rostbiff
Passar bra på ett buffébord eller när du behöver paniksnabb bjudmat.

Färdigskivad rostbiff, vid lyxvariant gör du egen tjälknul
Marinad:
2-3 finhackade charlottenlökar
1/2 dl olivolja
1/4 dl balsamvinäger
saften av 1 citron
salt o peppar

Blanda ihop allt, om tid finns låt gärna stå någon timme.

Lägg upp rostbiffen på ett fat och skeda över marinaden. Avsluta med att strö över grovriven parmesanost.


Italiensk dipp

Mixa:
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta

Häll i och mixa med:
250 g lätt kesella
5 marinerade soltorkade tomater (hacka dem lite innan)
1/2 tsk salt
peppar

Gott att använda som dip till tortillachips


Barnvänlig pizza

Pizzakväll med F´s bror och sambo runt det stora köksbordet. Pizzan var ganska god med creme fraiche ovanpå chilisåsen, barnvänligt mao!

Badhuset imorgon...

Senare i helgen delger jag alla recept jag fått in! Vet att det är några som längtar... =)

Pizzakväll??

Nu är jag ganska trött, börjar kännas att det är slutet på veckan. Det är mysigt snöoväder ute. Håller på att laga middag, sik och potatis. Misslyckades med en play-doo lera tidigare idag...

Funderar på en pizzakväll här imorgon, men då måste jag iväg till morbror O och hämta skivorna till köksbordet så det bli King Size på det. Ska fundera vidare på det och konferera med F.

Imorgon är det sista inlämningsdatum för ditt recept, don´t forget. Alla recept delges under helgen! =)

Over änd aut

Ajm bäck.

Lillen ska sova nu och det lär han äskert redan göra, han var ganska slut här på slutet. Lite lätt rastlös dessutom eftersom han inte rastats ute någon längre stund idag.

På lördag åker vi till badhuset och hänger på låset när dom öppnar kl 9:00. Då kommer han att få rasta av sig rejält!

Han gillar att fota vår son. Titta här vad fina bilder han tar:Ja, här får ni en närbild av vår matta i köket, en kloss och just det - en traktor!

Rekordkillen

Jaha, idag ringde en av mina morbröder och meddelade att han fått klart iläggsskivan till vårt köksbord. Om ni kommer ihåg så hade jag äntligen hittat ett fint bord jag ville ha; IKEAs NORDEN i största sizen och i vitt. Under min övertalningskupp hittade vi faktiskt just det bordet på rea på IKEA, ett visningsexemplar som slumpades bort för bara några hundralappar(kanske inte men så kändes det iaf!). Jag fick min vilja igenom så tillvida att färgen skulle vara björk och då backade jag ur och kom på att vårt bord kanske kan få en extra skiva och vitmålas till sommaren. Köket kommer bli som nytt! Där är vi nu, skivan är klar och ska hämtas och det alternativet blev det mest ekonomiska för familjen just nu. I alla fall med tanke på att jag varit till Sthlm, är på väg till Sthlm 2 resor under våren, jobbar 50% och det strular lite med att jag får in alla viktiga papper i tid... Ska bli så skönt när jag jobbar normalt och pengarna bara kommer i tid, varje månad ända fram tills det blir sommar och jag bara får lön för halva sommaren eftersom jag bara jobbat halva läsåret... men det orkar jag verkligen inte tänka på nu. Ni blir det kalas den 20:e eller där i krokarna coh då bjudes det på fika vid det stora köksbordet! Färgglad vaxduk är redan inhandlad så den nya skiva kan döljas.

I dag gjorde Albin succé på dagis - han somnade och vaknade som vanligt efter en halvtimme, då testade personalen att bara bre om honom lite till och säga att han kunde sova/mysa en stund till. Hör om häpna - han somnade om!!! Det har aldrig hänt tidigare, inte ens hemma! Under lunchen hade han dessutom ätit två portioner med mat och det är oxå rekord. Tänk, det tog bara 6 månader för honom att göra det som en del bara gör efter någon vecka. Men nu ska ja ginte sgäa för mkt, snart är vi tillbaka i att han bara sover 30 minuter och surar resten av dagen... Men vi är hur som helst på väg åt rätt håll.

Nog om mig och mitt äldsta barn. Nu ska jag fortsätta vänta på mitt halsband...

Ängel i mitt hjärta

Sovmorgon till halv sju och dagen är räddad!! Albin ringde till sin farbror och frågade om inte han ville komma med till rävkojan och hugga ved med pappa. Det ville han inte för han jobbade. Vi åkte till rävkojan i alla fall och pappan högg ved tillsammans med farfadern. Lunchen bestod av supersmaskiga hamburgare gjorda i ett slags smörgåsjärn där du pillrar in hamburgarna, sedan är det bara att vrida och vända över elden tills dom är klara! Albin tog sin välbehövda  vila i kojan och vaknade som vanligt med mungiporna neråt, sur som en citron. Fattar inte var han fått sitt strålande morgonhumör ifrån, eller jo, jag vet att det kommer från min sida av släkten i form av min egen morbror och Albins egen moster. Orden "sur" och "butter" är milda i jämförelse med humöret strax efter dom slagit upp sina blå.

I projektet "Engagera pappan i matlagning" så har vi tillagat en god fläskfilégryta med ugnsbakade rotsaker till middag. Tillsamman. Vi är sams fortfarande. Den lille i familjen åt som om han aldrig fått mat tidigare.

Efter middagen hoppade vi bastun då vi stannade länge. Jag gav mig först, sedan fick jag locka ut en knallröd Albin. Lockbetet heter äppeljuice(läs lättdryck med äppelsmak). Våga säga lättdryck i närheten av den lille konungen, det blir vilda protester i högan sky som säger att det är äppeljuice.
Fine, äppeljuice då...

När jag ändå är inne på den lille gossen. Han håller på att bli som förbytt i vissa situationer här hemma. Jag vet att han är väldigt ljudkänslig i vanliga fall, ex vis på dagis, vissa köksmaskiner eller högljudda barn. Oj, vad ynklig han blir när ljuden kommer upp i några decibel och han inte är hemma. Här hemma låter han som fyra dagisavdelningar, samtidigt och tar ut svängarna rejält. Efter gårdagens vila bara gnällde och gnällde han, jag hotade med att köra ut honom på bron i vagnen igen och ta in honom när ha gnällt klart. Jag fick verkställa mitt hot - ut med honom på bron. Han tystande efter max 2 minuter. Resten av dagen var han ognällig.

Studiedag imorgon och en föreläsning av Ola Schenström och mindfulness väntar. Längtar!

Till Vilmer: Hur går det gubben? Jag tänker på dig varje dag och undrar hur du har det, fast jag vet att du har det jättebra. Snart är det vår och då håller vi till i stugan en hel del, kika gärna ner på oss en solig dag då vi åker pulka ner på isen. Saknar dig jättemycket... Du var jättefin på bilden sjukhusfotografen hade tagit på dig. Puss puss min lille hjärtekille. Jag har förresten beställt ett till halsband åt dig och mig. Det heter "Ängel i mitt hjärta" och du ska få se det när jag fått det.

Äh.. varför vänta? Så här ser det ut:

Halsband med kulkedja

RSS 2.0