Kyckling i stark sås med räkor

Just det! Om ni läst i kommentarerna till något av de senaste inläggen så har ni sett att jag har skjuts ordnat redan! =) Man kan väl säga som så att jag har en innestående resa till förlossningen hos en god väninna...

I helgen har vi fått gjort många saker på min "lista". Vi har fixat en till bilbarnstol och storstädat sovrummet. nu luktar det ljuvligt i några dagar och sedan är vi tillbaka i det där dammiga träsket. Fattar inte varför det blir så dammig fort i ett sovrum. Eller kanske det är så att det dammsugs på tok för sällan?! En önskan jag har och som kommer gå i uppfyllelse inom de närmsta åren är att ha en dammsugare på varje våningsplan. Jag avskyr att bära upp eller ner en dammsugare för att kunna dammsuga och sedan bära tillbaka den igen. Nej, för att det ska vara snabbt och enkelt att dammsuga vill jag ha en på varje plan.

Igår när vi var på Barnens hus och hittade bilsbarnstolen och födelsedagspresenter till Albin så träffade jag en kolelga från Hpda. Hon hade blivit mamma för fjärde gången för sju veckor sedan och jag fick mig en litet titt på underverket. Hon berättade att han bara sover hela tiden. Han somnar vid 21-tiden på kvällen och vaknar sedan bara för att äta och sedan somna om igen. Vaknar för dagen gör han vid 15-tiden dagen efter och då är han vaken lite längre stunder men kortkorta sovpass innan han somnar för natten igen vid 21. Jag hoppas och håller tummarna för att vi också kryssat i de förhandsvalen och jag hoppas att vi man inte måste betala extra för det för då har vi missat vår chans redan...

Idag går vi in i 35:e veckan och jag har insett att om 5-6 veckor har vi vår lille gosse hos oss. Jag önskar att de anser min kropp redo för igångsättning när vi har vår träff på specialistmödravården kring 8 november. Jag kommer inte att tacka nej till det om vi säger så. Det börjar kännas att det närmar sig. Det är tungt att vända på sig i sängen och det trycker på neråt, om vi säger så. Är ändå förvånad över att jag inte ser gigantisk ut, ännu, men jag tycker inte vi ska negligera känslan hos den gravid mamman. Det är faktiskt långt ner till golvet och det tar emot när jag måste vända mig i sängen. Punkt slut! Sömnen börjar rubbas av sinnessjuka (mar)drömmar. Många gånger vaknar jag upp genomsvettig och kan inte somna om.
Bara den senaste veckan har jag drömt att;
- Fredde tyckte jag var den tristaste tjej som fanns. Jag bara gnällde och gnällde hela tiden(just nu är det lite sant) och var aldrig glad. Han lämnade mig som var höggravid även i drömmen för en pingla i grannens hus. Jag blev vansinnig för att jag insåg att hon skulle få nöjet att njuta av stugan.
- Jag blev misshandlad när jag var på besök hos min syster i Stockholm av en galning. Galningen roade sig dessutom med att ringa hem till min syster hela tiden och äckla sig.
- Våra grannars barnbarn kom upp från Gbg med ett jättestort skepp gjort i trä. Tänk sjörörvarskepp. De parkerade skeppet vid campingen i Kalix och sedan fick vi nöjet att selga hem till Påläng och det var hur coolt som helst.

Får se vad natten har att erbjuda men fel på fantasin verkar det inte vara.

Bebisens väska för BB med blöjor och kläder är redan packad. Bara några mindre detaljer som ska kompletteras innan den är helt klar. Min väska är långt ifrån packad fast tankarna över vad jag vill ha med mig har börjat dyka upp. Men med tanke på att det är helt stopp för att lämna avdelningen för mig så lär jag åka hem så snart som möjligt. Lite trist att Albin inte ens får komma in och hälsa på Lillebror... släkten får inte komma utanför dörrarna som på Albins tid. Det har vi svininfluensan att tacka för. Fast jag ska inte klaga - det är ju för allas bästa det är på det viset men lite trist är det när man blir isolerad. Födelseplanen är inskickad tidigare i veckan och den kan ni få ta del av vid senare tillfälle.

Middagen idag blev Kinamat och hela familjen var mätt, nöjd och glad. Nu måste jag elda bastun så jag kan njuta för fulla drag av min renbäddade säng...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0