Rajalla & stickan

Idag skulle vi på ett snabbesök till Tamperen Säästötex i Torneå. Kuomakängor och Lassieoverall för säsongen skulle inhandlas.
Vi vaknade så att vi hade gott om dig på oss att göra oss i ordning. Våra forna tider med långa sovmorgnar är ett underbart minne blott. Innan vi gav oss iväg hade Albin bestämt att vi skulle svänga förbi Vilmers grav så han fick lämna några "vackra" stenar han hittat på en strand i sommar. Förutom stenarna packade han även med sig en lite sopbil som hör till tågbanan. Framme på graven placerade han omrsogsfullt stenarna på rätt plats och med ett glatt "Varsågod Vilmer" parkerade han sopbilen i gräset.
Efter kyrkogården var nästa anhalt Moster. Det var då jag upptäckte att min börs inte gick att hitta.
På Tamperen hittade vi skorna vi skulle men overallen jag sökte fanns inte, eller jo, det fanns en variant som var en modell i ett material jag inte ville ha. Overallen fick helt enkelt vänta.
På Rajalla fyndade vi lite mer bebiskläder, Albin valde ut en body ur Muminserien med Stinky på till lillebror och mamman hittade en dress med ugglor på och en enfärgad body. Måste verkligen rekommendera Lindex där, jag tycker att de hade en mkt roligare utbid på kläder än i Luleå och Boden. Kan vara tillfälligheter att utbudet inte varit stort i Sverige men det känns oviktigt just nu.
Lunchade gjorde vi på Max och sen fortsatte vi shoppingen på Intersport och där hittade vi en tuff mössa och en overall, båda i märket 8848. Ska bli spännande att se hur de fungerar i vinter eftersom jag inte provat det märket förut.

På vägen hem fick varken mamman eller Moster en lugn stund. En liten en på 98 cm pratade hela tiden, förmodligen för att inte somna. Direkt Moster lämnades av i Kalix slog han igen sina blå ögon.

När ögonen öppnades var det inte glada miner som väntade, som vanligt. Dessutom hade vi projekt "ta ut en ilsken sticka ur foten" som bara måste göras. Det blev en hel del skrik och gråt, svett och tårar, pincetter, plåster och såpa. Men ut kom den och första kommentaren från Albin när han gick utan sticka i hälen var "Men oj vad skönt det är. Det gör inte ont att gå mer" Sedan mös vi en lång stund i mammas famn innan vi tog på oss Valtraoverallen och gjorde ett rejält dagsverke med farfars Case

Favvomaten plättar till middag och hela kvällen var räddad! =)


Kommentarer
Postat av: A

Tror det blir en 8848 för oss också i år. Hade en förra året som vi var väldigt nöjda med, men nu lär det ju bli mer blöt lek, så vi satsar på en goretex variant nu för att vara på den säkra sidan. Ha det bra! =)

2009-09-13 @ 13:13:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0