Toker

Julshowen var en succé och de två galenpannorna är mina kollegor! Du som inte har en aning om vad jag pratar om ska kolla mitt klipp på facebook alterntivt på youtube där du söker "dirty dancing parody". Helt galet bra avslutning på terminen blev det. Som ett extra plus i kanten hade självaste Tomten varit på besök och lämnat klappar till personalen, ett paket och en pocketogram till varje anställd blev det. Tack Tomten!

Julkänslan har anlänt och det tackar vi för, nu ska vi bara få klart det allra sista inför helgen och sedan är det njuuut som gäller.

Helmer har börjat klättra och han klättrar på allt. Stolar, bord, lekgarage, pallar, soffor, fönsterbrädor... och vi vuxna är helt utmattade av allt som måste falla på plats för att förhindra det. Stolar ligger platt på golvet, barnvagnen spärrar av ingången till vardagsrummet, toadörren måste vara stängd annars fylls toaletten med nya, fina, rena blöjor på några sekunder.

Söta Moster Poster har kommit till stan och vem är lyckligare än Albin. Om han inte vore sådan räddhare med att sova borta så skulle han gärna följa varje steg Moster tar under jullovet. Han har redan bjudit in henne för en övernattning, ringt henne några gånger för att fråga när hon kommer hit nästa gång. I vanlig ordning hade hon kläder som räddar julen med sig, gossarna kommer att bli så fina så fina - nu är det bara mamman som behöver en slags topp och ev en sjal/halsband.

Borde åka en sväng på graven för jag gissar att det är smockat med snö där... antar att vi tar en tur förbi den och tänder några ljus innan vi åker till Karlsborg på julafton. Men innan dess åker vinterkläderna på och spaden får göra sitt!

Jag har en skruv löst eller en skruv för mycket

Jag är en förvirrad själ. Totalt förvirrad ibland fast skenet kan nog ge budskapet om att jag har koll på läget. I början när jag kom tillbaka till jobbet så gick jag till fel klassrum flera gånger första veckan, missade lektioner för jag läste schemat fel. I somras kan det väl hända att jag glömde en eller annan pryl på vallen efter träningen. Men tänka sig - allt kom till rätta förr eller senare.

Min syn på livet är en aning förändrad efter 7 oktober 2008. Det är inte hela världen om det inte blir som jag tänkt mig från början. Kanske ett litet världskrig, men inte hela världen. Tänkte på det förra veckan att det har gått över två år sedan och fortfarande känns det konstigt. Livet känns annorlunda på något vis. Kommer så väl ihåg en gammal kollega till mig som kom tillbaka till jobbet efter semestern och meddelade att "Nu har jag fyllt 40 så då får man säga vad man vill och man kan göra precis som man vill!". Det är en ganska bra beskrivning på hur jag känner det ibland. Förut kunde det hända att jag gjorde saker mot min vilja, jag kanske gick på det där mötet för att jag "borde göra det" eller kanske hälsade på de där vännerna fast jag var så trött att jag egentligen inte orkade det. Nu gör jag inte det längre om magen säger att jag inte ska det. På något sätt är det ganska skönt att bara följa sin egen röst och göra det jag har lust med. Nu menar jag inte att jag bara gör roliga saker hela tiden men kan jag välja så gör jag det. På så sätt får jag ju hela tiden göra saker jag gillar, saker jag tycker om!!

Hoppade på ett helt galet projekt idag, tror jag. Njimegenmarschen. 4 mil per dag i fyra dagar... Helt galet jag vet, men fatta vilken utmaning?! Jag en totalt otränad kvinna ska med full militär utrustning plus packning på 10 kg gå så länge... i så många dagar. Hur som helst är det en grej jag bara måste göra i mitt liv, precis på samma sätt som att jag någon gång ska gå högvakten.

Undra vilken del i hjärnan jag saknar... eller fick jag en del för mycket?

Det spelar egentligen inte någon roll för jag vet att det finns likasinnade och inte bara en sådan, utan flera. =)

God Jul på er knaspottor!

Kålrotslåda

Åhej vad det går fort på helgerna nuförtiden. Kan i alla fall känna mig rätt nöjd och stolt över helgen och vad som blev gjort. Här kommer en kort resumé för den som bryr sig.

Fredag var en kort arbetsdag. Väl hemma tillagade Albin och jag supergod pizza och jag förberedde kvällens tilltug fram för Idolfinalen; Sushi.

Lördag fortsatte kocken Albin och jag i köket med att göra pepparkaksdeg, baka lussekatter i bullformat med mandelmassa som fyllning. Sen försökte jag mig ut på en promenad i kylan men kom hem fortare än kvickt, kall som en isbit. Några julklappar inhandlades så snart är jag redo för att vänta in julen!

Söndagen bjöd på favvolasagnen, senare ett experiment där jag försöker mig på mormors goda kålrotslåda. Ett besök hos gamla gymnasievännen hann vi också med.

Som ett extra plus i kanten har vi städat upp i garderoben och flyttat sängkläder vi inte använder till en kartong, vårkläder och vinterkläder som inte används fick också sitt nya hem i en kartong. Nu måste vi bara hitta plats för alla kartonger... har några planer på gång men dom måste få mogna först. Ett förråd skulle sitta fint!

Nu ska jag titta till kålrotslådan så mer spännande läsning kan jag inte bjuda på idag.


Guldgossar

Känner att det är dags för några bilder på guldgossarna!Albin en kall vårdag.Helmer 1 år.


TrollspöJag behöver ett trollspö. Jag både behöver ett och vill ha ett. Ett trollspö kunde göra livet så mycket annorlunda och bättre för tillfället. Om jag hade ett trollspö skulle jag trolleritrolla följande;

- En frisk Helmer istället för det gnälliga, febriga och hostiga variant vi har hemma just nu. Han gnisslar sig genom dagarna och är vaken på nätterna. Ingen bra kombination direkt om man som mamma vill sova nattetid.
- Ett välputsat hem med massor av julefrid. Goda hembakta dofter, julmusik, julharmoni med frysen full av mat och fika.
- Ett partymood. Är så trött att jag inte vet var jag ska ta vägen. Orsak; kombinationen 100% efter låååååång föräldraledighet, mörk tid på året och julsäsong med klappar, mat och bak... Vi har personalfest på fredag och jag är anmäld men har tyvärr inte lyckats locka fram det där partymoodet som jag själv skulle önska att jag hade. I mitt förra liv var det inte ofta jag backade på saker jag lovat att jag skulle vara med på. Nu följer jag magkänslan och då blir det inte alltid som det brukade bli förut. Avhopp i sista sekund har hänt och jag lever fortfarande, även om det svider. Tror hellt och fullt på att det kommer bli en fest som jag helt klart skulle gilla, men just nu vågar jag inte ta några chanser på att jag "kanske" kommer känna mig fullproppad med energi efteråt. Jag vill gå i ide, så känns det.
- Typ 25 789:- mer i månadslön. Bara i ett trollslag så där.
- En uppdaterad hjärna vad gäller arbetslivet. I synnerhet vad gäller teknikbiten.
- En bil som inte läcker glykol. En hel bil skulle kännas fint. Tryggt.

Efter jul ska jag börja dansa street. Då kommer jag definitivt att behöva ett trollspö!


RSS 2.0