Altanräcke under behandling

Då har jag tagit tag i ett altanräcke som var i kraftigt behov av uppfräshning! Jag har skrapat, putsat, grundmålat och påbörjat första varvet med täckfärg. Det kommer att ta en evighet att få det klart men när det är gjort är det fixat för några år framöver. Dessutom får jag hjälp med målningen.
En segelduk är även inköpt för att ge skugga åt den ovannämnda altanen i som finns i stugan.
En uppsättning ärvda utemöbler(Tack!) som består av bord, 4 stolar med tillhörande dynor, parasoll m fot och 2 st badenbadenstolar med dynor skänktes till familjen - från en annan familj. Nu kan jag bänka mig i en stol och hålla koll på vilka som åker båt förbi oss varje gång jag sitter på altanen, perfekt!

Idag var jag till barnmorskan, inte min vanliga barnmorska, och lyssnade på hjärtljuden och kollade upp min hälsa. Alla mina värden var perfekta och bebisen också. Den sparkade hejvilt när hon skulle lyssna och ville inte vara med. Hjärtljuden var 149 slag/minut i upprört tillstånd. Genast rasade mina rosaskimrande prinsessplaner - med mina två tidigare pojkar så har hjärtljuden legat på precis samma nivå. Nåja, en prinsessa kan det bli i alla fall, kanske inte bara den här gången. =) Och visst skulle det vara smart att ha alla kläder färdigfixade i pojktema. Men jag undrar fortfarande - var finns variationen i tre pojkar - PAPPAN I HUSET???

Fick reda på att jag är i vecka 22 nu och tiden har verkligen rusat fram. Snart är vi i vecka 29 där vi slutade sist och då är det "bara" 10 veckor kvar. Det fort och långsamt på samma gång.

Nu ska jag stoppa om min lillkille som härjat vilt m sin mamma hela dagarna, hoppas bara att han sover i sin säng...

Nej, jag har inte glömt bort fikat och sommarfesten!

Välkommen kära 3-årstrots!

Härmed hälsar jag 3-årstrotset välkommen till familjen Lundbäck Strömberg!

Hmm... jag börjar förstå vad som menas med 3-årstrots. Jag har länge känt att det varit på gång men nu verkar det ha slagit till med full kraft - lagom till semestern.
Här kommer två exempel från idag;
När vi skulle vila i stugan så var det som vanligt stora protester från Albins sida, han skulle minsann inte vila. Vi gjorde ett tappert försök med att chilla ner m bok och mys som slutade med att mamman fick slag och sparkar över sig. Mamman tappade humöret och förklarade att ingen får slåss, det gjorde hon med så hög röst att snart knackar dom på från en annan instans. Efter en lång förklaring om våld och att det inte får användas kom ett hot. Hotet från ungen var "Tänk om jag skriker då?" mamman svarade "Skrik på!". Då sätter sig kläppen upp i sängen och börjar tyst räkna "Ett, två, tre - aaaaaahhhh!!!". Då gav jag upp och överlämnade uppdraget åt pappan som ganska snart fick höra att "Jag ska skrämma ut dig med".
Det blev ingen vila idag och dagen gick helt okej i alla fall. Kanske börjar vara läge att strunta i vilan vissa dagar?! =)

Vid läggningen alldeles nyss var det ett himla liv om att täcket var snett, buckligt, han var törstig(klassiker), det blåste(inte ett dugg) och så vidare. Inte förrän mamman blev så arg att hon skrek och fullkomligt tryckte ner ungen i sängen som började gråta så förstod han att hon menade allvar. Och nej, vi la honom inte för tidigt så han var trött.

Åh vad jag ser fram emot denna sommar/höst. Tänk er, höggravid med en trotsåldersunge... Det måste man bara få något slags pris för, eller hur? Typ 100 000:- och en slav till hushållet.

Härligt med värme, eller?

Jag verkar då aldrig vara riktigt nöjd. När sommaren äntligen anlänt då lider jag av hettan. Trivs bäst i skuggan under ett parasoll men det går ju inte riktigt ihop med livet som småbarnsmamma t en snart 3-åring som ilar omkring på gården. Visst, tro mig jag har försökt att vara stilla med det är någon som hela tiden pockar på uppmärksamhet "Mamma, kom hit", "Mamma, vad sa du?", "Mamma kom och lek"... Varje dag ska vi ut på en premiärtur med cykeln - jättekul att gå på stekheta vägar i gassande solsken. Eller leka i sandlådan. Stekhett där med! Nej, sommar får det vara och lagom varmt och helst knottfritt.

Våra sjukdomar börjar ge med sig, nu kraxar vi bara lite och missbrukar nässpray till tusen.

Imorgon ser jag fram emot en sval dag i stugan tillsammans med familjen. Kan hända att det sker vissa framsteg på snickerifronten också om vi har tur, nu verkar det som om det finns gott om material att snickra med så det är bara att gasa på så jag får gå loss med penseln!

Nu väntar ett kallt glas med juice och soffläge och bebissparkar i magen i väntan på att sambon ska komma hem från - just det stugan.

Ha de´

Signar

Ojoj vad tiden rusar förbi! Strulet med internet fortsätter därav mina otäta blogginlägg. Ska försöka göra en rejäl sammanfattning nu av den senaste tiden, kan bli lite hopp hit och dit men det får du stå ut med.

Skolavslutningen var min sista dag för terminen på jobbet, var föräldraledig på fredag som var alla andras sista dag på jobbet. Kändes lite konstigt att gå hem samma dag som eleverna, brukar vara några rätt sköna dagar efter terminen. Man kan städa undan lite och förbereda kroppen på semester. Nu kastades jag in i det och det känder ska jag be att få meddela. Nu har jag nått målet som jag ställde upp redan i oktober 08. Att komma tillbaka till jobbet i en okej takt och kanske ha en bebis i magen. Jag har verkligen lyckats må jag säga! =) Ni kan inte ana hur skönt det känns att vara tillbaka på banan igen efter det år jag upplevt. Men jag klarade det och det är jag otroligt stolt över. Nu blickar jag framåt mot nästa mål; hösten och allt vad den kommer att erbjuda med en blixtvisit i skolstarten, bebis, Vilmers 1-årsdag, älgjakt och att äntligen få se stugan bli klar. Eller hur var det nu med det?!

Stugan växter och växter. Nu har vi golv på plats i hela bygget. Vi har kommit fram till att vi ska lägga in ett klickgolv, inte vad vi först tänkte men eftersom Fredde fick tag på ett spånskivegolv som var tjockare än vi tänkt oss gratis så blev valet enkelt. Vi klickar oss fram mot färdigheten.
Köket blir ett vanligt hederligt rakt kök, då finns det hopp om att vi kan få in ett köksbord i köksdelen och därmed vräka ut salongen i hela befintliga stugan. Äh, ni ska få se bilder på hur det ska bli...
Väggarna i nya delen blir ljus/vitmålade fejktimmerväggar, i gamla delen målar vi bara vita väggar och vitt tak. Kan hända att vi måste smälla upp en väv på väggen om väggarna inte har målbar kvalitét. Stugan är ju inte i yngsta laget direkt.
Ytterdörren bli där altandörren sitter nu och det dröjer inte länge innan den finns på plats. Vit den med.
Altanräcket har jag gett mig i kast med. Eftersom min foglossning inte är hemsk i dagsläget så chansar jag. Misstänker starkt alla trappor på jobbet som skyldiga till fogisen för här hemma med några dagars ledighet är dom bara borta. Saknar dem inte direkt. Räcket ska i alla fall skrapas(fixat), rengöras, oljas, grundmålas och målas på riktigt. Så det finns några timmars jobb för mamman att roa sig med. Men jag klagar inte över att få jobba med havsutsikt samtidigt som jag kan drömma mig bort i tankarna...

Midsommar firade jag med ajaj i magen. Det visade sig senare vara magsjuka jag led av fast tröga jag fattade det inte. Jag anklagade järntabletterna friskt för min kassa mage och ff står jag fast vid mitt beslut att INTE äta Niferex denna graviditet. Någon gravid som behöver några  Niferex? Ta mina och behåll dem! Jag ska ge mig på andra produkter istället, tro mig. Med Vilmer fick jag också väldiga magproblem och var tvungen att sluta käka dem men inte av denna kaliber.

Förra helgen jobbade jag militärt för första gången. Jag var chef på en station under en tävling och var ute i spöregn hela dagen. Tävlingen genomfördes som ett genrep inför den stora tävlingen till hösten där jag kommer att lotsa fram svenska, finska och norska lag på samma station; avståndsbedömning och kompassriktning! Måste finslipa min engelska så jag har koll på terminologin inom det militära och min station.

Växthuset finns på plats och är(nästan) helt klart; bara grus invändigt och betalning av huset till säljarna som saknas. Idag vattnade Albin en tomatplanta ganska rejält så vi får väl se hur det ser ut i slutändan...

Onsdagens kalas flyttas tills karantäntiden för vår magsjuka gått ut. Dessutom har hela familjen dragit på sig var sin rejäl förkylning så här sprejas det nässprej på löpande band.

En Sommarfest för barn i vår bekantskaåtkrets finns på planeringen. Preliminärt blir det en dag när solen skiner nästa vecka kl14 och framåt. Alla som vill är bjudna och det är pick nick som är temat. Lite sol, fika, barn som är sams och leker och mammor som kan skvallra med varandra. Kan det bli bättre?

Albin har fått ta del av nyheten om att han ska bli storebror igen. Han har redan nu bestämt att bebisen ska heta Signar(jättefint eller hur?) och att det är en kille. Är det en tjej vill han inte ha henne men hon får heta Signar i alla fall.


Det var nog allt for now.

PS
Bebisen sprattlar jättemycket nu och har man tur kan man känna det utanpå magen också!


Sommarlov

Sommarlov med stor S! Mina vanliga symptom på sommarlov är en enorm trötthet den första veckan så mitt tillstånd just nu är TRÖTT! Men jag vet ju att de tär övergående så på några dagar är jag pigg igen.

I fredags kom Albin på att han skulle sluta med tutten - kanske inte helt enligt mammas och pappas planer men sagt och gjort så lämnades tuttarna till Tuttfén som sedan delade ut tuttarna till skogens alla älgbebisar. Som tack för hjälpen fick Albin sin efterlängtade blåa cykel och en traktorgrävare. Jo, jag har ångrat att jag gick med på att han skulle sluta med tutten för när han inte kan somna om utan tutte och vaknar strax efter fyra på morgonen, eller gråter sig till sömns varje gång han ska somna med pappa, eller förklarar att han faktiskt kan leva med sneda tänder resten av livet och säger att han inte klarar sig utan sina tuttar... då känner man sig inte som världens supermamma direkt. Men när jag tittar på hur smärtfritt det faktistk gick/går så kan jag ta lite grin och skrik för vår gullunge blivit en gladare kille som faktiskt verkar vara stolt över att ha blivit storkille som han själv kallar sig!

Nu blir jag hastigt avbruten i min blogg - viktigare ärenden kallar!

18 november

En välskapt vild krabat finns i min mage! Idag har vi sett henne dricka fostervatten och sprattla med både armar och ben. Väldigt skönt att allt går vägen så här långt, det är lugnande. En glad överraskning var att vi fick se den lilla Sessan i 3D! Mitt i allt så frös Bertil bilden och mixtrade med datorn och sen kom det upp en orange bild på vår bebis - jag kan bara tänka mig hur spännande det blir att se bebisen ännu senare i graviditeten när hon vuxit till sig lite. Nu var ansiktet väldigt litet med en spetsig näsa i mitten, men det är kanske så hon ser ut?!

På frågan om könet så kunde han inte säga något denna gång heller, men han menade på att vi har ju fler chanser
under hösten och det stämmer ju.

Datum för förlossning blev flyttat till 18 november, men det känns inte så viktigt. Mitten av november funkar bra för mig - ut kommer hon ju förr eller senare...

Vi tackade nej till ett ultraljud innan Bertil går på semester. Det känns inte så viktigt att få ett till nu, vi sparar det till hösten när känslorna kring ultraljud förmodligen är annorlunda. Men det tar vi då.

Annars då? Ja, växthuset finns på sin rätta plats nu. Lite jord på utsidan och markduk och grus invändigt och tomatplantorna kan flytta in!

Albin startade dagen med ett "god morgon mamma, älskar du mig?" Sedan lekte vi grisfamilj, grisunge, grismamma och grisopappa. Grisfarmor skulle hämta honom på dagis.

Ja, jag älskar dig ungen min! =)

Ett tillägg!

Ähum... jag lägger även till ELSA på min lista! Finns en fin historia bakom det tillägget, men det tar vi en annan gång - eller hur B? =)

I god tid!

Jag vet att det är i god tid, men här kommer mina nuvarande förslag på tjejnamn(namnen har inte genomgått pappakravet ännu): Ellen, Tilda, Kajsa, Alice, Milla, Signe, Stella, Ines/z, Hilja och Alma som hängt med från första början!

Idag har det varit den stora vedddagen. En stor del av kommande årsved har flyttat in i vedboden. Vädret har inte varit supervarmt fast med lite kläder var det helt okej att vistas ute.

Nu är min hjärna för trött för att komma på något viktigt att skriva så jag sätter punkt för idag.

Punkt.

Inte än

Brrr... Sveriges nationaldag och jag har haft en mössa på skallen! Jo, det är sant. Det blåste och var bara några plusgrader så mössan åkte fram igen. Har tillbringat någon timme med att få i ordning "botten" till växthuset - markberedning eller liknande kallas det säkert. Så fort jag får hem mina murstenar/lecablock så kommer vi ännu ett steg närmare begreppet färdigt.

Igår var jag och hälsade på Marielundsskolan. Ja, jag längtar tillbaka! Det som slog mig mest var att allt kändes så hemma och bekant där. Det fanns ytor för eleverna att röra sig på och mina gamla kollegor fanns kvar, så just nu vill jag bara tillbaka. Frågar du mig i december när det är mörkt och kallt och tar en evighet att köra dit så svarar jag nog nej. Konstigt att jag aldrig är nöjd var jag än befinner mig, det finns alltid någonting som kan bli bättre. Men är det för att jag är missnöjd eller är det för att jag gärna utvecklar min arbetsplats?! Någon som vet?

Efter att Albin och jag hälsat på så åkte vi på Barnens hus(och såg en gammal elev) och köpte de efterlängtade vattenfärgerna och ett blått hopprep. Sen blev det lunch på Frasses där Albin själv beställde lunchen(av en gammal elev). Sen blev det Jysk och ÖB(i kassan satt en gammal elev) och ICA Maxi - sen drog vi hemåt. Då hade jag fått springa nog efter ungen i affärerna. På Jysk hittade jag Albin i den övre delen av en våningssäng - ståendes. Han förklarade mycket högt och tydligt att en sådan säng vill han  ha på sitt rum. Visst visst, kliv ner nu så åker vi hem! Idag har jag foglossning som känns. Inte svinont men så där lagom så att man inte kan röra sig fritt eller göra vad man vill. Hoppas på en bättre dag en annan dag.

Jag vet att jag tjatar om detta sommarlov, men det ska bli så roligt att få göra vad man vill; fixa stugan, vattna tomatplantor, njuta av ett varmare klimat... vara uppe sent på kvällarna... ja men ni vet. Sommarmysa!

Vi var och hämtade min bil idag, endast 8 tusennågonting gick reparationerna på! Billigt och bra och tur att skatteåterbäringen kommer vilken sekund som helst! Men bilen den går som ett skott nu, utan gnissel och gnirk och en skräck för chauffören om att bilen ska rasa ihop när som helst.

Jag längtar efter bebisen sjukt mycket nu. Måste börja rota runt bland bebisgrejerna och se vad vi egentligen har och om det behövs något. Det gör det säkert inte och gör det det så kan vi säkert låna ihop det som saknas. Det vi måste/vill köpa är BB-kläderna en tjejuppsättning och en killuppsättning(onödigt men bara för sakens skull), vinteroverall strl 50-56 någonting och mössa/vantar/tossor och mjukisdjur.

Idag var fi förbi graven och hämtade alla grejer därifrån så vi kan fixa ett sommararrangemang. När vi var där så Albin nallen som Vilmer har på graven. Då sa han något klokt; han vill också ha en likadan nalle som Vilmer har. Tja, varför ska inte brorsorna ha likadana nallar? Någonting som förenar vildingarna, förbrödrar. Så vid nästa besök på lömplig affär så plockar vi ut 2 likadana nallar, kanske 3 eftersom Sessan också bör få vara med och dela på syskonskapet. Sedan konstaterade Albin att han också vill ha en grav.

- Det ska du få, men absolut inte än, svarade mamman.


PS(om mitt inlägg tidigare om att ha Albin hemma när bebisen anländer...)
Om jag får välja så vill jag helst vara en mysmamma hemma med sin 3-årige son och snusa på en bebis tillsammans med honom. Njuta av att vara hemma... men hur det bli med den saken får vi se när nr 3 anländer! Men önska måste man ju få göra och då ska man sikta mot stjärnorna så når man talltopparna och det är inte fy skam det heller!


Pannkaksmiddag

Torsdag och helg för mig och Albin. Ser fram emot en helg med lugn och ro där jag förhoppningsvis kommer framåt en bit med växthusfastsättningen.

Ikväll var vi och lämnade min bil på service, den håller på att rasa ihop men då har den ju gjort några välförtjänta mil som pendlarbil efter E4:an. Får se hur länge till den står ut med sitt liv innan den börjar kosta multum för sin ägare!?
Albin försökte köra med sitt ledsna humör även idag. Det första han frågade var om han skulle på dagis sen berättade han mycket ingående hur han minsann skulle gå omkring och gråta efter mamma och pappa på dagis. Då förklarade jag att det är helt okej att gå omkring och gråta efter mamma och pappa - vi måste ändå jobba och hämtar honom när vi jobbat klart. Då var det slut på hans argument och han förstod att det här går inte längre... Så det var som jag misstänkte en liten trotsupplevelse för oss föräldrar, men man kan ju aldrig vara säker.

Eftersom pollensäsongen slagit till med full kraft under förra veckan så ser mitt näsläge en aning täppt, nysigt och snorigt ut. Men ge inte upp alla ni som har pollenallergi - testa Renässans pollen! Jag testade det och det funkar super, inte för att jag på något sätt har en allvarlig form av allergi, min bara dök upp från ingenstans detta år. Misstänker starkt att det kan ha att göra med den lilla Sessan som växer i min mage.
Idag fick vi bilderna som Evve fotade förra veckan. De var verkligen hur fina som helst. Så snart jag laddat över dem på datorn och vårt internet funkar okej ska jag lägga ut några här. Ska göra några förstoringar vi kan hänga upp på väggen i vardagsrummet och det kommer bli så fint så fint. Nu måste jag bara komma ihåg att övertala mina  M och L som ska gå samma program i Kalix som Evve gått att de ska fota Sessan innan de går ut gymnasiet om tre år. Men det lär nog inte bli något större problem. Dessutom träffar jag dem imorgon och då ska jag förvarna dem!

Jag misstänker att jag börjat få sammandragningar, men jag är inte säker. Det kan vara något helt annat men tillståndet känns bekant på något vis. Magen växer och är inte helt lätt att dölja längre - jag ser fet ut! Men det kan jag ta!

Nu ska jag slappa i soffan efter jag röjt upp efter pannkaksmiddagen...

Många goda nyheter!

Jag passar på att blogga på lunchen så jag får tömma min hjärna en aning.
Idag var det dagisdag för ALbin efter många dagars ledighet och det var allt annat än populärt. Det var stora protester hela morgonen och han ville absolut inte stanna där. Stora tårar rullad nerför hans kinder när jag lämnade över honom till Fröken. Det sved en aning i mamma hjärtat och fast jag vet och själv sett det med egna ögon att tårarna tar slut fortare än fortast så känns det trasigt. Det är ju ingen drömsituation att lämna sitt barn gråtandes. Fast om jag vrider och vänder på det lite och tänker lite djupare så är det faktiskt ingen som dör av att gråta en aning. Och hade jag fått välja mellan att Vilmer skulle leva och gråta vid varje dagislämning eller att det skulle gått som det gått i höstas så hade jag utan tvekan tagit gråt vid dagislämning! Sen kan det ju faktiskt vara så att Albin trotsar oss päron nu med att se hur långt han kan styra oss - Lämnar de mig här fast jag gråter eller kan jag styra dem? Skulle det vara så att detta helt säkert beror på någon form av trots tänker ja ginte ens bemöda mig om att känna sveda i mammahjärtat och skulle det bero på något annat så är det fem dagar kvar av dagis innan vi tar sommarlov. Sen kommer hösten och då jobbar jag 4 veckor och sen blir det mammaledighet för hela slanten. Som ni ser behöver jag era åsikter på några av sakerna. Den första saken jag vill att ni ska tycka till om är

- Dagistrotset vid lämning... Försmak at 3-årstrots?
- Vad är dina erfarenheter av att ha barn som går på dagis hemma en längre tid när syskon anländer? Fördelar och nackdelar med att ha hemma eller på dagis? Tips och trix tas emot!

Skriv och berätta om dina erfarenheter, jag ser fram emot lite god läsning!

Igår klickade jag på "beställ"knappen och väntar på att få hem ett mindre bokpaket inför sommaren. Det som dimper ner i lådan om några dagar är en bok som heter Tystnadens hus och första boken i serien Twilight Om jag kunde drömma. Det var några månader sedan jag läste någon bok så jag ser fram emot det!

Glada nyheter; Moster har fått jobb i Kalix och flyttar hem! Hurra! Hurra! Hurra! Hurra!

P.S
Glöm inte att skriva och svara på mina funderingar!

1 juni

Då var det bestämt! Nu på fredag, 5 juni så åker jag och Albin till Haparanda. Jag vet att ni har friluftsdag och att det finns andra dagar som passar er bättre, men jag kan inte hitta en endaste lucka någonstans. Skulle det skita sig så kommer jag helt klart på Marielundsskolans dag den 11 juni.

Annars rullar det på för fullt, helgen passerade i raketfart och sommaren anlände till byn. Växthuset kom på plats på gården och nu återstår det bara att bygga fast det på tomten. Staketet i stugan är nästan färdigskrapat och skulle det inte vara för min begynnande foglossning så hade det varit klart nu, jag lovar. Ett kalas hann vi också med!

Morsdag firade jag med grillparty i miniformat med supergoda tillbehör; marinerad karré, hemmagjord potatissallad, klyftpotatis, guacamole, grönsallad... mmm smaskens.

Albin tillbringade måndagen hos mormor och imorgon bär det iväg dit igen... vi håller på att ta sommarlov och det känns skönt! Nu är det bara två veckor kvar dit och visst är det underbart. Tänk att få slippa passa tider på morgonen och bara glassa runt i sjaskiga kläder hela dagarna... kanske sola lite, vattna tomatplantorna, kela med djuren...

I bebismagen börjar det pirra runt lite, ibland. Nästa vecka är det dags för ultraljud igen och snart har mina nerver lugnat ner sig för den här omgången. Snart kan jag börja tro på att det verkligen ÄR så att det ska komma ut en bebis! Det skulle vara så skönt om mina känslor kan förenas med verkligheten och sluta fred. Bara så att jag kan få njuta av vår graviditet ett litet, litet tag. Jag håller tummarna i alla fall. Idag när jag var och shoppade pollengrejer(yes, jag fick pollenallergi i år igen - värre än någonsin) så köpte jag även två nappar för nyfödda; en blå och en rosa. Innerst inne vet jag att det varit helt okej att bara köpa den rosa, men om ödet vill annorlunda denna gång så finns det en blå bebisnapp i huset. Men det är en tjej, jag vet det. Det bara känns så. Med andra ord är jag i balans nu vad gäller graviditet och hjärna. Hoppas bara tiden går ganska fort nu fram till leveransen - jag vill snusa bebis snart!


När vi ändå pratar om att sluta fred. Albin har äntligen slutit fred med Moster. Hon retade upp honom ganska rejält när hon var hem sist och det har hållit i sig ända fram till förra veckan innan hon åkte iväg till Barcelona. Nu pratar han bara om att han vill åka iväg till Moster i Stockholm. Så klart han så få åka på semester! Måste bara fixa lite grejer först... pengar, semester t Fredde, lite folk i hufvudstaden, okej väder... Sen åker vi!

Vårruset på torsdag är inställt för min del, vågar inte chansa med mina krassliga fogar. Det är trots allt 5 kilometers jogging eller promenad som gäller. I en inte så lugn takt.

Nej, nu måste jag fixa lite med FK så jag får ut föräldrapenning på rätt dag!


RSS 2.0