Husdoktorn

Just nu gillar Albin att leka doktor. När han fyllde år fick han en doktorsväska av Morfar och den har roal honom många, många timmar. För några veckor sedan kom Mormor med plåster, kompresser, gasbinda och plasthandskar. Igår var det dags igen! "Moster Maria" kom med riktiga doktorsgrejer!! Medicinburkar, "gasmask" för "luftburen" medicin(inhalator av något slag...), ännu mera plasthandskar, sprutor, provrör och det bästa av allt; ett stetoskop som hon hittat i en sopkorg vilket betyder att det inte fungerar, men det gör det visst - ibland. När Albin fick ta emot presenten var han ganska reserverad, i alla fall ända tills hon stängde dörren. Då gick han lös på alla grejerna och nu är det bara doktorslekar som gäller.

Det är viktigt att presentera sig för patienten och fråga vad problemet är.

Sedan börjar Doktor Albin att "jobba" med att ställa diagnosen. Då kan ett stetoskop komma till bra användning!(usel bildkvalla men man får bara en chans att fota A in action)
Behandling pågår för fullt. Det var visst något med öronen?!
Patienten har tillfrisknat!!

Det är inte alla familjer som har en egen doktor att ta till när krämporna tar över. Vi är så glada över vår doktor för han kan så mycket mer; sjunga sånger falskt, köra traktorer, höra ALLT som sägs i huset, diggar Madagaskarfilmerna, äta fil ur nappflaska, rapa Helmer och riva fram leksaker över hela nedervåningen.

Del två i bloggen ber om hjälp från er läsare. Vi har en hall. I den finns ett golv som en gång var täckt av en brun, gräslig golvmatta. För hundra år sedan rev vi ut golvmattan och skulle slipa upp golvet och lacka det. Nu är det år 2010 och golvet är fortfarande olackat... dessutom börjar det släppa ifrån sig mysiga små och stora stickor som fastnar i våra fötter. Vi måste med andra ord göra något åt golvet och det är snabbt. Själv har jag förälskat mig(tror jag) i ett gummigolv som ser ut så här men absolut inte den färgen...Men jag behöver få in mer tips och tankar om vilka golv som är snygga och passar att ha i en hall där det ska stå många par blöta skor om vintern och som inte visar upp allt skräp som finns i huset. Hallen är liten och kringelikrokig och mörk eftersom det bara finns ett minifönster som släpper in dagsljus. Lås er inte vid att jag pratat om en glovmatta utan alla alternativ och förslag är av intresse!

Nu väntar Bolibompa för 6:e gången detta år.


Kommentarer
Postat av: Maria V

Gummimatta är jätteläckert, men jag tror inte att det passar den gamla stilen ni har i resten av huset. Kolla in Allocs (tror det stavas så) laminatgolv. Finns som skeppsgolv (supersnyggt) eller som klinkersimitation, som vi har i vår lilltoa. Lycka till!

2010-01-06 @ 19:15:38
Postat av: A

Har sett det där golvet live i ett kök (i svart) alldelens nyligen och det var jättefint, men ganska trendigt... vet inte riktigt vad du är ute efter..

2010-01-16 @ 20:50:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0