Direkt ur livet

Okej, nu ska jag försöka sammanfatta denna vecka. Få dagar är avklarade men innehållet är digert!

Måndag hade vi inga speciella projekt, ja förutom att ta hand om F som däckats av en förkylning. Han sover mest hela tiden, har ont i halsen, muskelvärk, hosta, feber och är väldigt trött. Fick reda på idag av min BM att om du har feber och två övriga symtom så kan det vara svininfluensan.

Tisdagens stora grej var att jag fixade alla licenspapper på polisstationen. Jag har tidigare haft licens på ett vapen men nu har jag inte det längre. Har vridit och vänt på hur jag ska och vill göra och kommit fram till att vapnet inte ska finnas i min ägo längre. Det kommer att komma en tid då jag har chans(och prioriterar) att fortsätta med den typen av skytte. Om typ 10-15 år kanske... Men tro nu för allt i världen att jag lägger av med skyttet! Nej, jag lägger bara en speciell genre av skytt på hatthyllan. Efter allt fixande med papper tog jag en sväng förbi graven. Det var verkligen evigheter sedan jag var där men allt var sig likt. Har börjat klura på ett höstaarrangemang till Vilmer. Mycket roligare att fixa växter under hösten för de behöver jag inte vattna och det betyder att de klarar sig och ser fina ut tills jag plockar bort dem! =)
En fin grej var att alldeles i närheten så hade det tillkommit en ny grav. Jag brukar alltid roa mig med med att se vem som ligger där. Känns skönt att veta vem jag ska ha som granner när jag dör. Givetvis fanns det flera gravar att titta på men den som jag fastnade för var min pappas före detta arbetskollega.
En mycket trevlig karl som fått lämna jordelivet befinner sig just nu uppe med vår Vilmer och tar hand om honom. Skönt för mamman att veta att alla barn har det bra!
Med små tårar i ögonen körde jag vidare till kuratorn där jag lättade mitt hjärta. Ett av ämnena som kom upp var att Albin byter dagis. Jag förklarade att jag tyckte kanske itne att det var den bästa timingen i världishistorien och drog upp alla mina argument. När jag är klar ler hon mot mig och säger;

Det där är ditt sätt som vuxen och som förälder att se på saken. Tänk bara vilken förmån för Albin att få något eget, nytt och spännande att se fram emot mitt i allt detta när all fokus ligger på bebisen som ska komma. Han är ju redan "avskolad" från det gamla dagiset eftersom han varit ledig så länge. Tänk att han ska få något eget att vara stolt över! Tänk att du Anna kommer att vara sysselsatt de närmaste veckorna med att skola in honom. Du kommer inte att få en chans att börja grubbla ner dig i massa tankar. Kan det bli bättre?

Hmm... när hon är klar är det jag som sitter och ler och känner mig trög för att jag inte ens tänkt tanken på att det faktiskt inte kunde bli bättre. Jag håller med henne helt och hållet och lovar att jag ska börja använda min egen hjärna lite oftare.

Onsdag har vi fortfarande pappan i huset hemma. Jag hade ett besök hos BM inbokat och där fick jag ett nytt moderskapsintyg som jag ska posta till FK. Det förra verkar inte nått dem, i alla fall så har det inte blivit registrerat på min internetsida under fyra veckor. På fredag vill jag börja ta ut pengar... Ska undersöka saken vidare och försöka få ordning på oredan.
Lillebror var väldigt vild som vanligt hos BM och låg med huvudet nedåt precis som de senaste veckorna. Nu börjar magen vara stor, hård och väldigt osmidig. Det gör ont i ryggen om jag har dålig hållning och inte sträcker på mig ordentligt. Sträcker jag på mig ordentligt känns det som om skinnet över magen ska lossna när som helst, i alla fall spricka. Ligger jag på rygg så blir det svårt att andas och går jag för mkt så har jag ajaj i fötterna under kvällen. Men vad gör väl det - det är bara 8 veckor kvar. Det är klart och tydligt inskrivet i min journal att om jag inte fött barn innan vecka 40 så ska jag träffa SMVC(specialistmödravården) för vidare planering! Jag ska försöka att inte gnälla så mycket redan jag har ju ungefär 60 dagar på mig så jag ska nog kunna sprida ut det lite här och där.
Biblioteksböckerna har jag förlängt lånedatum till 7 oktober och det var inte illa för att vara jag. Jag brukar vara en sån människa som smyger in på biblioteket när jag vet att de stängt och snabbt som ögal lämnar in böckerna i boknedkastet som finns där.
En annan rolig sak var att prästen som höll i Vilmers begravning och jag sprang på varandra på ICA. Kan ju även tillägga att hon ringt och sökt mig medan jag var hos BM så det var verkligen häftigt att vi träffades idag! Har inte träffat henne sedan november förra hösten men det kändes bara finfint att träffa henne igen. Ev så ska alla anglaföräldrar som vill träffas inom kort och bara säga hej. Först tänkte jag att det har jag inget behov av nu men sedan ändrade jag mig. Jag vill faktiskt få ett ansikte till de andra änglaföräldrarna och se hur dom lever idag. Jag vill kunna se med egna ögon att det faktiskt finns fler i samma situation. Fler som lever mitt liv som änglamamma. För att vara änglamamma är bland det mest lärorika jag någonsin varit med om. Det finns ingen utbildning på hela jorden och inte en kurs i hela universum som kan lära mig det jag håller på att lära mig om mig själv.

Min lärare heter Thor Vilmer Lundbäck Strömberg.

Direkt ur livet;
Albin håller på att ta på sig sina överdragsbyxor i hallen. Pappan ställer sig bredvid av gammal hjälpsam vana och vill ge några tips till sonen. Innan han ens hunnit tänka tanken säger en mycket upprörd Albin:

- Stå inte här och svammla pappa, gå din väg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0