Du gör ju som du vill

Så har det gått några dagar in i mars månad. Vårkänslorna har börjat titta fram i och med solens strålar och det är underbart. Gillar när det blir slask och drippdropp från taken och det dammsugs upp torrgräs inomhus varje dag.

Ska försöka sammanfatta helgens händelser så gott det går. Börjar med mig själv, Anna, för livet håller på att återvända. Var på födelsedagslunch hos B i lördags. förutom lunch och fika överraskade hon med fredagens önskemål Mintkrokantchokladkaka från Marabou! En glad överraskning som värmde i hjärtat även om jag fått ge hintar om att jag behövde choklad via bloggen. Piken var egentligen riktad mot F men eftersom han inte läser bloggen så vet han inte om det. Eller jo, han vet att fredagen var vidrig och efter söndagkvällen med Helmer så förstår han det ännu bättre. Mer om det senare. Födelsedagslunchen var min första barnfria tillställning på riktigt och det var en sådan lättnad att kunna slappna av och bara tänka på sig själv. Det är så skönt att jag nästan blir lite frånvarande sällskap så här i början. På hemvägen från lunchen kökade jag några bitar av chokladkakan och bara njöööt. Andra barnfria tillställningen var möte med Bilkåren igårkväll. Hemma var det totalt kaos under timmen jag var borta men så blir det ibland.
Har en mängd paket att hämta ut; pyssel från Panduro, födelsedagspresent från ett ställe, vaxduk från Stoff och Stil, kläder från H&M, sofföverdrag från Ellos... Nätshopping är min stora last just nu!

Albin har haft lektid med Moster och dom i sin tur hälsade på S här i byn och inventerade hans traktorpark. Efter den påhälsningen så verkar S vara en ny favorit, eller leksakerna, för det pratas bara om S och vad han kan göra med gafflarna till sin truck och vilken cool makaronlåda han har där han kan skotta makaroner med traktorer! Under söndagen anlände hostan till Albin och idag är han däckad med en gnutta feber. Trotsperiod verkar dessutom vara på ingång för när jag säger till honom på skarpen kan jag ibland få uppkäftiga miner eller uttalanden tillbaka. Inte bra!

Moster åkte till Göteborg och hamnada hastigt och lustigt hos min kompis. Men självklart är jag en god syster och delar med mig av mina guldkorn. I gengäld handlar hon tuffa kläder till mina barn och det uppskattas.

Helmer är inne i en konstig period. Han äter mer och mer och är inte längre nöjd pojke så idag har jag gett honom en stor portion gröt till middag och mellis på förmiddagen så jag hoppas han får i sig nog med mat nu. Han har ammat varannan timme dagtid under en månads tid och den senaste veckan även nattetid så jag misstänker att min mjölkproduktion inte tillfredsställer hans takt på efterfrågan. Lägg sedan till att han bara sover i 30-minuterspass på dagen och blir övertrött och skriker sig till sömns under eftermiddagarna. Han skriker vad jag än gör så ibland tar jag på mig kåporna och bär, bär, bär och till slut lägger jag ner honom för att jag inte klarar av skriket längre. Kan hända att det hänger ihop med att han inte får nog med mat i sig och det kan handla om en utvecklingsperiod. Ja gvet inte säkert men det går säkerligen över snart - det måste gå över snart.  Den enda som vet vad det handlar om är lille Helmer själv.

Pappan i huset jobbar sista veckan och fick en svettig kväll med Helmer under söndagen. Nu vet han vad jag menar med att jag inte får tyst på lillen om vi säger så. Han har upplevt det själv så snart kanske jag får mitt Saboarmband trots allt! ;)

En Albinhistoria;
Igår var Pappan ute och plockade ihop kring vedboden. Då öppnas ytterdörren och Albin ropar till Pappan;

- Pappa, jag tycker att du ska komma in nu!
- Jag kommer in när jag är klar.
-  Kom in nu!
-Jag kommer in så fort jag har städat undan här först.
- Nå du gör ju som du vill...Kommentarer
Postat av: Johan

Tss inte tror jag han får göra som han vill! =)

2010-03-09 @ 17:57:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0