Huvudstående position

Lördag bjuder på lördagsgodis och mycket snö.

Nej, jag vet tyvärr inte vilka som ska ha barn i byn enligt ryktet.
Natten har bjudit på kräk gånger 3, flugor med klor i drömmarnas värld och en himla massa vakentid - för hela familjen. Eller Helmer valde att sova mellan kräkningarna... tätt, tätt mot Mammsen. Har inte listat ut orsaken till kräkningarna men på morgonen verkade han pigg och glad och matglad så jag lägger dom funderingarna på hyllan ett tag till.

Nu på morgonkvisten skickade jag iväg Pappan och Albin på badhuset. Albin skuttade glatt iväg och planerade att åka i den blåa rutschkanan och bada i bubbelpoolen! Själv släpade jag mig fram med vagnen på en väldigt kort och intensiv promenad runt kvarteret bara för att se hurtig ut. Flåsig blev jag också. Väntar med spänning på komma-i-form-programmet jag ska få av Moster. Gör lite stillsam yoga i köket nr 2 så länge bara för att känna hur stel jag egentligen är. Men det går ganska bra med yogan så snart ser ni även mig i en yogaposition på huvudet!


Bebisprat

Ryktet går i byn om att det finns två bebisar till på gång. Två stycken hemliga... Nåja, en skvallertant som jag kan gotta sig i att denna typen av skvaller inte går att mörka hur länge som helst!!

Mätt i magen, skärsår i fingret och lite kråkor på ett papper senare sitter jag i soffan och pratar med Helmer. Han har massor att berätta för mamma så det är bara att lyssna och säga "ja" och "mmm" på rätt ställen så håller han sig nöjd än så länge.

Sista helgen innan Pappan i huset börjar jobba lite smått igen. Många saker jag vill hinna göra mellan barnaskötsel och andra hushållsgöromål. Tur att internet finns och att det går att nätshoppa!

Nu ska jag förgylla Albins album med lite bildtexter och sedan sätter jag punkt för Albins album. Då får Helmers ta vid och det ska bli spännande att börja med bilderna på nykläckt bebis.


Tacomiddag

Middagssällskap sökes.

Albin har laddat för tacomiddag hela veckan och nu är det äntligen tacofredag. Vår plan var att bjuda några som får ta med sig cola eftersom vi glömde köpa det. Men det verkar inte vara någon som kan komma - vääääldigt många människor i vår omgivning är krassliga eller har nyligen varit krassliga. Med tre hemmaveckor från dagis och förkylning och magsjuka så säger vi vänligt men bestämt nej tack till alla basilusker. Frågan är bara vem som ska äta med oss då? Jag är sugen på att bjuda föräldrakursdeltagarna(från Albins tid) D och H med barnen A och 1-åringen H... men dom bor ju sjukt långt bort för att det ska vara enkelt att bjuda på middag. Vi får ta tacomiddag när dom och i krokarna eller i är i deras krokar. Sen tar min fantasi s t o p p.

Någon sugen?

Vi har hemmagjord tacosås och köpes, hemmaguacamole, älgfärs... en kladdkaka kan tillverkas.

Jag kollar bloggen och facebook och hoppas på att någon nappat på middagsbjudningen innan klockan 15.30.

Vi äter kring 16.30-tiden!

Vet inte varför texten blev så konstig men jag får inte tillbaka det som det var från början...

Gubben i lådan

Vissa saker gör mig glad och varm i hjärtat. Då kan spöket gå och spöka hos någon annan!

En sovande bebis i en pyjamas med Bamse och Lilleskutt är en sak.

Det här är den andra saken... du har nog sett den förut och det har gått ett bra tag sedan bilden togs.Gubben i lådan.
Vem kan låta bli att dra på smilbanden när du öppnar ett MMS från Pappan(som är pappaledig) och får se denna bild?


Spikigt värre

Hjärnspöket har dykt upp igen. Han slår till när man hänger tvätt eller gör andra monotona grejer. Läskig är han!

Idag kom jag på mig själv med att planera vilka grejer jag ska placera ner i Albins kista. Jag stod i källaren och hängde tvätt. Traktorer, traktorer och åter traktorer kom jag fram till. Hade dock lite problem med storleken på kistan för den måste vara större än Vilmers... När jag vaknar upp ur mina konstiga tankar blir jag nästan tårögd. Tårögd och rädd över att något faktiskt kan hända min stora prinsgullepluttsockerråtta. Någonting kan skada honom så att han inte längre finns hos oss. Vi är allt för maktlösa över vilka skaer som ska drabba oss i livet och det finns inga garantier. Ingen kan garantera att mina barn kommer finnas för all framtid. Så länge jag lever. För ett kort ögonblick kändes det bara så naturligt, så "så-här-gör-väl-alla-andra-barnfamiljer-aktigt". Alla föräldrar begraver väl sina barn? På samma vis som Albin gått och väntat på att Helmer ska dö. Vilmer dog ju. För honom är döden det "vanliga". ibland blir det allt bra konstigt.
Tur att jag kan skaka av det där spöket och faktiskt kommar fram till att det var ett spöke. Men kruxet är att soöket kommer och går lite oftare nu än tidigare. Kan kanske bero på att jag pressat undan spöket tidigare och fokuserat på det viktiga i mitt liv.

Väggarna i stugan är färdigmålade och skinande vita. Idag laserade jag en vägg i sovrummet så snart är det storstädning som gäller - å lite mera fix och trix innan det är klart/mindre ofärdigt.

Andra grejer som hänt under dagen;
ny vattenmätare
ny blandare till kranen på toaletten
middagsbjudning på löradag - bokad
återlämninga v sticksåg
lasering av stugvägg
misslyckande av sofföverdragsbeställning hundratals gånger
jobberbjudande nr 2 når Pappan i huset
ved in i pannrummet
tvätt/tvätthängning
lite häng på fejjan
beställt kläder från Mandeldesign
ammat Helmer x tiotusengånger

Nu väntar spikmattan - min tystaste vän för tillfället.


Huvudlöst

Albin gillar att fotografera och eftersom vi ständigt har framme kameran så blir det att han tar och förverkligar vår vardag ganska så ofta.

Vår kamera är inte allt avancerad på något sätt. Om vi skulle ha en avancerad kamera skulle det bli superbra bilder men det skulle ta ganska lång tid för mig att lära mig hur den fungerar, speciellt nu när tid är en bristvara... Det finns fler positiva saker med att kamera är enkel att hantera; Albin kan fota med den. Han kan starta den, fota några bilder och sedan stänga av den. Ofta fotar han människor som besöker oss och det är alltid trevlig att förverkliga besöken. Sen kan han ta med kameran på egna upptåg och fota olika saker på hans rum. Det kan vara en traktor här, en strumpa där,  en "Bambukula" eller varför inte plasthandskar? Rent generellt så kapar han bort alla människors huvuden på de han fotar och det kan ju bli ganska skoj.

Här förevigar han en gäst på sitt 3-årskalas!
En annan människa utan huvud... med gravidmage. Undra vem det egentligen kan vara?

Men ibland är det ganska skönt att han kapar bort huvudet. Speciellt om man är en nyförlöst kvinna i en gräslig, fruktansvärd t-shirt(japp den har åkt i soporna!!) med en 3-dagarsbebis i famnen.Helt galet vad tiden stressar på. Snart är vår minsting 4-månader och han jollrar och skrattar och ger ifrån sig höga ljud. Idag har han varit en mönsterbebis som legat på sin filt i köket och lekt och pratat med allt och alla. Sen har han ätit en liten slurk och sovit en stund i vagnen.
Dessutom har Pappan skrivit på papprena om att han är far till Frans Helmer Irenius Lundbäck Strömberg och Thor Vilmer Lundbäck Strömberg igår. Sakta men säkert betar vi av vår måste-göra-saker vad gäller Vilmer. nästa steg är att skicka in papper om att vi vill att han ska namnges i alla register och sedan kanske vi tar tag i gravstenen.

Nästa vecka blir Albin, Helmer och jag hemma själva. Pappan i huset har fått jobb en kortare period och det känns ganska skönt. Det bästa av allt är att jobbet är i Kalix - nära och bra och ingen pendling till Luleå!


Varv 1 avklarat

Att gå ut med två barn är ganska roligt när man väl är ute. Ibland kan det dock ta sin lilla stund innan man är ute. Alla tre.

Stora barnet ska kissa innan kläderna ska på. Sedan är det fleecebyxor, fleecejacka, tjocksockar, skarves, mössa, handskar, overall, skor och reflexväst som ska på. Skicka ut stora barnet.
Börja ta på dig själv kläderna. Täckjacka, täckbyxor, mössa, skor och handskar.
Klä på lilla barnet som håller på att skrika halsen av sig av trötthet. Overall, mössa, vantar och tossor. Hopp in i åkpåsen i vagne och första hjulparet möter Stora barnet i dörröppningen.

- Mamma, jag är bajsnödig... Jag måste bajsa.

Första varvet med vitfärg på väggarna är målat i stugan och inom kort drar jag på varv nr 2 och sen är det nästan klart. Då ska det bara målas lite möbler men det gör jag hemma i köket nr 2 eller så lånar jag något varm, trevlig utrymme när jag slipat möblerna och bara ska måla på lite färg. Någon som känner att hon vill låna ut en del av sin källare? ;) Någon som har en liten varm, gosig verkstad som bara står och längtar efter jobbobjekt?

Nu kommer Albin hem från Mormor och MOrfar så nu ska vi elda bastun som han bestämt. Vår lille bastufantast!

Ordningen är snart tillbaka

Albin flyttar ut i sovalkoven säger han. Hur det blir med det när kvällen och hopp i säng närmar sig, han brukar ju kunna dra sig tillbaka i sista stunden.

Vi har i alla fall inrett sovalkoven för vilken gång i ordningen under förmiddagen. Det bäddades rent och kopplades in lampor och en krog med böcker sattes på plats. Albin själv drog in två stycken fejkpelargonier och placerade dem i fönstret för hemtrevnadens skull.

Helmer sov en stund i sjalen på förmiddagen när jag dammsög och det verkade uppskattas av båda brorsorna. Albin gillar också och dammsuga och han tog även initiativet till en skuromgång här senare idag. Så snart är vårt hem skinande rent i några timmar! När jag laddat klart och tvättat undan det mesta av vanliga tvätten ska jag ta tag i soffans dynor - det ä rhög tid för det nu och kan det passa bättre nu när vi mest troligt avslutat denna omgång av magsjuka barn och en kräkbebis?

I stugan är ännu en väggskiva på plats och när jag laddat om målarhänderna tar jag tag i väggarna. Känns skönt att jag kan ta tag i att få klart några saker där även om det sker i små korta arbetspass för min del. Mycket köra blir det men det är det helt klart värt.

Imorgon ska Pappan i huset erkänna att han är pappa till Helmer men det är väl allt som står på schemat förutom att Albin ska till dagis.

Kallnad ånga i bastun

Helgen har bara börjat och massor av roliga saker står på schemat. Kalas, tjejträff och semmelbak... Dessutom är min plan att furutaket i stugan ska målas klart i helgen!

Efter att ha lagt mig strax efter klockan 19 igår och vaknat 12 timmar senare känner jag mig utvilad och det är grymt skönt. Jag blir som en ny människa med rätt mängd sömn i kroppen. Iofs är det ingen nyhet att jag är en trevligare prick när jag sover gott om natten.
Idag har vi skrotat på här hemma och fixat presenten till Pappan i huset som fyller år imorgon. Då blir det semmelbak för Albin och mig och sedan ska vi frossa. Som ni kommer ihåg blev det inte så mycket frossa på Fettisdagen för då hade vi magsjuka i huset. Den verkar dock ge med sig och snart har Albin samlat på sig kraft för att möta en ny dagisvecka. För första gången på evigheter så längtar han dit. Det roliga i kråksången är att varje gång vi lämnar honom där så vill han inte vara där och när vi hämtar honom är han hur glad som helst och har haft jättekul!
Helmers förkylning/hosta verkar vara bättre och idag har han *peppar peppar* sovit väldigt bra. Den senaste tiden har han bara sovit 30-40 minuter och sedan vaknat och varit inte utvilad utan en oerhört kinkig Helmer. Men som tur är är vi två vuxna hemma på dagarna så de senaste tre dagarna har vi lagt stor energi på att aktivt få honom att sova längre för det behöver han och det verkade lyckas idag. Om det sedan håller i sig imorgon är en annan visa - men idag var en bra dag.
Igår kom sommargästerna från Norge över med en stor kasse choklad och godis från butiken. Min favorit i påsen hittills är Påskeskum typ Juleskum fast med kycklingar och ägg och grejer istället. Chokladen testar vi så småningom.

Albin har blivit en bastufantast han med och det är jag glad över. Då kan jag ligga på översta laven och han leker på den nedersta och så umgås vi. Ibland blir det dock för varmt för honom och då säger han oftast;

Nej du Mamma. Nu går jag ut och kallnar mig så får du ånga en stund!

Han kallnar och jag ångar.


Prinsar och prinessor

Tröttheten får jag nog leva med ett tag till. Det går att blunda för den om jag kniper ihop ögonen riktigt, riktigt hårt.

Eftersom Helmer är krasslig med hosta så blir det inte mycket sömn för oss här i huset. Inatt har han ätit hur många gånger som helst och det kan ju beror på att han ev har ont i halsen och tycker det gör för ont att käka på dagen medans han är lite yr av all sömn på natten och då känns det inte lika mycket. Albin är fortfarande magsjuk och han sover inte heller som en prins. Jag sover inte som en prinsessa för det är hårt att ligga på madrasser i skrubben. Helmer och jag sover i skrubben för att inte ligga mitt i alla baciller om det nu går att undvika men vi gör ett försök. Pappan i huset sover inte heller och det beror på att det är han som tar hand om Albins trassliga nätter. Så imorse vaknade Albin och Pappan strax innan fem och Helmer och jag somnade strax innan fem efter en timmes vakenhet. Kan bli en ganska spännande dag vi har framför oss - men det kommer inte tillbaka!!

Taket inomhus i stugan håller jag på att måla vitt. Hittade dessutom en himla massa vit vägg/takfärg nere i källaren så väggarna lär få sig en omgång av penseln dom med. Sedan ska soffan, en bänk och några stolar också få smaka på vitfärgen... och en gammal vedlåda som ska bli soffbord. Jag är med andra ord på gång med att göra det jag kan för att få stugan färdig. Just det! Ett par vita gardiner jag tidigare haft i köket i huset ska sys om och bli kappor i stugan men det anligar jag Mormor till. Då går det fort och blir bra gjort. Sen är det bara lite små grejs som ska fixas; beställa sofföverdrag, vaxduk, göra sänggavel så det är bara att sätta fart redan nu. Ut i lagården för att se om vi har någon skiva som är 165 cm gånger 60 cm.


Adjö

Årets Idolvinnarlåt "Higher" spelas just nu på radion. Albin testar mina hörlurar till mobilen och påstår att låten som spelas heter "Adjö".

- Mamma dom sjunger adjö på radion!

Och visst stämmer det om du lyssnar på det med "svenska" öron... higher låter lätt som adjö.

Arbetsmyran

Idag var en flitig dag. Vi har...

en magsjuk Albin
gjort pizza t middag
lekt ute när Albin kvicknat till och klättrade på väggarna inomhus
dammsugit
dammat mattor
skurat
fixat avloppet t tvättstället
tvättat många maskiner m smutstvätt
hängt upp tvätten
vikt undan tvätten
sorterat bort babygrejer(någon som känner sig sugen på en babysitter?) ;)
fotat lite bilder
bakat foccacia
ammat Helmer, ammat Helmer å ammat Helmer
pysslat m pysselkillen Albin

Ibland får vi gjort ganska mycket här i huset och ibland ingenting alls!

Hjärtans alla dag

Idag är det alla hjärtans dag. Eller om sanningen ska fram så är det det imorgon och jag bloggar om alla hjärtans dag kvällen innan.

Här är i alla fall två av mina hjärtepojkar...Helmer i sitt esse!

Albin när han var 2-3 månader. Eftersom jag inte är ett tekniskt geni så lyckades jag inte få fram bilderna på Albin från cd-skivan. Jag fotade en bild i hans album istället och det är därför bilden är usel... Syftet med bilden är att visa hur lika gossarna är!Vem kan låta bli att falla för som ögonen?Albin i funderartagen.

 

 


Kaospaus

Baguett, getost, rostade pinjenötter på ruccolabädd. Honung och balsamicosås ringlat över...

Kyklingfilé fylld m soltorkade tomater och inlindad i bacon
Rostade potatisar, morötter och palsternacka blandat m fetaost, ruccola och rostade pinjenötter
Foccacia fylld m soltorkade tomater och fetaost, flingsalt och olivolja ringlat över.

Pannacotta m björnbär

Förstår ni hur mätt jag är efter den underbara måltiden? Jag är helt övermätt, proppmätt och ändå slinker det ner lite lördagsgodis. Anledningen till kvällens meny är ännu en tjejmiddag med mina gamla pluggkompisar på LTU-tiden. Har fått lite dille på tjejträffar men ack vad trevligt det är för en hemmamamma som mig. Att få prata med andra vuxna och att få vistas i deras hem som inte är överfullt med (barn)saker varstans. Lugn och harmoni med andra ord. En paus från kaoset hemma.


Bambukula

Idag har vi gått på spårpromenad. Vi hittade spår från traktor, bil, Albins spark m plog, hund, älg, skoter och spår från en snöslunga. Han gillar spår vi son. Djurspår som fordonsspår. Och se upp så du inte går på spåren som blir när traktorn skottat gården m snöslungan. Ränderna ska vara kvar!! Det är mer än en gång som jag tvingats hoppa runt på gården för att ta mig fram till bilen utan att "förstöra" spåren. Vad gör man inte för sina barn? Kan dock se en aning tokigt ut när jag skuttar runt och hoppar likt en apa på gården - i alla fall för dom som inte förstår anledningen.

På pysselsidan så har Albin lärt mig hur man gör hjärtan. Du tar en piprensare och trär på pärlor i de färger du vill. Sen viker man bara det till ett hjärta. Lätt som en plätt! Ibland brukar jag gå in på Återvinningen. Det gjorde jag igår och jag fyndade(jo faktiskt) en vävstol till Albin. Gissa om han vävt och vävt idag. Säkert en 10-12 cm lång matta har han skapat hittills... i vitt, blått och svart. Vi väver på och har berättade stolt till Gammelfarmor och Gammelfarfar idag att han minsann ska väva en duk till Moster!! ;) EFtersom han älskar att pyssla så blir det mängder av pyssel. Det bästa med det är att han delar med sig av pysslet. Igår, till exempel, fick Moster ta det av ett halsband(läs pärlor på piprensare) och en kikare(läs hushållspappersrulle m glitter och pappersbitar fastlimmade). Så alla ni som hälsar på hos Moster. Kolla om "kikaren" finns i köksfönstret - det var i alla fall vad hon lovade Albin.
Dessutom har han kommit på ett eget pyssel. Du tar en toapappersrulle och en sax. Sen klipper du upp rullen i kortändarna lite snett och vindt och vips har du en bambukula. Med den kan man leka.

Och ja, jag vet att de flesta av mina inlägg just nu handlar om Albin och Helmer. Men mitt liv är inte så spännande just nu och dessa två stjärnor upptar dem mesta(läs all) min tid. Det finns en tid för mig och mina intressen om ett litet litet tag... typ till sommaren.

Pang pang på er!!!

Magruta

Idag fick Helmer sina första två sprutor. Han skrek högt vid den första och ännu högre vid den andra. Sedan fortsatte skrikandet här hemma när Alvedonen slutat verka och vi inte fyllt på dosen. Den missen lär vi inte göra om imorgon om det ser ut att fortsätta i samma anda.
Just nu åker Helmer sparklåda och ALbin och jag myser framför barntv. Så skönt att bara ha en person att bry sig om för några minuter...
Imorgon blir det middag hos Freddes faster och på lördag blir det middag för mig tillsammand med mina "julbaksväninnor". Ska bli trevligt med lite vuxensällskap!

Idag fick Albin välja om han ville stanna hemma eller om han ville leka med kompisarna på dagis och han valde... att leka med kompisar på dagis! Det var en stor överraskning och det har inte hänt förut. Men efter gårdagen här hemma och en Albin som gick och tjatade efter kompisar att leka med förstod nog även han att det inte är så himla spännande här hemma alla dagar. En del dagar är det det... men inte alla.

Igår testade jag mina (obefintliga) magmuskler. Jag tog i så att det knakade och det var just och just så att skulderbladen lämnade mattan. Det känns inte ju inte så jättebra men det kan ju bara betyda att jag kan bli starkare. Och vem har förväntat sig något annat från en kropp som inte använt magisarna på läääänge. Dessutom har dom inte befunnit sig på sin vanliga plats under båda graviditeterna. Men jag lovar att ta i men några magrutor ger jag inga löften om. Till magrutor är det en lång, lång, lång, lång, lång väg.

Onsdag

Igår träffade jag en trevlig läkar(inna) som tyckte att jag gör allt jag bara kan för att slippa migränen och ska fortsätta med det. Det jag får bättra mig på är att skapa lugna stunder för avlsappning mer ofta så det ska jag ta till mig. Idag blev det en lång stund på spikmattan och det var dunderskönt. Men varje gång jag ligger på den känner jag mig som en klubbad säl. Avslappnande? Ja i allra högsta grad!
Dundermedicinen jag fick på recept var Treo som är det enda jag kan äta under tiden jag ammar och efter det fick jag något som hette triptaner eller nåt i den stilen. Om jag tar det under tiden jag ammar så kan jag inte amma på 24 timmar så just nu är det ett dåligt alternativ. Men som hon sa; Du har ett liv efter amningen också och då fungerar dessa bra!

Känns underbart att veta att jag har ett liv efter amningen för så känns det inte alltid. ;)

Imorgon får Helmer sin första spruta och det blir intressant. Det lär skrikas en hel del för nu ör det två sprutor, en i varje ben, efter varandra. Men vi får se det i ett långsiktigt perspektiv - vaccinering är bra i längden!

Idag har jag självklart haft ont i huvudet så jag avbokat ett årsmöte med Bilkåren. Känns trist men det är enda sättet att unvika fler migränanfall än nödvändigt.

Nu är det Bolibompadags...

Tjing tjing

Ljuset återvänder

Då var det damm och fläckfritt bakom köksspisen! Lyckliga själar som har spishäll - ni slipper frossa bland dammråttor och gamla makaroner som på något sätt hamnat under/bakom spisen. Albin var en flitig hjälpreda trots sin feber och drog fram med sin minidisktrasa över hela spisen.

Igår kväll såg jag ljuset i tunneln. Jag såg hoppet om ett normalt liv återvända. De tre senaste månaderna har för vår del bestått av bebisskrik och att på alla möjliga sätt försök få tyst på skriket. De senaste veckorna har det varit lugnt med skriket men då har också F fått bära på lille Helmer hela kvällarna... och söva om direkt han vaknade. Igår somnade han som vanligt i F´s famn och efter nästan en timme kunde han lägga lillen på fårskinnet i soffan där han sov tills vi gick och la oss. Förstår ni vilka framsteg vi gör. Från skrik till sovande bebis i soffan. Det kan jag helt klart stå ut med!!

Idag är det underbart väder och jag hoppas på att även jag hinner ut en sväng i dagsljuset, kanske på en promenad.

Nu tänker jag avsluta inlägget för när jag sätter mig vi d datorn så vaknar alltid Helmer. Det är lika säkert som att jag blir superhugrig när jag ser matlagningsprogram på kvällarna.

Återbud från gruvan

Idag blev det grillspett till middag och det var så gott så gott, som Albin brukar säga.

Ett glädjande besked om att F inte åker iväg och jobbar i Gällivare. Trist att han inte får in foten på firman, men det lär komma fler tillfällen. Det blir ändå övernattning hos Mormor och Morfar bara för sakens skull. Albin har laddat i flera dagar och blev lite smått besviken när Pappsen inte skulle jobba i gruvan.

Helmer växer så det knakar. Storlekarna på kläder byts snabbt ut och jag inser att snart är det dags att börja göra sig av med de som inte ska vara kvar! Gissa hur skönt det ska bli. Mer plats i garderoben för annat skrot. ;) Förutom att han växer rejält så har han börjat vända sig så smått från rygg till mage, speciellt på natten. en del nya ljud har även gjort sig till känna och det allra senaste är motorljudet. Till motorljudet hör en hel del spott och dregel... blandat med lite kräk.

Helgen blir en lugn helg; lite barnkalas och lugna stunder för familjemys. Lite plock och städ och tvätt och blöjbyte.

Idag kom jag i ett par byxor jag inte använt sedan innan graviditeten med Vilmer. Är så glad över att min garderob sakta men säkert växer. Okej, en del kläder har passerat bäst före-datum för flera år sedan men är skapliga att gå omkring i här hemma och torka kräk på. Svarta allroundbyxor är bra att ha och det var dom jag fyndade fram i garderoben! 2 par var det dessutom och på tisdag hämtar jag kläder som jag beställt från Bubbleroom; en kjol, tunika och en tröja. Vet inte varför men det känns bara så bra att få uppdatera kläderna, få koll på modet(vilket jag eg inte alls har - jag måste alltid på hjälp med det!). Skobiten däremot måste jag ta tag i snart... där ligger jag efter rejält.

Nu ska jag frossa i lördagsgodiset som vi smygöppnar redan på fredagkväll. En godispåse kan alltid piffa upp vardagen för mig...


Badis

I söndags var vi på badhuset. När Albin och jag summerade dagen i vanlig ordning så kom han helt enkelt fram till att det bästa med turen till badhuset, det var att Moster följt med! =)

IKEA feb 2010

Ondag. Mitten på veckan. Mittwoch. Lilla lördag. Kärt barn har många namn.
Igår var det tisdag och självklart hade jag migrän då. Jag börjar ju bli van med att ligga till sängs i 6-7 timmar varje tisdag.
Idag var det veckohandling, dagishämtning och lämning som stod på schemat. Jag hann även med en städtur i stugan och lite dagdrömmeri.
Imorgon bär det av till IKEA och Haparanda. Albin ville inte följa med den här gången så han stannar hos Mormor under tiden. På IKEA ska vi införskaffa följande;

- täcksida till kylskåpet i stugan
- svart matta till vardagsrummet
- värmeljus
- plastblommor till köket
- köksfläkt till stugan
-
RIBBA ramar svarta till vardagsrummet, 3 st
- bokhylla/tvmöbel till vardagsrummet
- tyg till kökssoffan

- tyg till gardiner

- sängkläder
- fräscha handdukar i våriga färger
- fina glas
- serveringsskålar
- bordstabletter
- plastbackar för leksaker
- NORDEN köksbord m stolar
- smidig bäddsoffa t stuganTexten som är markerad med fet stil är det som F vet om att vi ska fixa... resten blir en "bonus" som bara slinker ner i vagnen. Den kursiva stilen är saker jag bara kommer på att vi behöver men som inte är på priolistan denna resa.

Nu vill bebis mysa med mamma! Jag ilar iväg och gör den glade härskaren till viljes...


RSS 2.0