Framåt

Effektivitet kalla det! Fixat grejer på stan, haf besök hela dagen, lagat gomiddag, tränat yoga(ja du läste rätt!)... Helt plötsligt hittade jag lösenordet till mitt abonnemang på TC och väl inloggad där insåg jag att jag hade 8 gånger kvar på kortet. Sist jag använde det var våren 2007 så det var ett tag sedan. Med de 8 gångerna och insikten om att syster flyttar tillbaka till Sthlm i augusti så var det bara att bita i det sura äpplet och boka in sig. Håller tummar och tår för att jag kan skaka igång kroppen och få det där suget efter träning som jag haft för hundra tre år sedan. Jag behöver det verkligen för mina muskler har inte varit aktiva på något sätt, inte för att kunna transportera mig i det dagliga livet. Kan nog behöva lite draghjälp ibland men det gäller att tajma in träningen mellan mina pass på skjutvallen undern några veckor till. Vecka 33 är målet med skyttet för denna sommar uppnått så då finns det lite mer tid att spela på... fram till älgjakten, gåsjakten och fågeljakten.

Nu väntar en stund på spikmattan i hopp om att min svank ska sluta göra ajaj, misstänker något med fogarna för dom har spelat mig spratt de senaste dagarna. Lite vila och lite skönhetssömn borde göra Mamman gott. Imorgon är en ny dag och en dag för Moster och Albin. En dag då Albin kan berätta att han vill ha glasögon och att han ska praoa på M:s jobb - en idé han kommit alldeles själv av någon underlig anledning.

Helmer har krypit framåt idag och det var första gången. Hoppas det släpper snart så vi får lite bättre ordning på våra nätter. Jag gillar inte när barn vaknar mitt i natten och vill kliva upp. Ännu minder gillar Pappan i huset att det bara är hans famn som är god nog att sova i.
Fast i ärlighetens namn så passar det mig bra!! =)

21:32

Idag har vi haft en riktigt bra dag här hemma. Fler sådana skriver jag upp på önskelistan. Inget gnäll, inget tjat och fint väder! Båda barnen har skött sig exemplariskt och mitt humör har varit jämnt. Fick plockat ihop lite fler loppisgrejer som jag måste frakta till Fyndis. Ska bli extremt skönt att bli av med mera skrot... eller skrot och skrot men skrot i mina ögon just nu och ett fynd i andras.

Lördag om två veckor bjuder på kusinträff i Boden. Ska bli kul att träffas på annan ort än här hemma i P. Skönt att någon annan är värdinna för tillställningen! ;)

Igår kom kusinerna C och R och ett bihang till pojkvän och hälsade på och det var riktigt trevlig att få spontanbesök!

Imorgon ska det tydligen bli varmt väder så får se vad vi hittar på då. Lite lek med A och L kanske?

Men otroligt vad jag känner att mina inlägg blir sämre och sämre... finns inte samma djup och känslosamma stunder som förut.
Eller så är det tiden som saknas för att forma de där känslosamma inläggen?!
Eller så är jag helt enkelt inte lika känslosam längre...

Sitter och sneglar på Norska Hollywoodfruar och det är alltid lika intressant att snegla på. Känns som om många av fruarna har missat väldigt mycket kunskap. Kunskap som för mig är helt normal hos alla människor... kan ju vara bra att ha lite koll på det där med jäst och pizzadeg. Eller varför inte kika i en receptbok?


Sommarfint!

dsc00549 (MMS)

Sommarfint!


Det går sådär

Ibland blir jag verkligen galen på min äldste son. Det finns något i hans uppförande just nu som trycker på en lampa som får mig att se rött! Det går över ganska snabbt men det är inte mindre irriterande för det...

Idag fick jag plockat undan en del i stugan och den vidrigt blåa dörren förvandlades till ljuvligt vit, likaså fönstersalningen(eller vad det nu heter). Fortfarande är det mycket kvar men får jag bara jobba ostört så tar det inte så länge.

Under morgonpromenaden kom jag på ett bra ämne för bloggen men nu när jag sitter med datorn i knäet så är den idén som bortblåst. Hoppas vinden vänder och ämnet kommer tillbaka till mig.

Om det finns en gnutta med tid över så vill jag gärna ta mig en tripp till kyrkogården ikväll för att lämna sommararrangemanget där. Borde varit där för länge sedan men jag har inte kunnat pressan in det i schemat över huvud taget. Bättre sent än aldrig och sen var det ju det där med det dåliga samvetet över att jag inte varit på graven på jättelänge. Ni vet det där dåliga samvetet som jag inte skulle ha. Jag försöker verkligen att inte ha dåligt samvete över det och det går så där... men min kurator säger något i stil med " det är inte just den där platsen som är det viktiga nu, det är tankarna"
En vacker dag ska jag åka till graven precis så ofta det bara går, men det blir lite senare i mitt liv.

Men en sak ska ni veta;

Det går inte en endaste dag utan att jag tänker på Vilmer. Så lär det vara resten av mitt liv. Skulle vara intressant att träffa någon i slutskedet av sitt liv som varit med om samma sak och höra hur den gamla kvinnan tänker och vilka hennes erfarenheter är.

Husvagnsrapport

Så har det gått ännu ett år sen sist. Sist var jag rund om magen liksom året innan. I år är det absolut inte så och det firades med öl och vin till maten, en Ceasarsallad med jordgubbstårta och polkakladdkaka som efterrätt.

Fina presenter till födelsedagsbarnet i form av en blombukett, ett vitt Nikelinne, en 32" TV(okej kanske inte bara till mig men i alla fall...)en Tomas Sabo halsband med snöflingehänge, smultron/vaniljte, kökshandduk med muffinsrecept och fina muffinsformar, vaxdukar till trädgårdsborden, en liljekonvaljbukett och ett present kort på Lyktan. Känner mig väldigt nöjd med dagen!!

Imorgon hoppas jag på att få använda min nya bikini för säsonen och ev få lite färg på min vita kropp som jag smörjer febrilt med brun utan sol för att känna mig fräschare! Får jag ihop en timmes solande så är jag jättenöjd och det projektet borde inte vara omöjligt.

Idag har vi firat midsommar med nära och kära och det har varit full fart hela dagen. Men det har det varit värt och gott var det vid alla måltider.

Kvällen bjuder på jordgubbar och grädde och lite utbytta tankar om morgondagens planer. Jag hoppas på stugan och övernattning men vi får väl se hur det blir med det?! Som jag sa tidigare så solar jag var som helst bara det är sol.

Nu verkar det som om en husvagn levereras till gården... det stämmer! Nu lämnar jag cyberrymden...

8:a - det var min plats!

Snart så är jag inte en ung dam längre... men vad gör väl det?

Helgens skyttetävling i Boden fick en rättvis avslutning för min del. Efter att ha sumpat bort flera poäng jag borde ha haft med mig i grundomgången så tog jag igen dem i finalomgången. Klättrade från 14:e till 8:e plats och avslutade sista finalserien där man skjuter skott för skott med 10-10-10-10-8. Hade garanterat blivit en till 10:a om inte skärmen vänts bort.

Vad gäller övriga livet så finns det lite småplaner hit och dit som rör mitt liv. En del större och en del mindre saker men saker som måste göras för att det ska finnas frid i mitt innersta.


Så liten, så söt, så gosig, så storebrorli...

dsc00470 (MMS)

Så liten, så söt, så gosig, så storebrorlik, så cool - vår Helmer Grelmer Selmer...


Äntligen!

Vilken lycka - äntligen kan lille Helmer hasa sig fram på golvet! Han far fram som en liten flämtande iller efter diverse saker.

Nu måste vi bara fixa golvet i hallen... eller jag menar golvet på hela nedervåningen. Efter en snabb överslagsräkning kom jag fram till att det golv jag verkligen skulle vilja ha kostar närmare 20 000:- och nja... det golvet lägger jag nog hellre in efter alla mina eventuella renoveringar jag drömmer om att få göra.


Pippi-Lotta Viktualia...

Nu har vi tagit sommarlov. En helt fantastisk Sommarfest på förskolan var språngbrädan till en långt och härligt sommarlov. Det var fika, skattjakt med självaste Pippi Långstrump... och som grädde på moset så gick vi på restaurang för att fira Sommarlovet!

Albin valde plättar precis som vanligt när vi äter på "vanliga" restauranger!=)

Prinsessa eller inte prinsessa?

På frågan om hur man vet att en prinsessa är en prinsessa fick jag svaret;

"Prinsessor har krona och örhängen och räddar människor"


En tur i dumpern är aldrig fel!

dsc00498 (MMS)

En tur i dumpern är aldrig fel!


Stenar är ett minne blott

Nu är det färdiggrävt! Det är så skönt att det äntligen blev av och framför allt att det är klart... blev dessutom bättre än jag kunde tro så nu ska här sås gräsfrön så att hela alltet hålls ihop en aning i väntan på att lingonrisen ska hitta sig ner för slänten. Tror på naturtomt men pyttelite gräs här och där. Eftersom slänten fick en ganska kraftig lutning så är det nog ett måste att ganska snart fixa en trappa ner till stugan. Måste börja googla direkt för att se hur man gör och vad man behöver och hur dom kan se ut...

Albin var helt överlycklig för idag har han fått åka grävmaskin och dumper!! Helmer var mest som vanligt där han åkte omkring i bärselen. Testade ju sjal tidigare men den var han inte så förtjust i, bättre går det med bärselen och det är rätt skoj att man kan ha med sig honom där. Väldigt trevlig att han blir äldre och tänk bara nästa sommar när han går omkring... men ett steg i taget - först kanske han ska krypa lite. Det gör han inte än, han har bara kommit på hur han ska backa och trycker sig bakåt så det är ganska spännande att se var man hittar honom.

Nu ska jag se om jag kommer ihåt hur jag skulle skicka MMS till bloggen. Det lär märkas om jag lyckas!

Tom frys

Bråttom, bråttom, bråttom!!! Allt ska ske samtidigt och hur lätt är det att dela på sig?! Nåja, vi tar en sak i taget och ser stort på de små framstegen.

Nu måste jag krypa till kojs och slappna av en stund på spikmattan. Förstår ni att det snart är midsommar. midsommar betyder att min frys borde innehålla några läckerheter vilket den inte gör nu. Ett bakryck skulle sitta fint... några lättbakade sorter och några ess i rockärmen.

Nu kryper jag till sängs.

Natti natti

Ankomsttid 01:57

Jag funderar på bloggsemester. Märker själv att jag inte är lika fokuserad på min uppgift. Jag tror jag behöver semester för att sedan återkomma med full kraft. Om jag återkommer vill säga... det känns lite som att jag kanske borde ta tag i texterna om Vilmer och göra något konkret av dem. Något som Helmer och Albin kan ha nytta av i framtiden.

Funderingarna går vidare men det är en av orsakerna till glesheten mellan blogginläggen.

Bettan har gjort sitt och det är inte med tårar jag tar farväl av hon som spred mina skott kors och tvärs över tavlan idag. Inte bra. Idag var en tävlingsdag så det tycker vi inte om.

Ser fram emot Lucy. Hon kommer sköta sig perfekt. Stötta mig i svåra lägen. Hålla mitt humör uppe. Skrämma vettet av inbrottstjuven.

Carpe Diem

PS
Jag har fått ett skumt "Kram-sms". Det skulle definitivt inte till mig. Någon slant visst på knappen när h*n skulle skicka det. Personen i fråga finns i min adressbok. Innehållet var ett sådant innehåll som man skickar till någon man tycker eller om man är jättefull. Jättefull är inte ett alternativ. Den denna person borde tycka om är livskamraten.
Mitt namn börjar på A. Livskamratens namn börjar på en annan bokstav som är långt placerad från A.


Fråga återstår; Vem är mottagaren egentligen?

Gissa hur gärna jag vill veta vem som finns före respektive efter mig i personens adressbok?!

Nej jag är inte nyfiken.

Ankomsttid för sms:et 01:57 en dag i maj/juni

Svartvit

Det finns mycket att tänka på just nu. Både kortsiktiga och långsiktiga planer... drömmar och verklighet. Inatt har Moster, Albin och jag sovit i stugan. Albin var helt lyrisk över att få så mycket egentid, så lyrisk att han på ett mycket tydligt sätt förklarade för Moster att hon kunde minsann inte åka till Hpda själv och köpa kläder åt honom - han måste ju följa med och prova dom! Så liten men ack så smart. Extra plus i kanten att kompisen S oxå följde med. Nu vet Mamman allt om vad dom gjorde på affärerna och att det fanns springbanor, vem som grät, vem som åt vad osv... Innan han somnade ikväll berättade han hur bra det faktiskt gått i Hpda;

- Mamma, det gick jättebra i Haparanda.

Nu behöver jag en egen hustomte. En hustomte som lagar mat och plockar, tvättar och passar barn ibland. Katar in veden och bygger altaner i stugan. Altanerna är en sak jag mer än gärna vill få till i sommar men mitt sunda förnuft säger att det inte går. Vet inte från vilken klocka vi ska stjäla tiden så vi får sikta in oss på nästa sommar... eller till hösten?! Eller så kanske någon anmäler sig frivilligt och fixar till själva stommen på altanerna. Skruva trall fixar jag själv, men det är det där med att mäta och såga till själva "botten". Nåja, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Det positiva med denna sommar är att jag faktiskt kan hjälpa till med massor av grejer. Mitt senaste väldigt hastigt påkomna projekt är att måla om ytterdörren. Den har länge sett sina bästa dagar så för någon dag sedan åkte sandpappret fram och nu är det snart slipad på utsidan. Har inte bestämt mig för om jag ska ta insidan också eller om jag ska köra en lightvariant. Jag råkar ju veta att inom 10 år så ska vi bygga ut huset och då kommer inte denna dörr att finnas kvar. Tills dess kan jag nog stå ut med en brun färg på insidan. Utsidan blir vit eller mörkmörkbrunsvart. Har inte bestämt mig ännu... nu lutar det åt vit... men nog är svart snyggt det med?!

Kvällen tillbringade jag med att tömma ännu mer brädor och skit under stugan men nu är det tomt. En eld modell större ska få hjälpa oss med att förflytta skotet från jorden till himlen. Någon gång. Snart.


Mixed

Utvecklingssamtalet på förskolan visade att min gullunge har utvecklats och att han stormtrivs! Det var ju nskönt att höra så då kan vi ta sommarlov och slappa nästa vecka. Fast om vädret blir tråkigt eller om det är svårt att roa en Albin så får han hälsa på förskolan och leka av sig. Då får Mamman vila öronen lite.

Idag kom A från Storön på besök och det var så trevlig, även om barnen inte leker med varandra ännu. Otroligt skönt med vuxet sällskap och det är skönt att ha en sommar framför sig då jag kan ta mig i kragen och hälsa på andra sommarlediga människor. Än så länge är det inte spontant men det kanske kommer lite längre fram!?

En liten sten föll från hjärtat när jag fick besked om att jag inte behöver åka till I 19 nästa vecka. Slipper fixa och trixa med alla inblandade för att det ska gå så smidigt som möjligt. På söndag gör jag omgång 2 av Värmlandsserien och efter det byts Bettan ut mot Lucy. Vet inte varför men det känns som att det blir en Lucy!

För någon vecka sedan pratade jag med en tjej som jobbar med massage och olika behandlingar. En av hennes behandlingar är käkledsbehandling, en behandling som kan göra att jag kan säga tack och godnatt till Bettsy min bettskena. Bettsy har jag haft sedan våren -94 och hon gör så att mina tänder inte slipas av helt och hållet eftersom jag gnisslar tänder konstant. Käkledsbehandlingen gör man 1-3 gånger och sedan är man kvitt problemen. Det är något för mig och ju mer jag tänker på det desto mer spänner det i käkarna.

Imorgon åker Albin, Moster och jag iväg till stugan för en övernattning. Tacos, film och myskväll... Ska bli najs!

RSS 2.0